|
MAT86
|
pokaż post
27.01.2012 16:39
nowy (ostatnia aktualizacja 27.01.2012 16:39)
bo z tego... bo z tego coczytałem Na daewooforum.pl to ponad połowa polecą II Generacje i od razu wymienić świece i przewody na dobre markowe np NGK i wymieniać systematycznie tak co 30 tysięcy km. i nie będzie wtedy strzelalo. Za sekwencje u mnie w radomiu biorą 2000 złotych. Za 2 generacje 1200. Sam nie wiem. Czekam na więcej opini.
|
|
falkoln
|
pokaż post
30.01.2012 18:35
nowy (ostatnia aktualizacja 30.01.2012 18:35)
LPG NUBIRA Różnica miedzy sekwencją a II generacją jest taka że przy słabych świecach i przewodach przy II generacji będziesz miał strzały w kolektor a przy sekwencji będzie tylko czuć szarpanie, tak że w jednym i w drugim przypadku musisz dbać o świece i przewody. Do listopada ubiegłego roku jeździłem Nubiro II 1.6 z instalacją drugiej generacji i nie miałem żadnych problemów, jak już ktoś tu nadmienił najważniejsze aby gazownik dobrze dobrał podzespoły i dobrze ustawił w innym przypadku nawet najlepsza i najdroższa sekwencja nie zda egzaminu. Mogę jeszcze tylko nadmienić że te silniki bardzo dobrze pracują na gazie i ja polecił bym II generacje nie wielka różnica w spalaniu a duża różnica w cenie instalacji
|