FAQ Info Blacharstwo-Lakiernictwo - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 117

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Nowe Cross Polo - odprysk na masce - proszę o radę

justka8k pokaż post 23.01.2011 11:44 nowy (ostatnia aktualizacja 23.01.2011 11:44)
Nowe Cross Polo - odprysk na masce - proszę o radę
Mam 2 miesięcznego nowego Cross Polo. Wczoraj podczas nanoszenia wosku w płynie zauważyłam prawe w centrum maski lekki odprysk - nie większy niż 1,5 mm * 1,5 mm - naprawdę jest to małe, bez wgniecenia, tylko wierzchnia warstwa odprysła. Mam pełen pakiet ubezpieczenia w Alianzie. Mam teraz następujące pytania.

1. Czy żeby zlikwidować ten odprysk to trzeba cała maskę malować? Czy raczej już w dzisiejszych czasach w autoryzowanych salonach VW (mam gwarancję i muszę w nich)są już nowoczesne metody pokrywania takich malutkich kosmetycznych rzeczy?

2. W drugiej połowie lutego w ferie zimowe będę przy 3 tys km wymieniała olej w Autoryzowanym Serwisie VW w Pasewalku w Niemczech, ponieważ mieszkam pod Szczecinem i wolę 5 km więcej dołożyć a żeby Niemiec się dotykał do nowego autka. Czy radzicie od razu podczas wymiany oleju pokazać to Niemcom i by oni zrobili na mój koszt (Alianz pokrywa tylko niezbędne naprawy do jazdy i bezpieczeństwa za granicą), czy raczej trzeba będzie cała maskę malować i już to duże koszty w Niemczech będą i lepiej z AC w szczecińskim serwisie VW skorzystać?

Według mnie to jest naprawdę kosmetyczna sprawa, ale chcę ją naprawić, bo autko jest nowe.

Co radzicie w tej kwestii? Jak wygląda naprawa w tym przypadku? Proszę o dobre rady
Pozdrawiam

Już wiem skąd ten odprysk - jak jechałam do pracy autko mnie mijało i przy głośno nastawionym radiu usłyszałam uderzenie o blachę ale dopiero przy wycieraniu autka do sucha by wosk nanieść odkryłam ten odprysk...