Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
APS - Accelerator Pedal Sensor?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Dacia Logan MCV
(od 2004)
- w klasie samochodów:
- Niższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 50
- Układ elektryczny
- 36%
- Silnik
- 32%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Dacia Logan MCV
Nadwozia Dacia Logan
Silniki Dacia Logan
- 1.4 MPI 75KM, 2004-2010 (4)
- 1.6 105KM, 2004-2010 (7)
1.6 84KM, 2011-2012
- 1.6 MPI 84KM, 2004-2010 (17)
1.6 MPI LPG 84KM, 2011-2012
- 1.5 dCi 75KM, 2007-2010 (12)
- 1.5 dCi eco2 90KM, 2004-2010 (10)
1.5 dCi eco2 75KM, 2011-2012
1.5 dCi eco2 90KM, 2011-2012
1.6 16V E85 eco2 105KM, 2011-2012
Lista opinii o Dacia Logan MCV
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Pietro 2007-11-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Mimo, że to Dacia jest to dobre auto. Bałem się przy zakupie pierwszego egzemplarza ale zaryzykowałem. Zdecydowałem się wymienić model na mocniejszy ze względu na to, że auto służy mi do pracy i sporo wożę na długie dystanse, często z przyczepą. A słabsza wersja nie dawała rady. Za podobne Doblo zapłaciłbym ok. 60 tys. zł. Wybrałem Dacię bo nie chciałem bawić się w leasingi i kredyty. Plusy to komfortowa, niemęcząca jazda, dużo przestrzeni przy pięciu pasażerach, niskie koszty utrzymania. Poprawiłbym siedzenia.
To moja druga Dacia Logan MCV, poprzednia nie dawała rady pod górę przy pełnym załadunku (dwójka, gaz w podłodze, niecałe 40 km/h.) nie wspominając o jeździe z przyczepą. Ta już daje :). Poprzednią przejechałem niecałe 50 tys. km. - bezusterkowo. pełna ocena MCV, 1.5 dCi eco2 90 KM, 2007 r., 7000 km |
MK 2012-05-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Doskonałe auto - mając na uwadze cenę nabycia do walorów użytkowania perfekt - atuty - niskie zużycie paliwa; niezawodność - przejechałem ponad 80.000 km i się nie zawiodłem, nie zapeszając życzę sobie kolejnych 200.000 km w takim standardzie. Oczywiście "przesiadka z lepszego auta pod względem wrażenia wykonania była przez pierwsze 2 tygodnie trudna" ale ratę leasingową płacę o 1/4 mniejszą a koszty utrzymania mam o 40-50% niższe. pełna ocena MCV, 1.5 dCi eco2 90 KM manualna, 2010 r., 80000 km |
murphy 2008-10-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
hmm... to auto jak na swoją cenę jest bardzo dobre. Ja te samochody używam jako samochód roboczy dla pracowników i jest zadowolony. W tym aucie nie ma się poprostu co zepsuc. No i myślę, że ten samochód dosyc dobrze spasowany. A co do ocen np. silnika, układu jezdnego to ja mogę napisac samochód ten ma byc z założenia prosty i tani więc nie można chciec za dużo. Podsumowując samochód jest wart wydania tych 45 tys. co zapłaciłem. pełna ocena MCV, 1.6 MPI 84 KM, 2007 r., 40000 km |
Pabelele 2009-10-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,08)
Dostałem dacie od kolegi jako auto zastępczena na czas naprawy własnego samochodu-po wypadku nie z mojej winy). Prywatnie mam merecedsa W124 rocznik 1990 300d turbo.To co dzieli dacie z moim pełnoletnim mesiem to prawdziwa przepaść. Na niekorzyść daci oczywiście.. Po tygodniu jazdy tym czymś zastanawiam sie dla kogo robi sie takie namiastki samochodu.Wrażenie ogólne jest takie ,ze auto jest 1norazowe ... taniość i badziewie pełna ocena MCV, 1.5 dCi 75 KM, 2008 r., 34000 km |
Manusart 2007-05-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Duże funkcjonalne auto, dające trochę przyjemności z jazdy. Bagażnik 700 litrów, gwarancja 3 lata, obniżone koszty przeglądów. Mi się stylistyka podoba, ale to rzecz gustu. Jedzie się po prostu wygodnie bez luksusów. Bardzo pozytywne zaskoczenie, co te auto oferuje. Z zewnątrz tego nie widać, ale w środku można się dobrze poczuć. Plastiki są jakości podobnej do tych w autach segmentu A+ i dostawczych. pełna ocena MCV, 1.6 105 KM, 2007 r., 1000 km |
tytoos 2011-08-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Doskonale, dlatego, że za tą cenę, jeśli samochód nie ulega awarii, trudno znaleźć coś równie dużego, wyposażonego i niedrogiego w eksploatacji. Mówię oczywiście o nowym pojeździe. Podobno części są bardzo tanie.. LEJCIE PB98 !!!, mniej pali więc koszt benzyny jest podobny, ale za to lżej odpala w zimie i kultura pracy silnika jest lepsza. na pewno wyjdzie na zdrowie. pełna ocena MCV, 1.6 MPI 84 KM, 2008 r., 50000 km |
Az 2010-07-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
W sumie jestem zadowolony z samochodu. Na początku zapalała się kontrolka OEBD - problem ten został usunięty po wizycie na serwisie i wymianie kółka od alternatora. Tak a propos - serwis zupełnie w porządku.
