Motosłownik
Audi Q7
(od 2005)
- w klasie samochodów:
- Duże SUVy
- na podstawie liczby ocen:
- 39
- Zawieszenie
- Układ hamulcowy
- Silnik
- 38%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Nadwozia Audi Q7
Silniki Audi Q7
3.0 TFSI 272KM, 2009-2012
3.0 TFSI 333KM, 2009-2012
- 3.6 FSI 280KM, 2005-2009 (5)
- 4.2 i V8 quattro 350KM, 2005-2009 (5)
3.0 TDI 240KM, 2009-2011
3.0 TDI DPF 245KM, 2011-2012
3.0 TDI DPF 204KM, 2011-2012
- 3.0 TDI quattro 233KM, 2005-2009 (20)
- 3.0TDI DPF Tiptronic Quattro 240KM, 2009-2009 (2)
- 4.2 TDI 326KM, 2005-2009 (4)
- 4.2 TDI DPF 340KM, 2009-2012 (1)
- 4.2TDI DPF Tiptronic Quattro 340KM, 2009-2009 (1)
- 6.0 TDI V12 500KM, 2009-2012 (1)
Lista opinii o Audi Q7
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Szczęśliwy posiadacz 2010-11-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Q7 jest według mnie jednym z najładniejszych i najbardziej komfortowych suvów dostępnych na rynku. Jeździłem nowym ML, Volvem i X5 ale komfort w Q7 jest nieporównywalny. Jakość wykonania wnętrza jest wyśmienita, nic nie trzeszczy, stuka, puka wszystkie plastiki są miękkie i miłe w dotyku a ergonomia stoi na bardzo wysokim poziomie. Miałem kiedyś mercedesa s-klasę i ciągle były problemy z pneumatycznym zawieszeniem (błędy, błędy, błędy). W Audi nie ma żadnych problemów, jest tylko czysta przyjemność z jazdy. pełna ocena SUV, 3.0 TDI quattro 233 KM, 2007 r., 80000 km |
Vincent_Vega 2010-10-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Fajny, duży, rodzinny samochód. Komfortowy, a jednocześnie dymaniczny. Z wyglądu zewnętrznego nie byłem do niego przekonany, ale to jak się nim jeździ plus fajne wnętrze rekompensuje wszystko. Długa trasa to przyjemność, a i po mieście jeździ się fajnie. Następny kupie 4.2 FSI ale 3.6FSI też daje radę. pełna ocena SUV, 3.6 FSI 280 KM, 2007 r., 90000 km |
gn 2011-03-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Fantastyczne auto, które daje wiele radości z użytkowania, jednocześnie zaspokaja potrzeby nawet sporej rodziny. W stosunku do wcześniej użytkowanego VOLVO XC90 - stosunkowo negatwnie oceniam funkcjonalność dostępu do 3 rzędu foteli oraz dostęp do przestrzeni bagażowej. pełna ocena SUV Facelifting, 4.2 TDI DPF 340 KM automatyczna 4x4, 2010 r., 12000 km |
SENIOR 2010-04-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,00)
Q7 Z 3,0 TDI TO PORAŻKA , ZA SŁABY MOTOR DO TEJ BUDY. AUTO NIC NIE JEDZIE , SPALANIE SPORE, WYGLĄD ZAJEBISTY , OGÓLNIE PRZEREKLAMOWANE , POLECAM INNE JEDNOSTKI NAPĘDOWE W BENZYNIE , POD MASKA MUSI BYĆ MINIMUM 280KM. POZDRAWAIM SERDECZNIE. pełna ocena SUV, 3.0 TDI quattro 233 KM, 2007 r., 150000 km |
jutrp 2010-11-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,54)
Auto fajne z wyglądu jednak silnik to pomyłka , bardzo słaby jak na tak cięzkie auto , niby diesel a spala więcej niż niejeden benzyniak , w srodku się zdziwiłem bo jakość plastików jest tandetna i to bardzo.Ogólnie zawiodłem się pełna ocena SUV, 3.0 TDI quattro 233 KM, 2007 r., 150000 km |
elowa 2008-11-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Doskonałe auto, bezawaryjne, komfortowe i w dodatku ładne. Zdecydowanie polecam wersje 4.2 TDI a nie jak w moim przypadku 4.2 FSI. Chyba, że ktoś nie lubi diesli lub ma na własność stacje benzynową ;) pełna ocena SUV, 4.2 i V8 quattro 350 KM, 2007 r., 21000 km |
audimaniak 2011-03-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Źli ludzie namówili mnie na suv-a. Ta nazwijmy ją Gruba Berta nadaje się do użytku na linii Nord Cap _ Sycylia. W mieście bynajmniej. Właściwie w żadnym (sensownie) miejscu nie przewyższa Allroada. pełna ocena SUV, 3.0TDI DPF Tiptronic Quattro 240 KM automatyczna 4x4, 2009 r., 30000 km |
Maciej16 2011-01-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Dobrze z duzym plusem, prawie prawie 5 z minusem.
