FAQ Info Citroen - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 1, niezalogowanych: 88

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

obrotomierz i predkosciomierz nie chodzi

bobtail pokaż post 20.10.2009 23:17 nowy (ostatnia aktualizacja 20.10.2009 23:17)
w moim saksonczyku-benzyna 1.0 nie chodzi obrotomierz -zatrzymał sie na 10 ty obr i predkosciomierz-zatrzymal sie na 0. staslo się to w chwili gdy byl silnik wlaczony i bylo przez chwile slychac pykanie -cos jak przerywacz kierunkowskazów-tylko szybciej, autko ma gaz. Licznik jest nierozbieralny. podejrzewamże coś daje zwarcie. rok temu bylo tsak samo i WSZYSTKO NAGLE WROCILO DO NORMY. POZDRAWIAM FORUMOWICZÓW
pokaż post
DKmateo81 pokaż post 16.07.2010 20:00 nowy (ostatnia aktualizacja 16.07.2010 20:00)
pada obrotomierz
Mam problem z obrotomierzem w xsarze 1.9td z 1999r. Jak odpalam samochód pierwszy raz w danym dniu to dzała przez jakieś 7 kilometrów a potem spada wskazówka na zero i przestaje działać. Co mam zrobić? Jak mogę naprawić tą usterkę?
pokaż post
Renata Konteksta
pokaż post
Konto usunięte pokaż post 21.10.2009 21:34 nowy (ostatnia aktualizacja 21.10.2009 21:34)

bobtail napisał:

w moim saksonczyku-benzyna 1.0 nie chodzi obrotomierz -zatrzymał sie na 10 ty obr i predkosciomierz-zatrzymal sie na 0. staslo się to w chwili gdy byl silnik wlaczony i bylo przez chwile slychac pykanie -cos jak przerywacz kierunkowskazów-tylko szybciej, autko ma gaz. Licznik jest nierozbieralny. podejrzewamże coś daje zwarcie. rok temu bylo tsak samo i WSZYSTKO NAGLE WROCILO DO NORMY. POZDRAWIAM FORUMOWICZÓW

Wysiada Ci moduł kierunkowskazów. W Citroenach to typ[owa usterka. Radzę poszukać używki. Sprawdź też linki od obrotomierza i prędkościomierza bo jestem pewny,że też są już do wymiany. Pozdro!