Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
CDR - Crankcase Depression Regulator Valve?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Audi A2 Hatchback 5d 1.4 i 16V 75KM
(od 2000 do 2005)
- w klasie samochodów:
- Auta małe
- na podstawie liczby ocen:
- 30
- Zawieszenie
- 50%
- Przeniesienie napędu
- 50%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Audi A2 Hatchback 5d 1.4 i 16V 75KM
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
j4kim pokaż Email » 2009-05-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Zaczne od tego ze nie jestem wielbicielem malych aut ale przestrzen w tym aucie naprawde pozytywnie mnie zaskoczyla oraz design ale na tym koncza sie zalety tego auta. Po pierwsze - potwornie twarde zawieszenie co prawda zapewniajace bardzo dobra kontrole i przyczepnosc ale niesamowicie niekomfortowe i stresujace. Jadac tym aute trzeba miec przez caly czas zachowana czujnosc gdyz nawet najmniejsza dziurka moze naprawde zabolec. Poza tym bardzo przecietny poziom spalania. Duza ilosc usterek elektronicznych i slaba jak nie bardzo slaba jakosc plastkikow aczkolwiek wszystko dobrze skrecone i nic nie trzeszczy. Jak za ta cene takiego malego auta rzeczywiscie powinno byc jak w miniaturce A8 ale niestety blizej mu do chinskiej zabawki. Auto wykonane z aluminium niby plus ale przez 3 lata uzytkowania tego auta niczego pozytywnego sie w tym nie dopatrzylem, wrecz wkurza mnie to ze nie moge sobie zamontowac anteny CB. Pomijajac te wszystkie szczegoly autko jako tako nie jest zle i jesli chodzi o ta klase to calkiem niezle wypada w porownaniu z konkurencja.
Jezeli rzeczywiscie sie komus podoba to auto to napewno bedzie w nim widzial same zalety ja niestety nie jestem fanem niemieckiej motoryzacji i nie odczuwam przyjemnosci z jazdy tym autem. pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2001 r., 156000 km |
Pablo22 2010-01-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
To auto jest fantastyczne w swojej klasie. Wyprzedza o kilka dobrych lat inne modele. Co prawda w polskich realiach i zaściankowej mentalności wielu ludzi będzie wolało zjechanego Golfa 4 lub Passat B5 ale Audi A2 to inna liga, inna jakość a przede wszystkim innowacyjność. Świetne wykończenie wnętrza, bardzo bogate wyposażenie - praktycznie wszystkie możliwe systemu bezpieczeństwa. Naprawdę szczerze polecam to auto. Ma w sobie to coś. Nigdy nie będzie jednym z wielu pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2000 r., 139000 km |
AAA(ANIA I AUDI A 2007-02-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
a2 jest moim pierwszym autem:) miałam do wyboru albo c3 albo a2, ale w życiu bym go nie zamieniła!! Jedni aż sie obracają za tym autem, choć niektórym sie wogóle niepodoba. No cóż kwestia gustu ale Ci którzy mają dobry gust chwalą a2. Ja przez pierwszy mies. nie umiałam sie na niego napatrzeć:)
Moje a2 ma pomalowane progi (bo miał czarne i chciałam je troche ulepszyc, lakiernik spisał sie na medal!!!), Jest poprostu moim BEJBE!!! pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2003 r., 13000 km |
tomjac 2008-10-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,38)
Ogólnie ocene wydałbym na 3,5. Auto tylko do miasta i to z idealnie równymi drogami - także nie dla nas. Cały czas hałas z zawieszenia - sprawdzane w serwisie audi - nie wykryto usterki - "te typy tak mają". Wykończenie dobre, silnik tylko do 120 km/h - dalej to tak jakbym włączył w kuchni sokowirówkę. Zawieszenie bardzo sztywne, słabo tłumi nierówności. Ogólnie jazda tym autem to dla mnie męczarnia pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2001 r., 91000 km |
adukis pokaż Email » 2003-09-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
samochodzik extra, ma wady jak wszystko, ale jest ok. wady to (cena:),słupek przedni,)a reszta to same plusy. Z tego co wiem niemcy zrobili kawał dobrej roboty ale ona się im nie zwruci, za duże koszty produkcji, ich problem nas polaków też na niego stać :) pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2001 r., 60000 km |
story 2004-03-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
+ mocna hamulce, dobre wlasciwosci jezdne, dobrze wykonczone aluminiowe nadwozie, wygodne fotele, dobra ilosc iejsca we wnetrzu, niskie zuzycie paliwa
- brak kola zapasowego, tylko 4 miejsca, malo komfortowe zawieszenie pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2003 r., 5000 km |
z.podraza 2003-06-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
auto bardzo sprawne, przydatne oczywiście dla małej rodziny ( max-3 osoby), jedyne problemy to może zbyt niskie zawieszenie oraz ograniczona widoczność tylnej szyby - bardziej wskazana byłaby chyba tylna wycieraczka. pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2001 r., |
ORYF 2003-07-31 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
jestem bardzo zadowolony z tego samochodu .Orginalny i nietypowy kształt. W tym samochodziku ludzie się kochają albo go nienawidzą .
wada - wysoka cena
pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2000 r., 40000 km |
Kynek kjazwicki pokaż Email » 2008-02-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Wszysko zaskoczyło mnie pozytywnie, ale najbardziej bardzo bogate wyposażenie i jakość wykończenia wnętrza. Samochód zarówno dla kobiet jak i facetów. Auto godne polecenia pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2000 r., 116000 km |
anika 2006-02-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
super autko z najnowszymi bajerami techniki ABS,ESP,ASR i to seryjnie nie wspomne o 4 poduszkach,klimatronicu,elektrycznym wsp.kierownicy.Poprostu super! pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2003 r., 50000 km |
dragondb 2008-09-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Godne polecenia auto, dopracowane w 99%, ale nie ma auta idealnego. pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2003 r., |
gwenecka 2003-06-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Sprwia wiele radości-zwłaszcz kobiecie. pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2001 r., 35000 km |
dorota 2004-02-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
leprze auto jak opinnie pełna ocena Hatchback 5d, 1.4 i 16V 75 KM, 2000 r., 45000 km |
Vesperos 2011-10-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Donia 2009-09-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Audi A2

76 komentarzy
58 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Moze wie ktoś z was jak Audi a2 z silnikiem 1,2 tdi 61 km reaguje na jazdę na opale
Czy ma ktoś może zamontowaną instalacje gazową w modelu z silnikiem 1.4 16v? Jaki rodzaj instalacji? jak się spisuje, jak wygląda instalacja butli (gdzie?)?
Pozdrawiam!
Cześć,
potrzebuję Moduł komfortu do AUDI A2 1,4 TDI z 2001 r.
8Z0 959 433 J (lub N też może być); 0 w numerze to zero
jeśli macie coś takiego bądź wiecie kto może mieć będę wdzięczny za wszelkie informacje
531 960 596
Zobacz również
Dowiedz się więcej o Audi A2
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Próby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Audi A2
najaktywniejsiKierowcy - Audi A2
najnowszeDzienniki pokładowe
Śnieg...coś pod śniegiem....coś urwałam.
Pan z warsztatu powiedział że to chłod...