|
_De_
|
pokaż post
16.03.2011 10:34
nowy (ostatnia aktualizacja 16.03.2011 10:37)
Jeśli gaz to tylko sekwencja. Najlepiej kupić 2.0l Ewentualnie możesz pokusić się o diesla. 2l diesle mają rozrząd na łańcuchu (nie wiem jak 2.2). Na co zwracać uwagę przy zakupie Vectry? Na blacharkę. Zobacz mieszek od dźwigni zmiany biegów. Zazwyczaj są powycierane od góry (w miejscu gdzie wychodzi "patyk" ). Jeśli widać, że mieszek jest nowy to masz podstawy aby sądzić iż przebieg jest kombinowany a sprzedający poprzez sprytne zabiegi maskujące chce ukryć prawdę. Podłogę sprawdź w bagażniku (jeśli był strzał od tyłu to wnęka na koło nie będzie już nigdy idealnie okrągła), progi od dołu, błotniki, wycieki w silniku, stan silnika (nie wiem czy w pomiary kompresji byś się bawił). Aha no i najważniejsze-nie patrz na przebieg, patrz na stan techniczny.
|
|
STP
|
pokaż post
16.03.2011 17:07
nowy (ostatnia aktualizacja 16.03.2011 17:07)
czyli skasowane auto sprzedam z instalacją Dzięki za cenne uwagi!
Myślę nad benzyną, będę chciał go zagazować, bądź już z instalacją gazową kupić. Niestety przy tych cenach ropy i biorąc pod uwage moją pracę bardziej opłacalna będzie u mnie instalacja gazowa. Co do blacharki to spotkałem się z opinią, że vectry miewają problemy. Natomiast znajomy zachwalał silniki, szczególnie te w modelach po liftingu. Tak sądziłem, że instalacja 1 generacji może się nie nadać.. |
|
less
|
pokaż post
16.03.2011 20:35
nowy (ostatnia aktualizacja 16.03.2011 20:35)
silniki opla lubią gaz bardzo. IMO 1.6 16V nie jest jednak dobrym wyborem. Ten silnik potrafi zaczynać spożywać oleum już czasem przy przebiegu 30 kkmów i to w ilościach do litra na 100 kmów. Podobno nie wszystkie ale duża część. Oprócz tego co napisał Kolega wyżej zwróciłbym uwagę jeszcze na tylne zawieszenie wielowahaczowe. Wyrabiają się tam tuleje pływające (8 szutk), które są tanie ale jednak często lecą i wymiana 8 już trochę kosztuje
|