|
dark30
|
pokaż post
14.09.2011 20:21
nowy (ostatnia aktualizacja 14.09.2011 20:21)
Kieruj się do gaziarza ![]() Komputera nie masz bo o ile mnie pamięć nie myli to DS oznacza gaźnik więc to co kolega napisał nic nie da
.Mało faktów odnośnie LPG 1 Ile przebiegu na LPG, 2 kiedy był wymieniany filtr gazu, 3 kiedy był obsługiwany parownik (spuszczanie tego syfu co w nim siedzi) 4 Kiedy był regenerowany parownik - wymiana membran i co tam jeszcze wchodzi w zestaw naprawczy 5 kiedy był ostatnio regulowany skład mieszanki LPG na parowniku 6 Czy sprawdzałeś na silniku przewody z instalacji podciśnienia (takie gumowe rurki) pod kątem pęknięć, nieszczelność w tym układzie powoduje spore problemy, między innymi wysokie spalanie w drastycznych przypadkach nawet 18/100 (autopsja) 7 Kiedy był sprawdzany kąt wyprzedzenia zapłonu UWAGA nie kombinować z przestawianiem zapłonu na wcześniejszy - z autopsji wiem że nie dość że nic nie daje to nawet pogarsza działanie, odnośnie świec NIE zmieniać przerwy między elektrodami - trzymać w obu przypadkach parametry producenta samochodu. to tyle na pierwszy rzut mi wpadło do głowy. |
|
rav13
|
pokaż post
14.09.2011 20:46
nowy (ostatnia aktualizacja 14.09.2011 20:46)
jeśli na gaźniku to fakt, ale dusi go na benie, więc serwis instalki gazowej też g... da |
|
dark30
|
pokaż post
15.09.2011 07:58
nowy (ostatnia aktualizacja 15.09.2011 07:58)
Mój błąd, przeoczyłem ten szczegół ![]() W takim razie od kiedy pojawił się ten problem, czy był od początku po założeniu LPG czy pojawił się ostatnio?
1 Spróbuj zdjąć mieszalnik z gaźnika i założyć bezpośrednio filtr potem runda kontrolna, jeśli objawy są od dawna oznacza to, że mieszalnik jest źle dobrany i dławi dopływ odpowiedniej ilości powietrza do gaźnika - Nissany niestety są na to "uczulone" tak samo jak na nieszczelności w układzie podciśnienia. Sprawdź poza tym czy wszystkie przewody podciśnieniowe są na swoim miejscu i całe. Pod filtrem od strony grodzi jest do obudowy filtra wpinany przewód podciśnieniowy czasem przy wymianie wkładu filtrującego potrafi spaść - do sprawdzenia 2 Jeśli to nie pomoże to moim zdaniem czyszczenie gaźnika się kłania, po dłuższym użytkowaniu samochodu na LPG w gaźniku tworzą się jakieś osady i zanieczyszczają go - często niestety auto "obraża" się na Pb |
|
dark30
|
pokaż post
19.09.2011 21:54
nowy (ostatnia aktualizacja 19.09.2011 21:54)
I cóż chyba się nie dowiemy co było przyczyną...![]() |

czarny NISSAN N15 SR