Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

niecały rok

Poprzednie auto:

peugeot 307 hatchback

Nie oczekiwałem fajerwerków za tę cenę, ale jestem mile zaskoczony. Brak dwustrefowej klimatyzacji i kiepski nawiew z tyłu to jedyne braki. Świetnie jedzie, na dziurka czasem coś stuknie w zawieszeniu, pakowny i wygodny. Zabawny jest brak w mojej wersji LS głośników w dzrzwiach tylnych (choć są atrapy). W serwisie w poznaniu nikt nie wiedział czy sa tam doprowadzone przewody i jaki jest rozmiar głośnika.

(kultura pracy, elastyczność)

świetny, cichy, mocny. Można jeździć dynamicznie albo oszczędnie.

Gładko, bez problemów krótki skok dźwigni. Na początku brakowało mi 6tego biego, ale skrzynia jest świetnie dopasowana.

Świetnie się prowadzi choć, wspomaganie mogłoby być odrobinę słabsze przy wyższych prędkościach.

Czujniki pomagają. Szkoda że w wersji LS nie ma ich z przodu :)

Ogółnie jest nieźle. Wiem co mówię bo dopasowywałem rodzinę do wielu różnych aut. Drażnią mnie gigantyczne zawiasy. Schowek akurat przy prawym kolanie czy mini rozsuwany podłokietnik który wiecznie wraca do pozycji wyjściowej.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

To jedno uważam za wadę, klimatyzacja jakby nie dotyczyła drugiego rzędu. Nie mam zielonego pojęcia gdzie sa wyloty z tyłu. Brak.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

To dziwne ale z tyłu można włożyć nogi pod przednie siedzenie. Oczywiscie nie wyprostowac ale niewiele brakuje.

9.5 miasto, 5.5 trasa nieźle. wymiana filtrów i oleju 580 zł.

Spalania 2.0 VCDI 16V 150 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Doskonałe auto za stosunkowo niewielką cenę. Warto pojeździć konkurencją aby się o tym przekonać. Ja jechałem na jazdę próbną Lancerem DID i z ciekawości zajrzałem do chevroleta. Pojechałem pobawiłem się, potem pojechałem zobaczyc Lancera 2.0 DID który już nie zrobił szału a był o 20 tys droższy. Wróciłem jeszcze raz przejechałem się z rodziną pojeździłem Corollą i jeszcze czymś (nie pamietam) i decyzja była oczywista.

drobiazgi

Na razie bez problemów.
Chevrolet Cruze - szukasz części?

poważne usterki

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Silnik: Miast komentować powiem, znajdźcie dealera chevroleta z placem i Diesla 150KM. Jeśli jest to dobry sprzedawca pozwoli wam na odrobinę szaleństw. Spróbujcie

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Chevrolet Cruze

30 komentarzy

19 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

jewo87jewo87

Nieee Robert pisal o baku benzyny jezdzac na lpg wiec 700km to nierealnie za malo..a 7000?? Chyba za duzo hehe.. ale widze ze butla gazu 90litrow??!! Gdzies Ty ja zmiescil ?? Ja mam polowe z tego i zajmuje miejsce zamiast kola zapasowego.. nie wyobrazam sobie 2xwiekszej butli..

~asd~asd

Do jewo87: Jedno zero za dużo dał. Na 700 km może i starczy tych 60l - na 7000 km spalał by poniżej litra i wszelkie inne marki by wymarły

jewo87jewo87

..nie wiem czy wiecie, ale ta sama kierownica jest w CAMARO :D !

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Chevrolet Cruze, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Chevrolet Cruze