Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

niecały rok

Poprzednie auto:

honda civic 1.6 (2004)

Autko godne polecenia. Na pewno rzuca się w oczy bardzo nowoczesny design. Odróżnia się na polskich ulicach. Niewątpliwą zaletą jest łatwość manewrowania i możliwość zaparkowania w naprawdę niewyobrażalnie małych miejskich zakamarkach bez jakiejkolwiek straty komfortu jazdy. Auto można doskonale przystosować do indywidualnych potrzeb i nawet wysocy kierowcy odnajdą się za kierownicą. Auto oczywiście nie nadaje się jako "jedyne w rodzinie". Jest to typowo miejski środek lokomocji. W sam raz na zakupy w 2 osoby.

(kultura pracy, elastyczność)

Silnik dość dynamiczny, choć osiągi na pewno nie są sportowe. Niestety słabo zbiera się z niskich obrotów. Przy 3-4 tysiącach już jest dobrze i ładnie mruczy. Do miasta dynamika jest wystarczająca.

Wszystko ok. za wyjątkiem trójki. Czasami nie mogę trafić na nią przy szybkiej zmianie ale nie wykluczam, że to moja wina:)

Dla mnie ideał:)

Słupki z przodu sprawiają, że trzeba uważać na pieszych. Ponad to lusterka troszkę za małe. Poza tym szyby są wystarczająco duże.

Wszystko tam gdzie trzeba. Brakuje tylko wygodnych stojaków na kubki. Bardzo podobają mi się przyciski do szyb na środku, bardzo wygodnie.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Klimatyzacja automatyczna, wszystko ok.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Jak na auto miejskie wykorzystywane tylko przeze mnie jest idealnie. Nie służy ono do wożenia wielkich ładunków ani 6 osobowej rodziny. 2 osoby podróżują nim niezwykle komfortowo jak na tą wielkość samochodu, a pasażerowie z tyłu mogą być przewożeni w razie potrzeby. Przesuwane fotele zwiększają przestrzeń ładunkową. Zakupy ubraniowo - żywieniowe zmieszczą się na pewno. Podwójnie zamykany bagażnik ponadto zwiększa przestrzeń, ponieważ zamknięta dolna klapa tworzy pojemne korytko.

Nic nie przeszkadza. Czasem coś drga ale to specyfika polskich dróg. Komfort niespotykany w tej klasie samochodu.

Zbyt duże przy dynamicznej jeździe w mieście (około 10 litrów). Normalnie spala około 8. Nie pokonywałem nim długich tras więc nie wiem jak się zachowuje na autostradach. Jeździ tylko w mieście.

Spalania 1.4 i 75 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Za cenę 37 tys. NIE DA się kupić wg. mnie nic lepszego. Kupując, porównywałem ten samochód do renault twingo, toyoty yaris, fiata grande punto i suzuki swift. Szukałem auta do miasta, mającego klimatyzację, wspomaganie kierownicy, elektryczne szyby i radio fabryczne. Nie było wtedy lepszej oferty cenowej. Możliwą alternatywą był jedynie fiat grande punto ale jakość plastików w środku była tragiczna. Citroen C2 wykonany jest starannie z niezłych materiałów i świetnie wyposażony w standardzie co nie jest typowe w polskich salonach samochodowych w tym segmencie.

drobiazgi

4000 km i usterek brak:)

poważne usterki

j.w.

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

zawieszenie

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Citroen C2

6 komentarzy

6 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~virgo~virgo

Jestem ogolnie zadowolony. Ma tylko jeden minus-pali po miescie prawie 7,0l Citroen C2 1,1.

dapa69@go2.pldapa69@go2.pl

VTR 1.4i
dopiero po zakupie okazało się jakie to "cudo"!
Przy pierwszych testach wyszło, że nie można go rozpędzić powyżej 148km/h jeśli nie ma sporej górki. Na hamowni, niedobór mocy określony został na 9% co i tak nie przekonało ani gdyńskiego dealera ani też samego Citroen Polska do podjęcia dyskusji dlaczego tak bardzo inaczej niż w folderach reklamowcyh...śliczny, mały i najlepiej wygląda w garażu bo ze sportowym charakterem raczej niewiele ma do czynienia...zawsze lepiej poczytać, żeby potem nie płakać

VTSVTS

Potwierdzam nic dodać nic ująć autko wygląda, ma charakter i z jak mało które. Nie pisać głupot bez konfrontacji z nim

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Citroen C2, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Citroen C2