FAQ Info Automaty - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 95

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

SKRZYNIA AUTOMATYCZNA W BMW 330D 204 ps

snoopp pokaż post 08.07.2008 13:06 nowy (ostatnia aktualizacja 08.07.2008 13:06)
SKRZYNIA AUTOMATYCZNA W BMW 330D 204 ps
Witam

Mam pytanie odnośnie automatu w 330 D z 2003 roku.

Kupiłem taka beemke bez skrzyni Zaraz potem kupiłem skrzynię dokładnie do 330D wersji 204 konie z 2003 roku Skrzynia jest produkcji GM´owskiej. Jedyną różnicą pomiędzy oryginalną skrzynią która uległa zepsuciu a nową jest minimalnie rożne oznaczenie na blaszce znamionowej. Z tego co wiem nie ma to żadnego znaczenia gdyż mogą się jedynie minimalnie różnić przełożenia. Auta "wychodząc" na rynek niemiecki podobna np. do Bawarii która jest landem górzystym jadą z nieco innymi przełożeniami i hamulcami niż auta jadąde na Saksonię. Skrzynię wrzuciłem i wszystko było ok do momentu. Jak silnik złapał temperaturę a co za tym idzie skrzynia też jazda się skończyła...
Lewarek jest w pozycji "D" a auto nie jedzie. Zero mocy. Co ciekawsze jak silnik przestygł jazda znowu była możliwa do momentu ponownego złapania temperatury. Ja obstawiam na spalone tarczki w skrzyni albo coś ze sprzęgłem hydrokinetycznym. Wraz ze wzrostem temperatury i rozrzedzaniem się oleju skrzynia przestaje pracować Co o tym sądzicie ?
pokaż post
Justice pokaż post 08.07.2008 15:02 nowy (ostatnia aktualizacja 08.07.2008 15:02)
brak chlodzenia, spada cisnienie oleju i skrzynia wysiada
zaczalbym od sprawdzenia ukladu chlodzenia, a pozniej myslal nad "awaria skrzyni"....a moze faktycznie olej ma juz dosyc i stracic swoje wlasciwosci "chlodnicze"
pokaż post
snoopp pokaż post 08.07.2008 15:06 nowy (ostatnia aktualizacja 08.07.2008 15:06)
brak chlodzenia, spada cisnienie oleju i skrzynia wysiada
Zrobiłem błąd że nie spusciłem oleju przed zalozeniem Jak się okazało olej był czarny i smierdział spalenizną Wyglądał krótko mowiąc jak olej silnikowy po 15 000 km przebiegu. Dzis wymieniam tą skrzynię na nową Pompa pracuje Układ chłodzenia jest szczelny Czy ciśnienie jest nie mogę zagwarantować bo nie mierzyłem manometrem ale wszystko wygląda na ok Ja obstawiam ze skrzynia byla jebnięta i nie było w ogole sensu jej zakładać...