Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
KESSY - Keyless Entry Start and Exit System?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Citroen Berlingo II

(od 2008)
  • w klasie samochodów:
  • Dostawcze
  • na podstawie liczby ocen:
  • 41
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 41 ocen)
TAK (73%)
NIE (27%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 51%
  • Karoseria
  • 29%
  • Zawieszenie
  • 11%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 49%
  • Silnik
  • 41%
  • Układ elektryczny
  • 35%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Citroen Berlingo II

Opinie o Citroen Berlingo II

Nadwozia Citroen Berlingo II

Silniki Citroen Berlingo II

Silniki benzynowe
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Citroen Berlingo II

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Daro999
2011-05-27
 (3,38) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Zaznaczam że jest to auto jakie miałem służbowe. Zostało kupione z salonu w 2008 roku. Obecnie ma przejechane 56 tyś i co mogę powiedzieć to to że auto jest w opłakanym stanie mimo że było regularnie serwisowane w ASO. Usterki są na porządku dziennym. Druga sprawa to zawieszenie. Komfort jest słaby, ale to w końcu tylko dostawczak więc nie ma sie co dziwić. W tyle ciągle coś puka stuka wali, strach tym jeździć. Silnik wydaje się być o wiele słabszy niż w Berlingo I 75 KM, może to sprawa przełożenia napędu, ale bardziej prawdopodobny jest zły stan techniczny silnika który pracuje nie równo i czasami kopci na niebiesko a ma przecież tylko 55 tyś przebiegu ! Jednym słowem auto jest prawie nowe a jest w stanie jak by miało 15 lat i 500 tyś przebiegu. Układ jezdny nie najlepszy. Na plus dobra widoczność, dobra pakowność i wg mnie oszałamiający wygląd. Chyba najładniejszy dostawczak na rynku. Auto nie nadaja się jako wół roboczy w firmie w której będzie efektywnie użytkowane, lecz jako van rodzinny którego właściciel robi 100 km na miesiąc lub małej kwiaciarni może być dobrą opcją.
pełna ocena Van, 1.6 HDI 92 KM manualna, 2008 r., 56000 km
Tomek
2009-08-31
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Kawał pojemnego, udanego auta za cene kompaktu. Fajnie i tanio się nim jezdzi. Ładne, praktyczne. Śladowa ilość wad. Reasumując, jeśli jestes burakiem, który g. wie o świecie, albo na codzien chodzisz w dresie, za te pieniadze lepszym wyborem będzie walone, albo zajezdzone Audi albo inny VAG od Bauera z przebiegiem "120tys. po dziadku". Wszyscy ziomale pod knajpą będą Ci zazdrościć, laski sikac po nogach, a pies sąsiada popełni samobójstwo z zazdrości, rzucając się pod starego passata swojego właściciela. Bedziesz każdego wieczora przesiadał sie z dumą do swojej niemieckiej fury ze służbowego focusa. Piękny scenariusz prawda ? Nie podoba się ? ... to jeśli nie wstydzisz sie jeździć "autem na F" (czyli wspierać francuzki socjalizm) myśle ze bedzie to świetny wybór. Ja bym go kupił jeszcze raz.
pełna ocena Combi, 1.6 HDI FAP 110 KM, 2008 r., 42000 km
Słowik
2011-09-28
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jak czytam opinię poniżej, że komuś przy 50 tyś km, rozsypuje się zawieszenie i pada silnik, to mogę tylko wyobrazić sobie jak taka osoba eksploatowała ten samochód.No ale cóż, firmowe auto więc nie ma się czym przejmować, firma kupi nowy. Jak dla mnie nie ma w tej klasie lepszej oferty biorąc pod uwagę możliwości przewozowe auta, silnik, wyposażenie i wygląd.Kupiłem auto z dobrym rabatem za 62000 zł z pełnym wyposażeniem min. nawigacja, czujniki parkowania, dwustrefowa klima itd. Za VW Cady z takim wypasem musiałbym zapłacić chyba ze 100 tyś.
pełna ocena Combi, 1.6 HDI FAP 110 KM, 2010 r., 20000 km
Makintosz1508
2011-07-27
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jestem w pełni zadowolony, nie oczekiwałem wyścigówki, która będzie jechała po następny rekord toru, tylko praktycznego, oszczędnego, wygodnego, niedrogiego, dynamicznego do bezstresowej jazdy,pojemnego samochodu. I zgodzę się tu z panem testującym nowe Berlingo XTR na autoga...bez reklamy :). Gdyby auta były oceniane bez emocji, a jedynie praktycznie, po drogach jeździłyby same autka pokroju Berlingo :)
pełna ocena Combi, 1.6 HDI 92 KM manualna, 2011 r., 3000 km
lukas_t1 pokaż Email »
2011-04-11
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Przed zakupem długo ogladałem dostawczaki konkurencji, okazało się ze: Caddy - cholernie drogi Combo - brzydkie i niezwykle niewygodne (corsa z doklejoną paką) Nowe Doblo - beznadzieja (stare juz bylo lepsze) Transit Connect - najlepszy z w/w ale awaryjny i kapryśny no i został Berligo/Partner :) decyzji nie żałuje i wiem ze kolejne auto w firmie tez bedzie takie samo
pełna ocena Van, 1.6 HDI 92 KM manualna, 2010 r., 50000 km
MG
2009-07-26
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wszystko OK. Ale sa dwie rzeczy, która mnie strasznie denerwują! Auto ma mega dużo i mega wielkich schowków, ale: bardzo się trzeba nagimnastykować, żeby w schowek w drzwiach wpakować butelkę z 1,5l napoju; i drugie - gorsze - NIE MA uchwytów do kubków na kawę, a to już jest niedopuszczalne!!!
pełna ocena Combi, 1.6 HDI 92 KM, 2008 r., 32000 km
Daniel daad pokaż Email »
2011-02-13
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Świetny rodzinny samochód z potężnym bagażnikiem. Mix praktyczności i wygody oraz fajny design. Mam wersję z komputerem pokładowym, nawigacją i mp3. Nawigacja - fabryczna - mapy zostają na półce w domu. Głośniki lepsze niż w moim byłym Peugocie, czy Skodzie. Naprawdę ok.
pełna ocena Combi, 1.6 HDI 92 KM manualna, 2010 r., 22000 km
JAREK I ANETA
2011-12-11
 (3,08) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
WYGODNE ŁADNE I POJEMNE AUTO PRAKTYCZNIE BEZ ŻADNYCH AWARII, A JEST EKSPLOATOWANE DOŚĆ INTENSYWNIE PRZEZ DWÓCH KIEROWCÓW PIERWOTNIE MYŚLAŁEM O PODNIESIENIU MOCY ALE TERAZ STWIERDZAM ŻE BYŁOBY TO WYWALENIE KASY WADAMI JEST SERWIS I BŁĘDNIE USTAWIONY SYSTEM PRZEGLĄDÓW
pełna ocena Combi, 1.6 HDI FAP 110 KM manualna, 2010 r., 105000 km
BaQ
2010-04-25
 (3,23) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Dużo i przestronnie, ale kosztem bagażnika w wersji 5 os. Dużo plastiku wewnątrz i na zewnątrz, zazwyczaj średniej jakości. Dramatyczny układ prowadzenia i mimo wszystko słabe wyposażenie jak na tą cenę samochodu.
pełna ocena Combi, 1.6 HDI 92 KM, 2008 r., 70000 km
Tomek F.
2011-09-13
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Dobre auto dla małych firm , sprawdza się również jako wóz rodzinny. Gdyby Citroen popracował na bagażnikiem i schowkami , to nie byłoby się do czego doczepić. No i ta mini przestrzeń na buty!!!
pełna ocena Combi, 1.6 HDI 92 KM, 2010 r., 21000 km
Grimpal
2010-12-01
 (3,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Jakna razie jes Ok same drobiazgi . Kupilem takie 2 Auta wersja XTR z dobrym Rabatem :) salon Citroena W-wa ul Puławska . Bardzo Pakowne i wielofunkcyjne auto dobrze wyposazone w tej cenie
pełna ocena Combi, 1.6 HDI FAP 110 KM, 2010 r., 15000 km
info pokaż Email »
2011-08-31
 (3,23) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Przecietni samochod za male pieniadze. Ma swoje zalety ( 3 miejsca) lecz ma rowniez drobne wady jak nisko obrotowy silnik. Dobry do miasta i nieduze predkosci)
pełna ocena Van, 1.6 HDI 92 KM, 2011 r., 4000 km
deal
2012-01-17
 (3,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
W sumie jako służbówka jest ok. Ale jeśli się udaje używam innych aut z floty. I co najważniejsze. Na dalsze trasy to auto jest dramatyczne.
pełna ocena Van, 1.6 HDI 92 KM manualna, 2011 r., 15000 km
Mateusz
2010-02-18
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Ogólnie dobry samochód. Trochę pechowy z tym wyciekiem. Twarde zawieszenie, ale prowadzi się dobrze. Widość w prawo kiepska.
pełna ocena Combi, 1.6 HDI FAP 110 KM, 2008 r., 40000 km
gast_med pokaż Email »
2010-10-18
 (2,46) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Bardzo kiepski samochód. Starszy model Berlingo jest bardziej udany.
pełna ocena Van, 1.6 HDI 75 KM, 2008 r., 56000 km

