FAQ Info Blacharstwo-Lakiernictwo - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 117

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Hyundai Pony 1.5 Sedan 1992 r.

markus269 pokaż post 19.09.2010 15:38 nowy (ostatnia aktualizacja 19.09.2010 15:38)
Hyundai Pony 1.5 Sedan 1992 r.
Witam, zbliża się zima i chciałbym trochę Swojego Hundaya podszykować. Zrobiłem parę zdjęć gdzie leci mi blacha. Czy początkujący da sobie z tym radę? I jak to jest dokładnie? Szlifierka-> Szpachla -> podkład -> lakier - > lakier bezbarwny ? Da się lakier dobrać? Dużo z tym pracy ?

1. Nadkole od lewej strony tył
2. Drzwi pasażera od lewej strony
3, 4, 5. Nadkole tył od prawej strony
6, 7, 8. Drzwi Pasażera tył z prawej strony
9. Nadkole tył z prawej strony
10. Próg z prawej strony
11, 12. Klapa bagażnika
13. Klapa bagażnika po rejestracją
14. Klapa bagażnika od wewnątrz
15. Tył samochodu lewa strona kolo szyby tylnej
16. Drzwi kierowcy
17. Pękniecie lakieru z lewej strony za lampą
18, 19. Przedni zderzak
20. "Urwany lakier" za lampą przednią prawą
21. Dach, ale nie mam pojęcia co to jest nie idzie tego domyć, a jak mokre ma kolor lakieru i nie widać tego czegoś
22, 23. Drzwi z tyłu lewa strona
24. Lampa tył z lewej strony
25. Listwa przednia szyba to samo co 21
26. Z lewej strony pod wlewem paliwa
pokaż post
PrusaX pokaż post 19.09.2010 16:22 nowy (ostatnia aktualizacja 19.09.2010 16:26)
praktycznie masz cale auto do malowania, czesc z tych purchli na pewno po oskrobaniu na wylot jest przezarta
do podszpachlowania itp. mozesz sie zabrac ale nie masz szans pomalowac tak zeby nie bylo widac, część rzeczy do spawania na pewno, albo zrób na sztuke do wiosny i potem autko na złom, albo wsadz pare zł i daj do lakiernika, moim zdaniem lepiej go zezlomowac niz naprawiac profesjonalnie bo na alledrogo te autka chodza 2-3 tys zł a lakiernik na pewno podobnie krzyknie