Jak juz wsiadziesz w taka klase samochodow ciezko pozniej wrocic do nizszych standardow. Czuje sie niedostatek. pełna ocena SUV, 3.0 TDI quattro 233 KM automatyczna 4x4, 2007 r., 46000 km |
Łukasz 2009-01-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Raczej 4,5 taki poważyn zgrzytem jest właśnie zawieszenie Bardzo chciałbym dac 5 ale za badzo mi to jednak przeszkadza w codziennej jeździe pełna ocena SUV, 3.6 FSI 280 KM, 2007 r., 40000 km |
info1 pokaż Email » 2008-09-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
dość długo nie umiałem ustawić pozycji kierowcy, Siedzenie gniecie pod kolanami. Poza tym tak zupełnie normalnie. Żadna rewelacja pełna ocena SUV, 3.0 TDI quattro 233 KM, 2007 r., 79000 km |
klient 2006-06-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
ciut za twardy na nasze drogi - autmatyczna skrzynia mogłaby szybciej zmieniać przełożenia, bagażnik za płytki - inne rzeczy ok pełna ocena SUV, 3.0 TDI quattro 233 KM, 2006 r., 5000 km |
AudiFANtasitc 2006-04-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Jestem zachwycony tym autem od samego początku...ale pierwszy raz jeżdżę tak drogim autem więc pewnie nie jestem obiektywny;) pełna ocena SUV, 4.2 i V8 quattro 350 KM, 2006 r., 13 km |
Staszek 2009-12-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
wszystko ok nie można się do niczego przyczepić jednak
za taką cenę MMI i nawigacja powinno być po polsku pełna ocena SUV, 4.2TDI DPF Tiptronic Quattro 340 KM, 2009 r., 22000 km |
Iras 2008-07-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,46)
Gdyby nie wygłąd zewnętrzny, to auto do wymiany, ale przód rekompensuje wszystko.:-) pełna ocena SUV, 4.2 TDI 326 KM, 2007 r., 30000 km |
delta2000 pokaż Email » 2008-07-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
miałem już kilkadziesiąt samochodów, ale najlepiej mi się jeżdzi tą Q7. pełna ocena SUV, 4.2 i V8 quattro 350 KM, 2007 r., 25000 km |
Audi Q7

10 komentarzy
9 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Witam,moja opinia może wszystkich zaskoczyć ale poza wygodą i prowadzeniem to kupa złomu. Przy 100000 przebiegu padła skrzynia,dobrze że gwarancja jeszcze obejmowała.Zdarzyło się że kluczyk zostawał w stacyjce i nie mogłem zamknąć auta do przyjazdu serwisu a poza tym co chwila jakaś awaria,odradzam 3.0 tdi
tel 503141991
Stan: -B.Dobry
Przebieg: -127000 km
Skrzynia biegów: -automat+manualna
Silnik: 3.0TDI V6
Kolor zewn: czarna perła i biała podsufitka
Kolor wewn: szary / czarny / aluminium
Rok produkcji: 2006 listopad.
Auto wyprodukowane na zamówienie !!!!
Witam mam do sprzedania ładne Audi Q7 z listopada 2006 roku .Samochód sprowadziłem osobiscie z Holandii od prywatnej osoby , pod koniec listopada 2010 roku.Auto servisowane do samego końca z ks servisową oraz instrukcją obsługi itp.
Pełen oryginalny pakiet TipTronik!!!. Garażowany, serwisowany w ASO. Samochód bezwypadkowy mozliwoć sprawdzenia grubosc lakieru . Auto nie wymaga żadnego wkładu finansowego. Autko bardzo bogato wyposażone praktycznie FULL. Miedzy innymi: nawigacja, klimatronic, elektryczne fotele, regulowana kierownica, distronic i wiele innych rzeczy. Auto jest na pięknych 20` aluminiowych felgach. Cena 155 tys Jeszcze do duzej negocjacji !!!!
