FAQ Info Alfa Romeo - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 1, niezalogowanych: 48

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Witam kolegów!! Alfa Romeo 156 1,8 porada

darekg pokaż post 19.02.2010 09:11 nowy (ostatnia aktualizacja 19.02.2010 09:11)
Witam kolegów!! Alfa Romeo 156 1,8 porada
Potrzebuję szczerej opinii o alfie 156 z silnikiem 1.8 rocznik 2000 - 2001 , noszę się z zamiarem kupna tego samochodu. Jednak mam dylemat , bo słyszałem że alfy są awaryjne i kosztowne a części też nie są tanie. Poczytałem trochę opinii ale jak to opinie , na temat każdego samochodu są takie sobie. Powiem wam jakie mam zdanie, mianowicie nie jestem zwolennikiem samochodów niemieckich z takich i różnych powodów,do tej pory jeżdżę Fiatem sieną 1,6 i jest to Fiat a opinia o Fiatach też jest nie za dobra , ale ja mam inne zdani przejechałem 220 tyś i nie mam większych problemów , zawieszenie jest oryginał i nic do tej pory nie robiłem nawet amortyzatory są w bdb stanie. Moja opinia jest taka "jak się dba to tak się ma " jak dbamy o samochód to on nam się odwdzięcza,,,, tak myślę. Proszę kolegów o podpowiedź czy można się pocieszyć tym samochodem i czy naprawdę sprawia kłopoty. Bardzo podoba mi się ten samochód bo coś w sobie ma.

dziękuję za pomoc darek
pokaż post
daffca pokaż post 19.02.2010 10:49 nowy (ostatnia aktualizacja 19.02.2010 10:49)
jeżeli trafisz na zadbany egzemplarz to będzie w porzadku...
generalnie 156 po 2000r to dobra konstrukcja, co prawda fabryczne zawieszenie wytrzymuje 30.000km na polskich bezdrożach, ale poliuretanowe silentblocki (czy jak to się tam pisze) załatwiają sprawę