Poza tym bez najmniejszego zarzutu. Duży, praktyczny samochód w dobrej cenie i na dodatek z gwarancją na 3 lata pełna ocena MCV, 1.6 MPI 84 KM, 2010 r., 7000 km |
Dawid 2010-08-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Doskonały samochód dla rodzin - zwłaszcza wersja 7 osobowa z silnikiem Diesla. Pozwala przejechać 100 Km za lekko ponad 20 zł. Polecam dokupienie powerboxa podnoszącego moc do 85 km do tej wersji , cena około 350 zł na ebay, działa rewelacyjnie montaż ok. 7 min - sprawdzone
pełna ocena MCV, 1.5 dCi 75 KM, 2010 r., 2000 km |
dacia-fan 2008-09-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Oczywiście są rzeczy, które bym zmienił, jednak ogólna koncepcja auta jest genialna. Samochód był od początku projektowany jako 7 osobowy, i w tej kategorii nie znajdzie się na rynku nic lepszego za cenę poniżej 150 tys. zł. Bardzo polecam ten samochód. pełna ocena MCV, 1.5 dCi eco2 90 KM, 2008 r., 5000 km |
Gregosa 2007-09-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Auto o bardzo dużej funkcjonalności, dobrze się prowadzące, pełna ocena MCV, 1.5 dCi 75 KM, 2007 r., 7000 kmmam nadzieję, że będzie niezawodne (logan sedan, którego najstarsze egzemplarze na polskim rynku mają już 2,5 roku zaskakują niezawodnością). http://motonews.pl/services/dac/?op=art&si d=1279 |
naiwny 2012-01-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,31)
oprócz przestrzeni w aucie nie ma tam nic szczególnego, badziew i tyle, psujący się na każdym kroku, a Renault Polska ma to w du...
Nie kupujcie tego badziewia bo szkoda kasy, lepiej ulokujcie kase w jakieś chińskie auto będzie miało lepszą jakość pełna ocena MCV, 1.6 MPI 84 KM manualna, 2010 r., 24000 km |
Rafał 2010-06-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Auto ciągle zaskakuje pojemnością, jest doskonałym rozwiązaniem dla małych firm, wnętrze jest bardzo uniwersalne - albo mamy 7 osobowy miniautobus, albo 2 miejscowego dostawczaka do którego zmieści się bez problemu zawartość 1,8 m europalety pełna ocena MCV, 1.6 MPI 84 KM, 2009 r., 12000 km |
gorol 2010-08-16 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Ogólnie auto ciekawe stosunek jakość do ceny na 5, mam troche mieszane uczucia z powłoką lakierniczą, nie jest aż tak bardzo idealna, no i trzeba uważać bo to nie ocynk na odbicia. Mi się podoba wnętrze jest ok. pełna ocena MCV, 1.6 MPI 84 KM, 2010 r., 2000 km |
Zibi 2010-08-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,77)
Auto świetne dla firm,bezkonkurencyjne pod wzgledem pojemnosci bagaznika 700l !!!!Bardzo dobre na wyjazdy poza miasto z rodziną .Oczywiscie są też minusy ale za tą cenę czego tu wymagać pełna ocena MCV, 1.5 dCi eco2 90 KM, 2009 r., 7000 km |
Tadziu 2008-10-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Jestem zadowolony z tego auta. Jest to bardzo fajne auto dla pragmatyków. Jeśli liczy się głównie praktyczny aspekt i nie trzeba się "lansować" to Logan MCV będzie strzałem w 10. pełna ocena MCV, 1.5 dCi eco2 90 KM, 2008 r., 1000 km |
Super okazje u dealerów
801 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Dacia Logan

211 komentarzy
130 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do bolo: Mam 5lat Logana 1.6 16v Prestige z najbogatszym wyposażeniem.Auto duże przestronne i wygodne.Śmigam nim do Angli do pracy bez obaw że coś sie zepsuje.Jedyna wada to to że wzrosło mi zużycie benzyny z 6 na 7.5l ale oddaję do serwisu na wymianę filtrów rozrządu itp.Mam nadzieję że spalanie wróci do około 6l/100km
Dacie Logan mam 6 lat i nic się z nim nie działo,tylko dolałam wody do akumulatora, jest to bardzo dobry samochód, świetnie sprawdza się na długich dystansach( mam za sobą podróż autem do Chorwacji)wnętrze przestronne. Miałam mnóstwo propozycji na sprzedaż.
albo jeśli ktoś widzi w daci potencjal auta sportowego tak jak ja a jestem zdrowy i wiem co nieco na ten temat , to proszę o kontakt . Kto wiem może powstanie dacia logan rally team ;D;D
![]()
Dacia Logan na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Dacia Logan, oglądali także
Dowiedz się więcej o Dacia Logan
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Głos rozsądku - Dacia Logan MCV (2006- )
Przepis na Logana był prosty. Renault sięgnęło po sprawdzone podzespoły, opracowało przestronne nadwozie i z premedytacją ograniczyło wyposażenie. Budżetowy produkt trafił na rynek pod marką Dacia i... podbił serca klientów! |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Dacia Logan
najaktywniejsiKierowcy - Dacia Logan
najnowszeDzienniki pokładowe
I pierwsza trasa za nami. :) Przejechaliśmy się do Zielonej Góry i z powrotem, ~...
Szarpnąłem się na godzinę w warsztacie Autohobby (autohobby.waw.pl). Plan był am...

Ocena: