FAQ Info Automaty - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 95

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

DSG Witajcie , długo...

frugo3 pokaż post 24.12.2010 13:08 nowy (ostatnia aktualizacja 24.12.2010 13:08)
DSG Witajcie , długo...
Witajcie , długo zastanawiałem się nad zmianą auta, w końcu zdecydowałem się za zakup VW zs skrzynią DSG. Z tego co słyszałem jest to juz 4 generacja tych skrzyń, od "chorób wieku dzieciecego", podobno już te skrzynie sa wolne, tak czy tak liczę na bezawaryjna pracę. Ma jednak pytanie jak należy dbac o taka skrzynię(nigdy nie jeździłem automatem), nie wiem jak, i co się sprawdza, jaka jest technika jazdy, ba nawet nie wiem jak sie ja obsługuje.Bardzo licze na krótki instruktaż od kogos kto wie coś na ten temat.Na obudowie przekładni są litery np D S , jakiś +."-", podpowie ktoś jak się tym obsługuje.Wiem że wszystko jest w instrukcji, ale do domu z salonu jakoś muszę dojechac, nie wiem czy sprzedawca , bedzie umiał mi wszystko wytłumaczyć, dziękuję za pomoc.
pokaż post
Kilofownikownia pokaż post 30.12.2010 03:17 nowy (ostatnia aktualizacja 30.12.2010 03:17)
zeby jechac do przodu
dajesz D. Do tylu R. Wajcha machasz na wcisnietym hamulcu (za wyjatkiem zmiany z D na to pole z + i -). I NIE zmieniaj z D na R i odwrotnie jak auto sie jeszcze toczy. A reszte masz w instrukcji