HONDA

Logo klubu

HONDA

• kategoria: Marki i Modele
  • typ klubu: Otwarty dla wszystkich
  • zrzeszonych: 193 osoby
  • skład: 168 aut

FAQ Info Honda - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 138

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Honda Civic VIII 3D Type S, 1.8 140KM - problem z uruchamianiem

przezar pokaż post 20.02.2010 15:25 nowy (ostatnia aktualizacja 20.02.2010 15:25)
Honda Civic VIII 3D Type S, 1.8 140KM - problem z uruchamianiem
witam, od miesiąca jeżdżę Hondą Civic VIII 1.8 140KM. Zauważyłem, sporadycznie (ostatnio coraz częściej) mam problem z pierwszym uruchomieniem auta. Dodam, że autko jest garażowane. Rozrusznik kręci i widać, że akumulator jest w porządku. Przy pierwszym uruchamianiu muszę dość długo trzymać przycisk startera, by w końcu Hondę uruchomić. Nie wiem co jest grane.
Byłem w ASO, gdzie zdiagnozowali problem z sterownikiem zamka centralnego. I rzeczywiście wcześniej zdawało mi się, że albo nie mogłem zamknąć bądź otworzyć auta. Zganiałem jednak na to, że po prostu nie domknąłem drzwi. Jak się okazuje jednak je domykałem. Podobno to dosyć częsta usterka w tym modelu Hondy i różne są objawy niepoprawnego działania tego sterownika centralnego zamka. Mówią ,że na 95% po wymianie sterownika problem powinien zniknąć. Jestem już umówiony na powtórną wizytę w ASO.
Dodam, że gdy spryskuję przednią szybę to nie zawsze z automatu włączają mi się wycieraczki. Nie wiem czy i tutaj powodem jest niesprawny sterownik zamka.

Może któryś z użytkowników miał podobny problem? Do wizyty w ASO jeszcze kilka dnia, a ja cały czas się zastanawiam co może być powodem takich problemów. Będę wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam.
pokaż post
hypnosx pokaż post 20.05.2010 21:54 nowy (ostatnia aktualizacja 20.05.2010 21:54)
centralny zamek
widze że nie tylko typeS ma problem ale i type R zauważylem problem z zamkiem centralnym tak jak kolega wspomniał wystarczy poruszyc klamką i otwiera bez problemu z uruchamianiem nie miałem problemu oby.
pokaż post
Renata Konteksta
pokaż post
_F1le_ pokaż post 14.05.2010 21:01 nowy (ostatnia aktualizacja 14.05.2010 21:01)
zacinajacy zamek
Tez mam problem z tym zamkiem centralnym, jade jeszcze raz do ASO. Zamknac zawsze moge, ale otworzyc nie zawsze. Polecam przytrzymanie "klamki" tylnej klapy a nastepnie nacisniecie pilota. Dziala. Co do dlugiego odpalania, to co to znaczy dlugo? U mnie jest to ~2-3 sekundy
pokaż post
iced_devil pokaż post 21.02.2010 17:07 nowy (ostatnia aktualizacja 21.02.2010 17:07)
chyba w każdym cifie się po spryśnięciu włączają wycieraczki
pokaż post
przezar pokaż post 27.07.2011 16:21 nowy (ostatnia aktualizacja 27.07.2011 16:21)
ok. działają.
Byłem nie przyzwyczajony do tego, by dźwignię przytrzymywać aż tak długo. W innych modelach aut, które użytkowałem wystarczyło jedyne musnąć dźwignię.

Problemy z zamkiem centralnym..
Nie minęły. Rzeczywiście naciskając klamkę w tylnych drzwiach oraz przycisk pilota od razu auto można otworzyć. Dziwne, ale sprawdza się.