FAQ Info Blacharstwo-Lakiernictwo - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 117

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

lakier na spojlerze

azhidahaka pokaż post 13.05.2011 09:07 nowy (ostatnia aktualizacja 13.05.2011 09:07)
lakier na spojlerze
Witam,
jakiś czas temu (około 3 miesięcy może mniej) oodałem moje auto do lakierowania/ blacharki, tak aby auto wyglądało jak nówka sztuka. lakiernik stanął na wysokosci zadania i zrobil to o co prosiłem ale...
zawsze jest jakies ale.. ostatnimi czasy na bocznych krawędziach jak i na tyle spojlera pojawiły się bable na lakierze, nmałe ale kilka juz, z bliska wygląda to jakby lakier napuchł w tych miejscach, jakby odchodził czy cos.
Udałem się do lakiernika celem reklamacji, uzyskałem od jego pracowników (gdyz jego akurat nei było) że nie koniecznie było by to uwzglednione w reklamację gdyż na spojlerach się tak dzieje, że spojler pracuje non stop, ze róznica temepratur, że nawet jak polakierują to i tak popeka i że nie koniecznie szef może to uznac jako reklamację.
Czy faktycznie to wszystko prawda, czy tylko wygodna wymówka? Czy na prawdę nie ma sposobu na zabezpieczenie takiego spojlera? Czy nie jest to w obowiązku lakiernika? Czy faktycznie może to nei być uwzglednione jako reklamacja?
Dodam że spojler mam oryginalny więc nie ma tu mowy o nie pasującym czy coś.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
pokaż post
azhidahaka pokaż post 13.05.2011 19:49 nowy (ostatnia aktualizacja 13.05.2011 19:49)
link do zdjęć
http://azhi.pl/lakierostre.rar

powyżej link do spakowanych zdjęć uszkodzeń.
pokaż post
jachup pokaż post 13.05.2011 22:03 nowy (ostatnia aktualizacja 13.05.2011 22:03)
kolego komu się będzie chciało ściągać i otwierać te fotki...
umieść zdjęcia na fotka.pl czy innym imageshack.pl czy też us i wówczas zapodaj linka
pokaż post
Renata Konteksta
pokaż post
jachup pokaż post 13.05.2011 11:04 nowy (ostatnia aktualizacja 13.05.2011 11:04)
nie gadaj z pseudofachowcami...
tylko wal do szefa i żądaj reklamacji na to co spieprzył lakiernik
pokaż post
azhidahaka pokaż post 13.05.2011 11:15 nowy (ostatnia aktualizacja 13.05.2011 11:15)
zamierzam ale...
ale to na pewno nadzorował sam szef przy robocie, bo to znim sie dogadywałem itp, a rozmawiałem z jego synem i on poparł tamtego lakiernika. chodzi o to że jak przejdę się po raz drugi to wole isć z pewnymi argumentami i informacjami przemawiającymi za tym że takie gadanie to jednak zbywanie mnie. lekiernik (pracownik0 powiedział że teoretycznie oni moga to polakierowac po raz drugi ale ze będzie to samo bo to są łączenia spojlera itp itt, i ze nie mówi tego aby mnie zbyć.
pokaż post
jachup pokaż post 13.05.2011 11:31 nowy (ostatnia aktualizacja 13.05.2011 11:31)
na poprzednim lakierze też były takie pęcherze w tych miejscach
jeśli nie to jednak można polakierować tak, aby nic nie puchło... skoro puchnie to źle wykonana robota i tu są dwa wyjścia: albo poprawiają albo obniżają koszt usługi... klient nasz pan a pan musi być zadowolony
pokaż post
azhidahaka pokaż post 13.05.2011 11:45 nowy (ostatnia aktualizacja 13.05.2011 11:47)
właściwei to...
właściwei to nie pamiętam czy było na poprzednim lakierze, nie zwróciłem uwagi bo o lakier zaczałem dbać tak anprawde po zrobieniu całkowicie blacharki i lakieru. ale faktycznie nie wydaje mi się żeby tak się robiło.

Chodzi mi tez o to czy w tym co mówił lakiernik jest cos prawdy, z tego wzgledu że będac ostatnio w sklepie specjalistycznym z kosmetykami do auta, czyli u ludzi którzy też powunni znac się na lakierze, koles powiedział że czasem może sie tak dziać, choć nie był przekonany
pokaż post
jachup pokaż post 13.05.2011 22:20 nowy (ostatnia aktualizacja 13.05.2011 22:20)
jakoś się dziwnie mi kliknęło, że obejrzałem te fotki
ja tam szpecem nie jestem, ale wg mnie jest to fuszerka i niedoróbka... poza tym nie wiem czy to jakieś odbicie czy nie ale na kilku fotkach wygląda jakby były tam ślady po pędzlu
pokaż post
azhidahaka pokaż post 13.05.2011 22:32 nowy (ostatnia aktualizacja 13.05.2011 22:32)
śladów malowania...
śladów malowania nie ma, to takie odbicie tylko
pokaż post
jachup pokaż post 13.05.2011 22:46 nowy (ostatnia aktualizacja 13.05.2011 22:46)
zasada jest jedna i prosta
jeśli jako zleceniodawca/klient nie jesteśmy zadowoleni z usługi, którą zamówiliśmy/ za którą płacimy... to zwyczajnie składamy reklamację