FAQ Info Automaty - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 95

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Polepszacze ASB ?

Konto usunięte pokaż post 30.12.2009 21:19 nowy (ostatnia aktualizacja 30.12.2009 21:20)
Polepszacze ASB ?
Witam.
Na www.midparts.com.pl podają różne dodatki do auta. Moja skrzynia to CD4E w Mondeo 2,5 i zaczęła się trochę jakby ślizgać,opóżniać przerzucanie biegów i pewnie po skrzyni będzie,a koszt szkoda gadać.
Ciekawi mnie czy ktoś z asb próbował tych dodatków i czy coś pomogło.
Inna myśl także mi przychodzi,a może kupić na Allegro za ok.1000zł i za drugie 1000zł miałby mi to przełożyć jeden gość ? Proszę o doświadczenia w jednym jak i drugim temacie,pozdrawiam.
A dodatek do asb to; Smart Blend TITANIUM.
pokaż post
MaciekZ pokaż post 31.12.2009 10:18 nowy (ostatnia aktualizacja 31.12.2009 10:18)
zdecydowanie nie
wszystkie te "polepszacze" dają tylko krótkotrwały efekt, natomiast jazda zaczyna się przy wymianie oleju i ew. naprawach - robi się klajster, który później jest praktycznie nieusuwalny w całości bez rozbiórki na czynniki pierwsze

wymiana skrzyni na używkę jest pewnie alternatywą wartą rozważenia, ale to loteria i raczej nie należy liczyć tu na łut szczęścia

imho jeżeli nie chcesz za bardzo ryzykować i nie iść w koszty, to najlepiej trafić używkę z rozbitka w możliwie dobrym stanie i samemu zdemontować - wtedy przynajmniej masz jakie takie pojęcie co bierzesz