Damianek34
|
pokaż post
11.04.2012 14:25
nowy (ostatnia aktualizacja 11.04.2012 14:30)
Kupować czy nie...
Kupować czy nie kupować? Ja osobiście co do pytania wątpliwości nie mam, oczywiście, że kupować. Pomimo, iż prawko mam od dawna dość długo nie miałem okazji użytkować cb-radia. Jakiś czas temu znajomy zaproponował mi dodatkową pracę, polegającą na zrobieniu paru kółek na trasie łódż-szczecin przedłużanym busem iveco i już po kilku kilometrach przekonałem się o zaletach radyjka. Dzięki niemu, a raczej przy pomocy innych kierowców posługujących się tym urządzeniem praktycznie wszystkie informacje znalazły się w zasięgu ręki. Przede wszystkim o sytuacji na drodze, którą miałem do pokonania(przypominam była zima), ewentualnych utrudnieniach na drodze, no i oczywiście to co nas kierowców najbardziej interesuje kontrolach policyjnych, dodam tylko, że przewożąc dokumenty na potężne przetargi czas odgrywał bardzo ważną rolę, tak więc niestety dość często zmuszany byłem naginać przepisy ruchu drogowego. I praktycznie tylko i wyłącznie dzięki radyjku i uprzejmości kolegów kierowców nigdy, powtarzam nigdy nie zostałem zatrzymany i ukarany przez panów z policji mandatem karnym i cały czas dysponuję zerowym dobytkiem punktowym na koncie, co przy pokonywaniu tej trasy kilkanaście razy w miesiącu jest myślę niezłym wynikiem. Sądzę, że wydanie nawet kilkuset złoty na niezłe cb-radio szybko zwróci się z nawiązką.Stąd pytanie kupować czy nie kupować cb-radia komuś kto dużo porusza się samochodem jest chyba pytaniem retorycznym.
Czy szybkość i bezpieczeństwo są ze sobą zgodne? Tak,lecz tylko jeśli wykonuję płatności online
|