|
Konto usunięte
|
pokaż post
16.11.2009 10:25
nowy (ostatnia aktualizacja 16.11.2009 10:30)
stratus jeden bieg seweryn0101 napisał: stratus jeden bieg cze mam chryslera stratusa 2.5 v6 w automacie mianowicie wlacza sie jeden bieg gdy auto sie troszke zagrzeje zwlaszcza na miescie czym to jest spowodowane pomorzecie??? yooo... Z tego co napisałeś a ja zrozumiałem wynika że dwójka to max. To oznacza, że skrzynia weszła w Limp Mode (tryb awaryjny) Przyczyn wejścia w ten tryb jest bardzo wiele. Jeżeli nie chcesz zbankrutować i dołączyć do grona przekonanych, że automaty są be to podjedź do najbliższego fachowca dysponującego komputerkiem DRB-III (sztandarowe narzędzie diagnostyczne Chrysler-a), lub czymś lepszym (np. Modis Snap-On) Jeżeli fachowiec nie dysponuje czymś takim to nie jest fachowcem tylko bezczelnym nieukiem. Zaczniesz od wymiany oleju i filtra a skończysz na wymianie KONWENTERA. Ciekawostka... Większość nieuków przekręca nazwę KONWERTER (momentu obrotowego) na KONWENTER. Ja mam Dodge-a. To ten sam koncern (Chrysler). Miałem podobny przypadek trzy lata temu. Facet podłączył się Snap-On em i po minucie wiedział co było przyczyną. Może to być prosty niekontakt (koszt naprawy 25 zł). Jeżeli dasz wolną rękę nieukowi to licz się z wydatkiem większym niż trzy tysiące. |