Ostatnie komentarze:

~And.~And.

Do ~pytajacy: ja mam 1.4 z 2000r. na sekwencji i jestem bardzo zadowolony

~użytkownik79~użytkownik79

Przejechałem tym autkiem narazie 120tyś. w 1,5 roku i muszę przyznać, że samochód sprawuje się bez zarzutu. Silnik diesla (110km) daje sobie radę natomiast na trasie przydałby się 6 bieg. W porównaniu do poprzedniej generacji duży plus za komfort, który zdecydowanie się poprawił. Mocnym zaskoczeniem jest serwis auta w ASO gdzie za przegląd płaciłem średnio 500-600 zł co w porównaniu do poprzednika ale Peugota jest przepaścią 900-1400zł.

~js~js

Przejechałem tym urządzeniem (bo to nie samochód) 130 tys. km, miałem go od nowości, dbałem o niego i nie zepsuły sie w nim chyba tylko szyby i reflektory, bo reszta to koncert usterek, a przednie zawieszenie? bardzo wymagające - trzeba naprawiać co 25-30 tys. km. Nie miałem jeszcze takiego badziewia! i więcej nie kupie.

Przejdź do dyskusji

Citroen Berlingo na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Citroen Berlingo, oglądali także

Dowiedz się więcej o Citroen Berlingo

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Mistrz praktyczności - Citroen Berlingo 1.6 HDI 110KM XTR Mistrz praktyczności - Citroen Berlingo 1.6 HDI 110KM XTR

Bardzo często słychać głosy mówiące, że rzeczy do wszystkiego, są jednocześnie do niczego. Czy taka zasada sprawdza się również w przypadku samochodów? Badamy to na przykładzie Citroena Berlingo.