|
musyk
|
pokaż post
01.05.2010 11:36
nowy (ostatnia aktualizacja 01.05.2010 11:36)
Ja też słyszałem Witam,
Widzę że nikt nie odpowiedział po pół roku, to może późno, ale zawsze, Ja przed kupnem swojej 159 też również oczytałem się i słyszałem różne opinie. Powiem tak, wszystko zależy na jaką trafisz, jeśli będzie to zadbany egzemplarz, w miarę poprawnie serwisowany i z prawdziwym przebiegiem powiedzmy około 100-150 tysięcy, to raczej nie będzie większych problemów. Osobiście pojechałbym po alfę do niemiec zachodnich np. i kupił bym od 1 właściciela z historią auta, oczywiście nie jest regułą że w kraju nie da się kupić dobrej alfy. Wiadomo, że zawieszenie w alfach jest ciutkę mniej wytrzymałe niż np. Toyotach, ale jest też ciutkę twardsze, bardziej ustawione na sportowe doznania i ma całkowicie inną konstrukcję, co powoduje że na polskiej dziurawce trzeba się bardziej nim opiekować. Jednak za wrażenia z prowadzenia auta z pewnością można poświęcić parę złotych więcej za jego utrzymanie. Co do silników, ja szukałbym również diesla, tylko może 140 konnego, jednak ta jednostka jest ciutkę cięższa od benzynki, ale na pewno Cię nie zawiedzie. Pozdrawiam |