Ocena dotyczy

(2,38)

Autor

Basżant

Dodał: 03.02.2012

Mam 159 2,0 jtdm i 159 1,9 jtdm . Dwa auta są serwisowane w ASO i pierwszym przy 90000km padła pompa paliwa(1100zł), a przy 108000km koło dwumasowe ze sprzęgłem(ok 4000zł). Można by powiedzieć, że nie tak jak nakazuje producent użytkowane auto. Producent nakazuje (co mi powiedzieli w serwisie) jazdę na zbyt niskich obrotach, przyśpieszanie na 2-biegu i na 1-biegu (ze skrzyżowania jak duży ruch chyba nie wolno ruszać tylko czekać aż godziny szczytu miną), ale to nie jest wina kierowcy ponieważ drugą 159 jeździ inny kierowca i koło dwumasowe+sprzęgło padło przy 89000km(4400zł po rabatach dzięki znajomością, normalnie 5300zł, a pompa paliwa przy 90000km(właśnie będę naprawiał). Zawsze w mojej najbliźszej rodzinie jeździły alfy i nie było takiego problemu jak z tymi nowymi (salonowymi). Marka spadła na psy. Najlepsze jest to, że zalecenia serwisantów mijają się z zaleceniami instruktorów eko jazdy na TVN Turbo, w którym to jeżdżą autami z grupy alfy.

(kultura pracy, elastyczność)

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Przestrzeń

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

drobiazgi

poważne usterki

Zgłoszone usterki tego auta

• Silnik
  • Układ elektryczny
  • Zawieszenie

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Alfa Romeo 159

20 komentarzy

19 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Krzysiek~Krzysiek

cykor

LenkarLenkar

159 wygląda właśnie jak samochów a nie jak jakiś dostawczak a la Słowacja czy Nigeria, że ludzie muszą kierować nimi za pomocą nóg. Z przodu na początku myślałem, że ma mini-grilla jak w Jeep-ie, ale jednak to taka ozdóbka pod logo. Jak dla mnie 159 jest wystarczające, żeby pojeździć po mieście.

~rezo~rezo

W porównaniu do 156 ten model jest rzeczywiście better. Ciekawe co jeszcze da się w nim usprawnić?

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Alfa Romeo 159, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Alfa Romeo 159