Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
MAP - Manifold Absolute Pressure sensor?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Daewoo Espero Sedan 1.8 i 95KM
(od 1990 do 2000)
- w klasie samochodów:
- Klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 151
- Układ elektryczny
- 79%
- Zawieszenie
- 46%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Części samochodowe:
- Zadaj pytanie
Opinie o Daewoo Espero Sedan 1.8 i 95KM
Silniki Daewoo Espero
- 1.5 i 16V 90KM, 1990-2000 (330)
- 1.8 i 90KM, 1990-2000 (10)
- 1.8 i 95KM, 1990-2000 (151)
- 2.0 i 105KM, 1990-2000 (67)
Lista opinii o Daewoo Espero Sedan 1.8 i 95KM
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
ZACZEKAJ ESPERO 2010-08-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,00)
sAMOCHÓD KUPIŁEM 3 LATA TEMU ZA 5 KOŁA PLUS LPG NOWE 1500 ZŁ I 4000 TYŚ ZŁ NA WSZYSTKIE CZĘŚCI KTÓRE WYMIENIAŁEM RAZEM Z ALUFELGAMI OPONAMI SILNIKIEM DRUGIM PO AWARII ROZRZĄDU REMONTEM UKŁ HAMULCOWEGO ,WYDECHOWEGO SZYBA PRZEDNIA NOWA , ŁOŻYSKA W KOŁACH. TRZEBA JESZCZE POWIEDZIEĆ ZE ZOSTAŁO MI DURZO CZĘŚCI ZAMIENNYCH W ZAPASIE. 10500 ZŁ NA 3 LATA TJ . 3500 ZŁ NA ROK NIE WIEM CZY TO DUŻO CZY MAŁO W PORÓWNANIU ZA TO ŻE AUTEM BYŁEM NA PÓŁWYSPIE KRYMSKIM 4600 KM W TYDZIEŃ:) JEŻDZĘ CZĘSTO TRASY PO 500 KM W JEDEN DZIEŃ DOTYCHCZAS 31 RAZY I RAZ AWARIA ROZRZĄDU. NAD MORZE TAKŻE NIE SPOSÓB ZAPAMIĘTAĆ ILE RAZY I 2 RAZY W GÓRACH BEZPROBLEMU. AUTO NAWALIŁO RAZ A PORZĄDNIE ALE NAWET NOWE AUTA MAJĄ PODOBNE USTERKI A MOJE ESPERO MA JEŻ 11 LAT .MYŚLE ŻE ESPERO TO DOBRE AUTO DLA KOGOŚ KTO MA MAŁO KASY I UMIE NAPRAWIĆ SAM AUTO PROSTE W NAPRAWACH I TANIE CZĘSCI KTÓR TRZEBA DOŚĆ CZĘSTO WYNIENIAĆ. ALE MYŚLE ŻE WARTO.AUTEM TAKŻE JEŻDŻE DO PRACY I ZAWSZE ODPALAŁO NAWET PRZY MINUS 30 STOPNI.CO CIEKAWE AUTEM MIAŁEM WYPADEK MOJA WINA ZA SZYBKO JECHAŁEM NA ŚNIEGU WIĘCEJ SZCZĘŚCIA NIŻ ROZUMU . PO WYPADKU PRZY 80 KM NA GODZ STWIERDZAM ŻE AUTO JEST BEZPIECZNE MA DOBRĄ STREFĘ ZGNIOTU DO PRZODU I DO TYŁU.NAPRAWA KOSZTOWAŁA MNIE 160 ZŁ KLAPA TYLNA ŚWIATŁO I SZPACHEL.SAMOCHODEM ROCZNIE ROBIĘ OK 30000 TYŚ KM. pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1999 r., 163000 km |
bordowe espero 2009-11-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Na początku kiedy kupiłem mojego Esperaka widziałem w nim więcej wad niż zalet poza tymi że jest duży i wygodny. Ale teraz auto odwdzięcza się niezawodnością jak żadne moje inne auto dlatego uważam ,że za te pieniądze nie kupimy lepszego auta .psują się tylko pierdoły które sam naprawiam i śą w dodatku tanie jak barszcz.Najbardziej denerwuje mnie korozja drzwi z tyłu i progów szczególnie prawego przy plastiku przy nadkolu. przez dwa lata włożyłem w niego niecałe 2 tyś zł ale wiem co mam - nowy wydech cały hamulce z przodu zawieszenie, łożyska,reflektory itp 2 tyś razem z olejami i filtrami to stosunkowo nie dużo biorąc pod uwagę wiek auta i przebieg . wiele rzeczy nie musiałem wymienić ale zrobiłem to dla poprawy bezpieczeństwa i komfortu jazdy to tyle . pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1999 r., 142000 km |
