FAQ Info LPG - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 13, niezalogowanych: 344

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Lpg do nubiry

MAT86 pokaż post 27.01.2012 12:01 nowy (ostatnia aktualizacja 27.01.2012 12:01)
Lpg do nubiry
Witam wszystkich. Potrzebuje porady co do instalacji lpg. Moje auto to nubira 1.6 pierwszej generacji. Chce założyć gaz do niej tylko nie wiem jaki, sekwencja czy II generacja? Różnica w cenie jakieś 600 złotych. Przebieg roczny około 15 tys. Km. Doradźcie coś. Wcześniej nie miałem auta z lpg.
pokaż post
MAT86 pokaż post 27.01.2012 16:39 nowy (ostatnia aktualizacja 27.01.2012 16:39)
bo z tego...
bo z tego coczytałem Na daewooforum.pl to ponad połowa polecą II Generacje i od razu wymienić świece i przewody na dobre markowe np NGK i wymieniać systematycznie tak co 30 tysięcy km. i nie będzie wtedy strzelalo. Za sekwencje u mnie w radomiu biorą 2000 złotych. Za 2 generacje 1200. Sam nie wiem. Czekam na więcej opini.
pokaż post
falkoln pokaż post 30.01.2012 18:35 nowy (ostatnia aktualizacja 30.01.2012 18:35)
LPG NUBIRA
Różnica miedzy sekwencją a II generacją jest taka że przy słabych świecach i przewodach przy II generacji będziesz miał strzały w kolektor a przy sekwencji będzie tylko czuć szarpanie, tak że w jednym i w drugim przypadku musisz dbać o świece i przewody. Do listopada ubiegłego roku jeździłem Nubiro II 1.6 z instalacją drugiej generacji i nie miałem żadnych problemów, jak już ktoś tu nadmienił najważniejsze aby gazownik dobrze dobrał podzespoły i dobrze ustawił w innym przypadku nawet najlepsza i najdroższa sekwencja nie zda egzaminu. Mogę jeszcze tylko nadmienić że te silniki bardzo dobrze pracują na gazie i ja polecił bym II generacje nie wielka różnica w spalaniu a duża różnica w cenie instalacji
pokaż post
Renata Konteksta
pokaż post
lpg_jet pokaż post 27.01.2012 13:36 nowy (ostatnia aktualizacja 27.01.2012 13:36)
Polecam sekwencję. Mniejsze...
Polecam sekwencję. Mniejsze spalanie i nie będzie strzelać w kolektor. Najważniejsze, żeby znaleźć dobrego gazownika żeby odpowiednio dobrał podzespoły, prawidłowo założył i wyregulował.