FAQ Info Skoda - forum

Ostatnio widziano: zalogowanych: 0, niezalogowanych: 101

Lista forów Nawigacja

Dlaczego warto się zalogować?

- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

szarpanie silnika, miga check engine, świeci EPC i trójkąt z wykszyknikiem

dzejson91 pokaż post 02.02.2012 16:52 nowy (ostatnia aktualizacja 02.02.2012 17:15)
szarpanie silnika, miga check engine, świeci EPC i trójkąt z wykszyknikiem
Witam mam problem ze skoda octavia 2.0 benzyna; lekko faluje na niskich obrotach, w trakcie jazdy zaczyna mocno szarpać, miga check engine, potem zapala się EPC i trójkącik z wykrzyknikiem, silnik zgasł, kilka razy odpalałem, chodzi na wolnych obrotach ale nie ruszy z miejsca, mocno przy-gazowałem na luzie kilka razy, odpaliłem jeszcze raz kontrolki pogasły ale świeci check, auto jeździ ale problem się powtarza
Czy wie ktoś jaka jest przyczyna
pokaż post
FocusPocus pokaż post 05.02.2012 12:16 nowy (ostatnia aktualizacja 05.02.2012 12:16)
podjechac na komputer, odczytać błędy, skasować check
po odczytaniu błędów usunąc usterkę
pokaż post
dzejson91 pokaż post 05.02.2012 13:16 nowy (ostatnia aktualizacja 05.02.2012 13:29)
odpowiedz
Wyskakują przeróżne błędy:
przerywacz spalania rozpoznany, cylinder 1,2,3 i 4, niedostateczne spalanie, katalizator rząd I,
na liczniku pokazuje średnie spalanie 6 litrów/100km przy oszczędnej jeździe, auto mam z sekwencją(prince) jeżdżę na gazie, bo bez różnicy

kasowałem kilka razy, nie pamiętam wszystkich błędów..

wymieniłem cewkę, kable, świece i nic..

dziwne, bo auto jeździ, ma kopa, ale lekkie drgawki przy przyśpieszaniu i nikt nie wie co jest grane ;/