FAQ Info Warsztat - forum
Ostatnio widziano:
zalogowanych: 25, niezalogowanych: 439
Lista forów Nawigacja
Dlaczego warto się zalogować?
- możesz tworzyć wątki i pisać posty na forum
- masz osobisty filtr kącików na forum
- masz dostęp do wielu narzędzi portalu AutoCentrum.pl

Sklep:
Opony
Części zamienne
xantia 93r 1,6e dziwny zapach z ogrzewania
|
kalipe
|
pokaż post
12.02.2012 22:40
nowy (ostatnia aktualizacja 12.02.2012 22:49)
xantia 93r 1,6e dziwny zapach z ogrzewania siarczyste mrozy były ostatnimi dniami wiec postanowiłem przyblokować trochę otwory wlotowe mna masce żeby auto się szybciej nagrzewało. Może i rzeczywiście trochę szybciej się robiło cieplej lecz pewnego dnia przy ogrzewaniu ustawionym na max zaczeło coś śmierdzieć z wylotów ogrzewania (zapach gryzący, jakby się plastik palił czy co). do tego zauważyłem na wskazniku że temp wody wzrosła.
postanowiłem odetkać wloty na masce. zajrzałem do chłodnicy, płyne jakby ubyło. dolałem. zapach jakby zelżał ale nie moge powiedzieć że pozbyłem się go. kilka dni pojeździłem - słabiej czuć ale nadal zapachu nie mogę się pozbyć. Poziom płynu w chłodnicy jak dolałem tak trzyma więc nic raczej nie przecieka. czytałem na forach, piszą że do wymiany może być nagrzewnica, po drugie czy wogóle te dwa fakty mam ze soba wiązać? czytałem że wymiana nagrzewnicy to rozebranie całego kokpitu, mógłbym oczywiście odstawić auto do mechanika i zasugerować walnięta nagrzewnicę, tylko z doświadczenia wyjdzie np. że był zapchany przewód a szefunio powie że nagrzewnicę musiał wymieniał i ile to kurde roboty przy tym bylo (plus kasa oczywicie inna). jej wymiany nie sprawdze bo i jak. wiec wolę się przygotować do rozmowy :D co wy na to? |