Konto usunięte
|
pokaż post
20.10.2009 21:15
nowy (ostatnia aktualizacja 20.10.2009 21:15)
Usterka Xsantii
ELC28AW napisał: Usterka Xsantii Witam. Mam pytanie z zakres eksploatacji xsantii, otóż mam awarię przedniego prawego zawieszenia ( amortyzator z silenblokiem)wyrwał się z mocowania w skutek czego doszło do zniszczenia maski przedniej, naszczęście stało się to na parkingu w czasie nocnego postoju. Czy ktoś miał taki przypadek , gdzie kupił zamiennik narazie niemoge dostać , czy często dochodzi do takich niespodzianek, a co będzie gdy wyrwie się w czasie jazdy z dopuszczalna prędkościa 130 km/h. W instrukcji zciągniętej z internetu w języku polskim nic nie piszą o takich niespodziankach. Po dokładnym przyjrzeniu się ,, tej poduszcze,silenbloku widać,że trzymało na 1/8 obwodu reszta była wcześniej zużyta. Pozdrawiam Marek - xsantia rok 94 , 2,0i , przejechane 250tys.km
Mocowanie poduchy miałeś przerdzewiałe. Radzę to zrobić czym prędzej, bo szkoda Twojego życia i autka. Używek nie polecam, ponieważ długo na tym nie pojeździsz. Idź do ASO i podaj numer Vin. Ja za poduch do swojej Xantii zapłaciłem w ASO 520zł i mam spokój na długie lata. Jeśli zamierzasz pojeździć swoją Xantią to zainwestuj kasę w te poduchy. Warto 
|