przezar
|
pokaż post
20.02.2010 15:25
nowy (ostatnia aktualizacja 20.02.2010 15:25)
Honda Civic VIII 3D Type S, 1.8 140KM - problem z uruchamianiem
witam, od miesiąca jeżdżę Hondą Civic VIII 1.8 140KM. Zauważyłem, sporadycznie (ostatnio coraz częściej) mam problem z pierwszym uruchomieniem auta. Dodam, że autko jest garażowane. Rozrusznik kręci i widać, że akumulator jest w porządku. Przy pierwszym uruchamianiu muszę dość długo trzymać przycisk startera, by w końcu Hondę uruchomić. Nie wiem co jest grane. Byłem w ASO, gdzie zdiagnozowali problem z sterownikiem zamka centralnego. I rzeczywiście wcześniej zdawało mi się, że albo nie mogłem zamknąć bądź otworzyć auta. Zganiałem jednak na to, że po prostu nie domknąłem drzwi. Jak się okazuje jednak je domykałem. Podobno to dosyć częsta usterka w tym modelu Hondy i różne są objawy niepoprawnego działania tego sterownika centralnego zamka. Mówią ,że na 95% po wymianie sterownika problem powinien zniknąć. Jestem już umówiony na powtórną wizytę w ASO. Dodam, że gdy spryskuję przednią szybę to nie zawsze z automatu włączają mi się wycieraczki. Nie wiem czy i tutaj powodem jest niesprawny sterownik zamka.
Może któryś z użytkowników miał podobny problem? Do wizyty w ASO jeszcze kilka dnia, a ja cały czas się zastanawiam co może być powodem takich problemów. Będę wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam.
|