FAQ Info Automaty - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 95

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Problem z automatem

tomus745 pokaż post 13.02.2009 19:48 nowy (ostatnia aktualizacja 13.02.2009 19:48)
Problem z automatem
Witam
Ostanio zauważyłem w swojej skrzni następujący problem. Gdy wrzucam D stacza się do tyłu, dodaje gazu i nic, tak jakby był na biegu neutralnym. Dzisiaj wrzuciłem na 1 i później na d i było ok. Jak na razie zdarzyło się to dwa razy. Czasami też przy ruszaniu gdy dodam gazu to czuć lekkie szarpnięcia. Samochód to Kia spectra 1.8, 2003 rok. Jakie mogą być tego przyczyny ?
Pozdrawiam
pokaż post
sekan pokaż post 01.03.2009 16:34 nowy (ostatnia aktualizacja 01.03.2009 16:34)
Problem z automatem
Wlej do skrzyni Lucas transmission fix Stops Slip napewno nie zaszkodzi a mozesz byc zdziwiony ze nagle wszystko jest wporzadku. Ja to zastosowalem i jestem pod wrazeniem. Wiem ze wielu ludzi sceptycznie jest nastawiona na rozne specyfiki ,dodatki ale spobuj mysle ze nie pozalujesz. Butelke 700 ml z bardzo zgestnialym olejem wlej do rozgrzanej skrzyni. Slilnik przy dolewaniu musi byc wlaczony.
pokaż post
Renata Konteksta
pokaż post
maligara pokaż post 19.02.2009 22:05 nowy (ostatnia aktualizacja 19.02.2009 22:05)
Problem z automatem
Witam, przekonany jestem że nie o zmianę oleju tu chodzi. Niestety z automatyczną skrzynią biegów jest ten problem że jak zaczyna się psuć to zaczyna od poważnych rzeczy. Dlatego też bagatelizowanie problemu nic nie pomoże, może jedynie zaszkodzić panu i kierowcom którzy razem z panem jadą na drodze. Najlepszym rozwiązaniem jest jak najszybsze oddanie go w ręce mechanika. Oczywiście nie twierdzę że wymiana oleju nic nie pomoże, ale nigdy nie zaszkodzi sprawdzić.
pokaż post
_De_ pokaż post 14.02.2009 23:35 nowy (ostatnia aktualizacja 14.02.2009 23:35)
cóż..sprawdzić stan oleju by wypadało-najpierw.