FAQ Info Blacharstwo-Lakiernictwo - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 117

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Masakrycznie zniszczony lakier co zrobić ?

TomaszZGR pokaż post 15.10.2011 12:49 nowy (ostatnia aktualizacja 15.10.2011 12:49)
Masakrycznie zniszczony lakier co zrobić ?
Witam
Mam takie pytanko do wszystkich co znają sie na lakiernictwie ponieważ mam okazję kupić autko które ze tak powiem padło ofiarą profesjonalnego wiejskiego tuningu . Autko ogólnie posiada oryginalny lakier niebieski a ktoś mądry domalowywał złotym sprayem różne pseudo tuningowe wzory czy nie wiem jak to inaczej nazwać. kołpaki pomalował na czerwono razem z oponą , wycieraczki również pomalował na złoto razem z liśćmi które przebywały akurat przy wycieraczce Na uszczelkach bocznych szyb poprzyklejane są (nie wiem czym przyklejone )cekiny i plastikowe klejnoty . W środku czarną deskę rozdzielczą, drzwi,czarną podsufitke i podłokietnik pomalował pędzlem na biało Gdy otworzyłem maskę ujrzałem "tuningowany" czerwony filtr powietrza wraz z odmą. Oraz złotą pokrywę cylindrów wraz ze złotymi kablami a i do tego wszystkiego czerwony kolektor wydechowy . Oczywiście wszystko malowane sprayem lub pędzlem co nie ulega wątpliwości. Ogólnie mało nie padłem ze śmiechu jak to zobaczyłem. Silnik wydaje się dobry a cena auta jest tak samo śmieszna jak to auto także zastanawiam się czy go nie wziąć.

Pytanie jest następujące czy da się jakoś usunąć te malowidła z lakieru, deski rozdzielczej i kół stalowych jak tak to mniej więcej jakie były by tego koszta?

p.s. żałuje że nie zrobiłem zdjęcia ale jak go kupie to na pewno gdzieś wrzucę

Pozdrawiam
pokaż post
krzys-68 pokaż post 15.10.2011 17:41 nowy (ostatnia aktualizacja 15.10.2011 17:41)
A jak to sobie wyobrażasz?
lakierowanie calej karoserii,wymiana deski,opon,kołpakow itd...