|
kubazw
|
pokaż post
23.09.2009 17:41
nowy (ostatnia aktualizacja 23.09.2009 17:41)
Instalacja gazowa w: Honda Civic 2003r., silnik 1.4/66kW (D14Z6) - jaka? nikanika napisał: Bardzo proszę o info jaką instalację gazową zamontować w Hondzie Civic, 2003 r, silnik 1.4/66kW (D14Z6) - instalacja STAG czy BRC SDI czy jeszcze jakaś inna? I czy zastosować także system dodatkowego smarowania zaworów Flashlube? Z góry dzięki! Posiadam Honde Civic 2004 po lifcie z tym samym silnikiem i dużo czytałem jak i dowiadywałem na forach,gazetach u fachowców i innych,wszyscy mówią jednogłośnie że najlepsza instalka do Hondy to PRINS,nie ma emulatora sondy lambda tylko w pełni współpracuje z komputerem silnika tzn.instalka działa na podstawie komputera silnika czyli pełen wypas,niepotrzebne regulacje co kilka tys.km. a co najważniejsze pracuje na bardzo szybkich japońskich wtryskach bodajże KEIHEN.Poczytaj w necie a sie przekonasz,jest droższa od BRC albo od Staga ale o wiele lepsza i nie sprawia kłopotów w stylu check engine.A Flashlube sie przyda jak umarłemu kadzidło,mają już inne rozwiązanie na gniazda zaworów.Popytaj w dobrych warsztatach,nie załuj pieniedzy na instalke,bo to Honda a silnik jest bardzo wrażliwy na LPG,pamietaj chytry dwa razy traci.Więc jak już gaz to najlepszy a PRINS jest Holenderski więc najwyższa półka. |
|
iced_devil
|
pokaż post
24.09.2009 18:18
nowy (ostatnia aktualizacja 24.09.2009 18:19)
to prawda prins to rzeczywicie najwyzsza polka ale z tym emulatorem to sie nie zgodze, emulator posiadaja instalacje mieszalnikowe, instalki wtryskowe zawsze biora sygnal z kompa samochodu. Instalki BRC np flysequent 24, maja kopie wtryskow keihen wykonane z tanszego tworzywa, natomiast rozwiazania techniczne podobno te same. Uzywalem flysequenta 24 przez 100 kkm w almerze i nie moge na niego powiedziec zlego slowa, ani na serwis ktory go montowal i regulowal, wybor nalezy do ciebie, proponuje ci poruszyc temat na mam lpg. (sorry za brak polskich liter, w pracy jestem
) |

)

czarny NISSAN N15 SR