Wyposażenie ;]
* silnik 3.0 TDI V6
* Bi-Xenony skretne
* Lampy przecimgielne
* Swiatla dzienne
* Skrzynia automatyczna + tiptronic
* Naped na 4 koła quattro
* AIR MATIC - pneumatyczna regulacja wysokosci zawieszenia
* Duza nawigacja MMI + DVD (zmieniarka)
* Czujniki cofania
* Podgrzewane fotele przod + tył
* Skórzane fotele
* Sportowa kierownica skorzana
* Regulowana kierownica
* Navigacja satelitarna oraz z mapą Europy 2010/2011. 37 państw
* Multifunkcyjna kierownica
* Polskie menu
* 10x Airbag
* System montazu fotelikow na tylnej kanapie ISOFIX
* Pakiet Offroad
* Pakiet light - dodatkowe oswietlenie na zewnatrz samochodu - odprowadzanie swiatlami do domu
* Pakiet comfort - domykanie otwieranie szyb z pilota
* Distronic System monitorujacy odleglosc i predkosc przed pojazdem jadacym przed nami
* Roletki przeciwsłoneczne
*Roleta w bagazniku
* Kolo dojazdowe zapełniające sie płynem
* Filtr cząstek stałych
* Serwisowany w ASO
*KSIAŻKI SERWISOWE , INSTRUKCJE itp !!!
* 5 zapalniczki 12v
* Podlokietnik przód i tył (składane )
* telefon samochodowy (obsługa głosowa poprzez system sound samochodu, złącze Bluetooth, mikrofon zintegrowany w przednim module dachu, obsługa poprzez MMI, kierownicę wielofunkcyjną, obsługę głosową albo przez opcjonalnie dostępną słuchawkę, osobna antena dla zapewnienia optymalnego zasięgu;
*Alarma, oraz kod ktory podczas kradzieży trzeba wpisac w danych audi pokazuje nam gdzie samochod sie znajduje w danym miejscu
* 2 koplety kluczyków a 3 jest plastikowy uzywamy go gdy dajemy samochod do mechanika który pozwala odpalic ,przeparkowac auto,oraz nie ujedzie wiecej na niż 3 km .
Stan: -B.Dobry
Przebieg: -127000 km
Skrzynia biegów: -automat+manualna
Silnik: 3.0TDI V6
Kolor zewn: czarna perła i biała podsufitka
Kolor wewn: szary / czarny / aluminium
Rok produkcji: 2006 listopad.
Auto wyprodukowane na zamówienie !!!!
Pełen oryginalny pakiet TipTronik!!!. Garażowany, serwisowany w ASO. Samochód bezwypadkowy mozliwoć sprawdzenia grubosc lakieru . Auto nie wymaga żadnego wkładu finansowego. Autko bardzo bogato wyposażone praktycznie FULL. Miedzy innymi: nawigacja, klimatronic, elektryczne fotele, regulowana kierownica, distronic i wiele innych rzeczy. Auto jest na pięknych 20` aluminiowych felgach. Cena 144 tys !
Wyposażenie ;]
* silnik 3.0 TDI V6
* Bi-Xenony skretne
* Lampy przecimgielne
* Swiatla dzienne
* Skrzynia automatyczna + tiptronic
* Naped na 4 koła quattro
* AIR MATIC - pneumatyczna regulacja wysokosci zawieszenia
* Duza nawigacja MMI + DVD (zmieniarka)
* Czujniki cofania
* Podgrzewane fotele przod + tył
* Skórzane fotele
* Sportowa kierownica skorzana
* Regulowana kierownica
* Navigacja satelitarna oraz z mapą Europy 2010/2011. 37 państw
* Multifunkcyjna kierownica
*Roleta w bagazniku
* Kolo dojazdowe zapełniające sie płynem
* Filtr cząstek stałych
* Serwisowany w ASO
*KSIAŻKI SERWISOWE , INSTRUKCJE itp !!!
* 5 zapalniczki 12v
* Podlokietnik przód i tył (składane )
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Audi Q7, oglądali także
Dowiedz się więcej o Audi Q7
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Analizując wszystkie wersje Octavii, które proponuje Skoda, można stwierdzić jedno - ten model ma być...
Szybkobus - Ford S-Max 2.0 EcoBoostWiadomość, że będę mógł przetestować Forda S-Max, bardzo mnie ucieszyła, ponieważ wizualnie bardzo podoba...
Galerie
Honda Accord Coupe ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Audi Q7
najaktywniejsiKierowcy - Audi Q7
najnowszeDzienniki pokładowe
Dzisiaj autko się sprzedało :) Służyło dobrze i bezawaryjnie, oby nowemu nabywcy...

Ocena: