Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
Napinacz pasa bezpieczeństwa?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Audi 100 C4
(od 1990 do 1994)
- w klasie samochodów:
- Wyższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 304
- Układ elektryczny
- 38%
- Karoseria
- 27%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Audi 100 C4
Nadwozia Audi 100 C4
Silniki Audi 100 C4
- 2.0 101KM, 1990-1994 (14)
- 2.0 140KM, 1990-1994 (6)
- 2.0 E 115KM, 1990-1994 (31)
- 2.0 E 16V 137KM, 1992-1994 (1)
- 2.2 Turbo 230KM, 1991-1994 (10)
- 2.3 E 133KM, 1990-1994 (77)
- 2.6 V6 150KM, 1992-1994 (36)
- 2.8 E V6 174KM, 1990-1994 (60)
- 4.2 V8 280KM, 1992-1994 (4)
4.2 V8 290KM, 1994-1994
Lista opinii o Audi 100 C4
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Marcin 2011-12-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Jeżeli ktoś szuka auta wygodnego i np. w aucie klasy kompakt czuje się przytłoczony to polecam to auto, myślałem na początku nad BMW E34 520 lub Mercedesem W124 2,6 kat i oglądałem głównie te auta i mercedes w tej cenie za dużo rdzy dawał w gratisie natomiast BMW przeważnie miało zamiast tłumika jakieś rury niczym broń młodzieży ze sztachet party i przyciemniane szyby (BMW - BOLID MŁODZIEŻY WIEJSKIEJ)choć bywają naprawdę utrzymają jak klasyki. Jeżeli chodzi o AUDI 100 C4 to po prostu do niego wsiadłem i od razu wiedziałem że następne auto będzie A6 C5 lub A8 D2, naprawdę po tym samochodzie sam nie wiem dlaczego człowiek nabiera zaufania do marki Audi, po prostu 330000 a tapicerka jak w skodzie z 2001 w takim stanie. Auto naprawdę warte swojej ceny.Czasami czas dla mnie zatrzymuje się w tym aucie a naprawdę dużo nim jeżdżę bo używam go też służbowo. pełna ocena Sedan, 2.3 E 133 KM, 1991 r., 330000 km |
111 2010-12-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,00)
Bardzo awaryjne auto , ktos tam pisał ze jest w podwójnym ocynku...totalna bzdura , owszem jest ocynk ale nie wszystkich elementów , klapa bagażnika i progi lubia rdzewieć i takie bajki wymysla typowy fan audi... A szkoda bo daje sie naciąć na to wiele ludzi a potem żałują , kolejna sprawa to koszty eksploatacji , audto drogie w serwisowaniu , części tanie nie są (komplet amortyzzatorów w serwisie 1780zł) , spalanie jest spore , bez problemu przy ostrej jezdzie spali 16-17 l , W środku troche tandeta , plastiki bardzo słabej jakośći , znajomy ma bmw 7 i to niema porównania nawet do tego audi i tylko debile to porównują. Ogólnie stary i drogi w utrzymaniu a nie wyróżniajacy sie niczym od innych aut tej klasy i z podobnymi silnikami.Niepolecam pełna ocena Sedan, 2.8 E V6 174 KM, 1991 r., 263000 km |
hunter 2005-12-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Autko przeszło moje najśmielsze oczekiwania: napęd quattro (to juz mój drugi - wcześnie audi 90 2,3 5cyl.), 174 konie i motor V6 to jest to! Kompromis komfortu, bezpieczeństwa i najwyższej jakości z ceną. Samochód ma już swoje lata ale niewiele fabrycznie nowych "plastików" może się z nim równać jakością wykończeń, wyciszeniem i elastycznością nie wspominając już o prestiżu marki AUDI. Blachy w podwójnym ocynku (standard Audi) co gwarantuje zero rdzy! Pojemnośc może odstarszać ale samochód pali średnio 11 litrów - dla porównania opel astra 95´ 1,4 lpg spala około 9-10l . Jesli ktoś szuka bezawaryjnego auta rodzinnego albo limuzyny o sportowym zacięciu to własnie to! pełna ocena Sedan, 2.8 E V6 174 KM, 1993 r., 280000 km |
Krzysio 2003-12-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,15)
do 200 tkm spoko potem to skarbonka-dam jeden przykład a moge ich namnożyć.Jazda na gazie dobrze tylko potem siadły wtryski bo był za mało przejeżdżany na benzynie-efekt wymiana wtrysków koszt 1000 zł.potem zatkało układ wtryskowy nie do wyleczenia efekt-wymiana głowiczki w servisie BOSH sama część około 5000 zł(sł.pięć tys.zł.).ale tego już nie naprawiałem został tylko gaz.uważać na zaciski hamulcowe z tyłu zapiekają sie dobrze przy każym przeglądzie nasmarowadż prowadnice bo jak nie to tylko wymiana używany jeden około 300 zł.zaczeła lać chłodnica koszt 600 zł. it.itd
Pozdrawiam.
p.s.a kiedyś tu tak chwaliłem moją AUDICE OJ........ pełna ocena Avant, 2.3 E 133 KM, 1992 r., |
dave236 2009-05-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Silnik 2.3 o mocy ok 170 KM. Jazda na gazie i automacie- ekonomiczność i komfort, dosyć duży bagażnik, pomimo butli za tylną kanapą. Posiadam hamulce brembo i porządne wysokie zawieszenie, doskonałe na miejskie chodniki i w gorszy teren. Przyciemnione szyby na tylnych bocznych szybach nie przepuszczają dużej ilości światła, dzięki czemu wewnątrz jest chłodniej w upalne dni. Dobre oryginalne głośniki- dźwięk rozchodzi się po całym wnętrzu auta. szeroki kąt otwierania wszystkich drzwi. Czytelna deska rozdzielcza, a kierownicą można kręcić jednym palcem :) pełna ocena Sedan, 2.3 E 133 KM, 1993 r., 359000 km |
Michał 2004-04-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
No spójrzcie na c4 czy nie jest śliczne. A teraz popatrzcie ma MB, Omegi, bejce, scorpio´ny, camry i reszte z tamtych lat i co. Nie mają żadnych szans w porównani z c4 tak z zewnątrz jak i wewnątrz. Cena wprawdzie w wielu przypadkach wyższa ale i zalety ma niepodważalne.
Silnik 2,3 jest najmniejszy godny polecenia (tem dźwięk 5 cylindrów), potem 2,8 6 cyl i 2,5 tdi. Reszta to male nieporozumienie.
Jak coś to pytajcie na forum www.audiklub.pl
Aha i jak Audi to z quattro najlepiej.
Pozdrawiam, Michał pełna ocena Avant, 2.3 E 133 KM, 1993 r., 280000 km |
Darek 2006-11-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Polecam to auto wszystkim, którym zależy na solidnym, niezawodnym aucie, które mimo upływu czasu wciąż cieszy się prestiżem. Audi nie jest drogie w utrzymaniu przy cenach rynkowych porównywalnych z modelem b4. Komfortu nawet nie ma co porównywać. Zdecydowanie wypada też lepiej w konfrontacji z modelem c5 głównie ze względu na konstrukcje zawieszenia. Ktoś mądrze powiedział, że solidne auta przestali produkować w okolicach 1995 roku i coś w tym jest... pełna ocena Sedan, 2.5 TDI 115 KM, 1993 r., 25000 km |
lukaszpedzimaz pokaż Email » 2008-09-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Uzytkuje to auto od sierpnia 2007 czyli nieco ponad rok i mam mieszane uczucia co do niego. Mialem z nim troche problemow zaczelo sie od wymiany wahacza, pozniej sprzeglo, skrzynia biegow, oraz turbina. Sa problemu z elektryka z racji zakladanego niefabrycznie i nieprofesjonalnie alarmu.
Pomimo tylu usterek ktore wynikaja z nieodpowiedniego urzyskowania auta przez poprzednich wlascicieli kupilbym ten model jeszcze raz, poswiecajac wiecej uwagi. pełna ocena Avant, 2.5 TDI 115 KM, 1992 r., 289000 km |
Mroziu 2006-11-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Auto posiadam od roku i jestem niesamowicie zadowolony. Wcześniej jeździłem Audi80 ale to nie to samo. Gaz posiadam od miesiąca i mam problemy z przepływomierzem, wcześniej żadnych problemów. Podobno Audi C4 jest autem trudnym do przeróbki na gaz, u mnie jak narazie się to sprawdza, auto nie trzyma obrotów pomimo trzykrotnej wizyty w serwisie( podobno ten typ tak ma). Poza tym auto świetne, komfort, wyposażenie, przyspieszenie. pełna ocena Sedan, 2.3 E 133 KM, 1991 r., 260000 km |
ski_and_sail pokaż Email » 2003-08-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Jestem w tym aucie zakochany. To jest moje czwarte Audi, przedtem miałem Audi 100 2 razy, Audi 200. Jak na moc 230 koni+Quattro+klima zużywa paliwo umiarkowanie, wyraźnie mniej, gdy tankuję za granicą.
Dzięki potwornemu przyspieszeniu jest bezpieczne przy włączaniu się do ruchu i wyprzedzaniu. Koła 15" są za małe. a większe z niskim bieżnikiem nie wytrzymują naszych dziur. W ciągu 2 miesięcy skasowałem 2 koła 17". pełna ocena S4, 2.2 Turbo 230 KM, 1994 r., 160000 km |
Wiarygodny. 2006-02-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Jeżeli pogodzisz się z trochę niższym komfortem i wyższą głośnością,to bedziesz miał auto nie do zdarcia i co najważniejsze całkowicie odporne na korozje.Porównuje je z BMW iMercem ,miałem ich po kilka sztuk,a opisuje swoje 4 Audi.Konkludując w BMW leprze silniki i prowadzenie ale gorsza jakość nie wspominając już o rdzy.W Mercach coś pośredniego ale za to wnętrze a,la burak,dla mnie nie do przyjęcia-mowa o W124. pełna ocena Sedan, 2.0 E 115 KM, 1994 r., 310000 km |
driver 2010-03-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Mam nadzieje, że ten samochód troche jeszcze pojeździ. Jak na taki wiek, to nieźle jest wyposażony: ABS, klimatonic, 4x elektryczne szyby, elektryczne lusterka, elektryczny szyberdach, webasto, tempomat, airbag, welur. Nic tylk jeździć, nie zrażać się usterkami, jeśli są tanie w naprawie. Panowie z Audi wiedzieli co zrobić aby samochód po tylu latach cały czas przynosił satysfakcje swojemu właścicielowi. pełna ocena Avant, 2.6 V6 quattro 150 KM, 1992 r., 335000 km |
magic 2009-10-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Auto doskonałe dla kogoś kto musi często robic długie trasy, dość znaczne spalnie rekompunsuje niezawodność i niskie pozostałe koszty eksploatacyjne, niestety nie jest idiotoodporne i najwięcej szkody moga w nim zrobić: pseudomechanik, nieodpowiednia instalacja LPG (tolerują tylko sekwensa), oraz nierozsądny właściciel, ma pancerne zawieszenie wytrzymujące nasze drogi i fenomenalną trakcję pełna ocena Sedan, 2.3 E 133 KM, 1994 r., 466000 km |
s_xtr pokaż Email » 2006-08-02 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
ja mam audi 100 C4L czyli long, i dla mnie to jest ważne by auto było masywne, i bezpieczne, nie koniecznie prowadziło się, ale się prowadzi lepiej niż inne auta, i jest bardziej komfortowy niż konkurencja (bmw7, opel omega, mercedes E klasa) bmw 7 flagową limuzyną? rok jej ´97 ale nie daje rady, a najlepszy komfort to mercedes S klasa i audi a8, ale mercedesy się psują jak najęte. pełna ocena Sedan, 2.8 E V6 quattro 174 KM, 1993 r., 145000 km |
marc 2010-09-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Super autko, kupując myślałem że będzie tak solidne jak 80, ale jest dużo lepsze, podgrzewane fotele, klimatronik itp, co prawda moje sceniki miały więcej bajerów, ale ich elektronika mnie rozwalała,cieszę się jak dzieciak ile razy spojrzę na to auto, a i nie jestem jakimś fascynatem marki Audi, po prostu stwierdzam co jest dla mnie lepsze, po co przepłacać, "audi to jest audi" pełna ocena Sedan, 2.6 V6 150 KM, 1992 r., 108000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Audi 100

240 komentarzy
185 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
brak mocy audi c4 2.5 tdi 114 km
witam mam problem brak mocy audi c4 2.5 tdi 114 km odcina go i strasznie muli czy czujnik temperatury ma cos wspolnego z brakiem mocy
Witam.
Mam Audi 100 quattro 17-sto letnia 2.0 i gdy zamykam klapę od bagażnika to automatycznie się wszystkie drzwi zamykają i do tego włącza się alarm, a gdy jedne drzwi są otwarte to alarm się nie włącza. I parę razy się ta czynność powtarza. W czym problem jeśli mogę wiedzieć. Dzięki, a co do spalania to pali mi 15/100 w mieście
gazu. Mam do niej pilot ale nie używam ponieważ nie działa prawdo podobnie bo jak wymienione zostały baterie to nic się nie działo.
Kontakt, GG: 1595830 e-mail: speed_e-mail@o2.pl
Zobacz również
Dowiedz się więcej o Audi 100
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Audi 100
najaktywniejsiKierowcy - Audi 100
najnowszeDzienniki pokładowe
Witam wszystkich którzy zechcieli mnie odwiedzić,dziś po raz pierwszy mieliśmy o...
Dziś w południe spotkaliśmy się w Płocku z Mariowem44 i Adamsem93,porozmawialiśm...

Ocena: