FAQ Info Blacharstwo-Lakiernictwo - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 117

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Pytanie w sprawie RC900.

krzysiekp pokaż post 23.09.2010 10:06 nowy (ostatnia aktualizacja 23.09.2010 10:06)
Pytanie w sprawie RC900.
Witam,

Kupiłem RC900 jakies 4 lata temu. Nie ma na nim żadnej daty ważności. Czyli nie starzeje się?
Bo nie wiem czy używac tego co mam (a jest prawie full) czy kupować nowy.
Przy okazji.
Ranty błotników i progi mi troche podrdzewiały. Nie chcę wchodzic w koszty bo i tak chcę powrócić do pakietu GTI (nakładki na błotniki, progi plastikowe). Wtedy nie będę musiał lakierować błotników (i pół auta bo to srebrny).
Chciałbym tego rudego jakoś wyczyścić i zabezpieczyć to żeby juz nie wychodził. Potem nakładki i progi. Nie chodzi mi o to żeby lakierować to bo i tak to będzie pod nakładkami, więc nie będzie widoczne.

No i poczytałem troche fora i teraz nie wiem czego użyć.
Niektórzy polecają na rudego cortatnin, inni brunox'a, no i tu RC900.
W opisach na tych preparatach jest podane żeby stosowac na rudego. Więc juz nie wiem czy zeszlifować rudego i na to któryś preparatów? Który?
Co potem na to?
Przeczytałem też gdzieś że do takich akcji jak u mnie spisuje się nieźle HAMMERITE.
Teraz już nie wiem. Co i jak zrobić żeby dobrze to zabezpieczyć? Chcę to zrobić w miarę porządnie aby potem się nie okazało, że gnije pod tymi nakładkami.

z góry dzięki za pomoc
pozdr
pokaż post
krzys-68 pokaż post 23.09.2010 12:48 nowy (ostatnia aktualizacja 23.09.2010 12:48)
zeszlifować i nałozyć RC.Poczekać na reakcję
Jeśli zdrowa blacha zmieni barwę na fioletową a rdza na czarny i powierchnia będzie sucha to RC działa OK
pokaż post
krzysiekp pokaż post 23.09.2010 16:05 nowy (ostatnia aktualizacja 23.09.2010 16:05)
dzięki, i jak będzie fioletowa to tak zostawic i pomalować podkładem?
jak podkładem to najlepiej jakim?
no i czy coś jeszcze kłaść na podkład? chodzi tylko o zabezpieczenie a nie wygląd bo i tak bedzie to pod nakładkami

dzięki
pozdr
pokaż post
krzys-68 pokaż post 23.09.2010 21:16 nowy (ostatnia aktualizacja 23.09.2010 21:16)
jak bedzie oki to zostawic