-
wkładu filtra powietrza (doświadczenie z Hondy Civic - samochód nie miał mocy, dławił się, a jechać zaczynał dopiero jak przekroczył 3 tys obrotów)
-
filtra oleju,
-
samego oleju oczywiście też (doświadczone w N15 - łańcuch rzęził okrutnie na zużytym oleju Shell Helix przy 13kkm - po wymianie na Mobil 1 natychmiast się uciszył),
Dla łańcucha dobrym rozwiązaniem jest 10W40 półsyntetyk, moja Almera ma na pewno ponad 200k i łańcuch tylko szumi, tak ma być, poprzedni Sunny miał ok 300kkm i łańcuch czasami brzęczał, sprzedałem go i o ile mi wiadomo niedawno jeszcze jeździł u zadowolonego klienta.
A może jeszcze podałbyś informację kiedy są problemy - podczas jazdy na gazie LPG czy na benzynie?
Nie zauważyłeś czasem czy podczas jazdy na LPG
ubywa paliwa ze zbiornika? Być może silnik dostaje z dwóch źródeł paliwo z powodu uszkodzenia jakiegoś zaworu? wtedy komputer na pewno oszaleje bo nie jest w stanie ustalić składu mieszanki.
Czy instalacja gazowa jest zwyczajna mieszalnikowa czy sekwencyjna? Jeżeli mieszalnikowa to spróbuj zdemontować sam mieszalnik z układu dolotowego(przy tym zakręć dopływ gazu z butli najlepiej) i spróbuj na Pb.
Wymień Filtr LPGJaki przebieg ma to auto - czy jest on pewny? Zasadniczo łańcuchy nie siadają poniżej 300kkm.
A tak wogóle strasznie dużo rzeczy wymieniłeś i nie wiem czy potrzebnie