FAQ Info Opel - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 5, niezalogowanych: 174

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

CHCE KUPIC VECTRE B PO LIFCIE 2,5V6 PROSZE O PORADY

adolf206 pokaż post 08.03.2011 11:27 nowy (ostatnia aktualizacja 08.03.2011 11:27)
CHCE KUPIC VECTRE B PO LIFCIE 2,5V6 PROSZE O PORADY
na co zwracac szczegolna uwage,jakie sa slabe punkty czy po lifcie byl ocynk i czy wogole warto kupowac takie auto?
pokaż post
less pokaż post 13.03.2011 21:17 nowy (ostatnia aktualizacja 13.03.2011 21:17)
Ponieważ ujeżdżałem ten silnik w VB
przez blisko 90 kkmów (3 lata) to coś mogę powiedzieć. Ja miałem jeszcze egzemplarz przedliftowy, więc skupię się na silniku. Generelnie 100 % zgody z WSK _De_. Dobry egzemplarz - tak ja mój i praktycznie zero problemów. W trakcie eksploatacji ustereki które pojawiły się w "komorze silnika" to padnięta cewka (nie palił jeden garek) - orygina ł chyba 350 plnów, pęknięty wąż od chłodnicy - oryginał około 50 plnów, uszczelka miski oleju - oryginał 80 plnów + spec mazidło. Pobór oleju między wymianami - juz dokładnie nie pamiętam ale na pewno nie dolewałem, więc chyba około pół miarki pomiędzy min i max. Silnik cały czas na full syntetyku. Ja polecam, choć teraz już chyba będzie trudno znaleść zadbany egzemplarz. Ja swoją kupowałem jak miała 7 lat i 100 kkmów oryginalnego przelotu, a takich już teraz nie ma. Jak auto nie jest zadbane to spodziewaj się skarbonki.
pokaż post
Renata Konteksta
pokaż post
_De_ pokaż post 09.03.2011 10:00 nowy (ostatnia aktualizacja 09.03.2011 10:00)
Jedni mówią, że warto a inni żeby nawet tego nie brac pod uwagę.
Wszystko zalezy od stanu technicznego-nie od przebiegu. Pokrywy zaworów chyba mają inaczej niż w Omedze-czyli z aluminium, więc nie powinno być problemów z wyciekami. Biorąc pod uwagę V6 bierz pod uwagę ewentualne koszty napraw (a uwierz mi, że nie jest to bez znaczenia). Słuchaj-wyszukaj parę egzemplarzy i porównaj stan techniczny. Viki z V6 raczej nie były/są oszczędzane...