FAQ Info Fiat - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 2, niezalogowanych: 125

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Croma gaśnie w czasie jazdy i pali sie kontrolka check engine .

polito3 pokaż post 31.03.2010 18:03 nowy (ostatnia aktualizacja 31.03.2010 18:03)
Cromka gaśnie w czasie jazdy, pokazuje się komunikat Check Engine czasami da się ją uruchomić i jechać dalej a czasami nie pali .Przypadłość zdarzyła się w czasie podórzy zajechałem na najbliższy komputer fachman stwierdził że najprawdopodobniej zawór regulacji ciśnienia na pompie wysokiego ciśnienia się nie domyka.Wymusił komputerkiem pracę tego zaworu i jakieś 50 kilometrów był spokój,dokulałem się do domu co było drogą przez mękę 120km dwadzieścia trzy postoje,i postawiłem na serwis, mija trzeci dzień,zero kontaktu dzwonię a mówią mi że u nich na kompie wszystko ok ale dalej nie da się jechać bo gaśnie.Nadmieniam że filtr paliwa wymieniłem jeszcze w trakcie podróży chociaż poprzedni miał trzy miesiące.Proszę o informacje o podobnych przypadkach może jest ktoś mądrzejszy niż spece z ASO z góry dziękuję
pokaż post
polito3 pokaż post 13.04.2010 19:31 nowy (ostatnia aktualizacja 13.04.2010 19:31)
Croma gaśnie w czasie jazdy i pali sie kontrolka check engine
Na razie jest ok ale jeszcze mało jeździłem oby nie zapeszyć , napiszę jeszcze za jakieś dwa tygodnie
pokaż post
Renata Konteksta
pokaż post
ssirek pokaż post 02.04.2010 20:06 nowy (ostatnia aktualizacja 02.04.2010 20:06)
Witam ilaśnieokazało się że topompa paliwa , kosztyjako takie pompą , przewodami wysokiego napięcia 300 zła w salonie fiata mieli tyle do wymiany że już miałem korby dostać a na 100 % niestawiali na pompę ,dawali sobie rękę obciąć że to coś z elektroniką jeśli komuś to wspomoże na przyszłość to proszę. Pozdrawiam
pokaż post
ssirek pokaż post 01.04.2010 13:40 nowy (ostatnia aktualizacja 01.04.2010 13:40)
Witaj ja mam to samo jedzie i gaśnie i na kompie nic ciepokazalo , w serwisie fiata dzisiaj zaprowadzilem go do innego fachowca muwi że to pompa w serwisie robili pomiar ciśnienia paliwa wyszlo 1.8 na przekrenceniu stacyjki a na rozrychu 2i cośtam ten mój mechanik zaśmial się że plotą bajki że ma być na wielopunkcie 3i cośtam niepamiętam wyjeli już pompę jak dzwoniłem było pełno syfu mam nadzieje że to pompa czekam na telefon napisze ci jeszcze że serwisy potrafią tylko brać nawet niemieli cennika za kompa najpierw powiedział 100 zł potem 80 zl a skończyło się na 50 zl co to jest ? kazali mi przyprowadzić na cały dzień bo mają rozbitka i będą wyciągać z niego a to cewkę, a to centralkę i tak do końca aż znajdą błąd że będą prowadzić eksperymenty nic niestwierdzili zobaczę jak będzie u tego mechanika , w serwisach robia teraz młodziki gdzie się nieznaja na takich awariach a co gorsze to kasę biorą za nic potrafią tylko wymienić klocki itp.Muszę przyznać że ten co mi robi był byłym pracownikiem pracował 15 lat jest z tych ze starego pokolenia i ma pojęcie może jak tak cisię stało to tosamo, jeszcze niewiem jak umnie ale mam nadzieję że po pompa paliwa dzm ci znać dokładnie przeczytaj mój post ssirek a za duże litery przepraszam kolegę co zwrócił miuwagę.
pokaż post
polito3 pokaż post 02.04.2010 14:34 nowy (ostatnia aktualizacja 02.04.2010 14:34)
Aso postawiło diagnozę centralka sterowania wtryskiem i nie domykający się wtryskiwacz razem ok 3700pln chcieli jeszcze egr wymieniać ale wybiłem im to z głowy.Koszta spore ale mam nadzieję że to będzie to i auto pośmiga bez przeszkód.Za jakiś czas napiszę czy po naprawie jest ok
pokaż post
polito3 pokaż post 13.04.2010 19:33 nowy (ostatnia aktualizacja 13.04.2010 19:33)
Na razie jest ok ale jeszcze mało jeździłem oby nie zapeszyć , napiszę jeszcze za jakieś dwa tygodnie