PaX 2003-05-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Super samochód rodzinny. Idealny w trasie (komfort pracy dla kierowcy, ilość miejsca dla pasarzerów, ogromny bagarznik ~500l. !!!, zużynie paliwa niewiele zależy od prędkości jazdy więc nie ma co oszczędzać), trochę gorzej w mieście ze względu na rozmiary i wagę(choć skrętność jak w mercedesie - super). Po założeniu gazu koszty eksploatacji spadły do poziomu malucha albo jeszcze niżej. Za takie pieniądze chyba nie ma nic lepszego, no może z espero silnikiem 2.0 i klimą. Wyposażenie bogate choć zbyt dużo elektryki może być zgubne, np. tylne szyby bez sensu (po wyjściu kierowcy z auta pasażerowie z tyłu mogą tylko pomarzyć o świerzym powietrzu. Brakuje tylko ABS i poduszek powietrznych. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony. pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1997 r., 120000 km |
radolo pokaż Email » 2004-09-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
niegy nie zawiódł mnie w trasie, przejechałem nim sporo kilometrów. Wygodny dla rodziny 4 osobowej, pieciosobowa ma problemy, gdyż z tyłu środkowy pas tylko biodrowy. Tani w ekspoatacji, czesci tanie i łatwo dostepne, szybki i wygodny, słabe jedynie zawieszenie, szczególnie na nasze drogi _ musiałem wymienioć sprężyny, amortyzatory kupowac lepiej lepszej jakości, dłużej wytrzymają. Po 8 latach stania na powietrzy pojawiła się korozja na drzwiach. Denerwuje też jakość wykonania, skrzypienei w kabinie plastików. pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1996 r., 202 km |
grzegorz_rutkowski pokaż Email » 2004-02-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Najtańsze auto w zakupie i serwisie jakie miałem, długie trasy bardzo mu służą i mimo ogromnego przebiegu nie zauważam znaczącego zużycia samochodu. drobne usterki - szczególnie końcówki to niestety normalka, trzeba zmieniać. UWAGA na serwis, moje doświadczenia z serwisem są fatalne. Na przeglądzie po 10k nie zrobili nic. Nawet nie wymienili oleju, który im przywiozłem. Od tego czasu stoję i patrzę na ręce, wiem że to denerwuje, ale przynajmniej wiem że jest coś zrobione i jak jest zrobione. pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1997 r., |
Michu12345 2009-12-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
Wspaniałe auto dla rodziny .Duże, pakowne , wygodne , stosunkowo ciche, ekonomiczne elastyczne tanie części i paliwo (LPG). ładny mi siępodoba niby sedan ale opływowy jak strzała bezpieczny podwójne światło kierunkowskazu i pozycja pas środkowy - widoczny na drodze.Nic lepszego z daewoo nie kupimy za tą cenę tak niezawodnego zawsze odpala i nie staje daleko od domu z powodu zaawansowanej elektroniki nikomu nie potrzebnej!!!!!!!!
pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1999 r., 156000 km |
pomorskie 2010-01-28 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Wspaniały samochód za niewielki pieniądze .sylwetka opływowa sedan do tego mnustwo miejsca elastyczny i tani w tankowaniu i jeżeli chodzi o części to barszcz poprostu. przyśpieszenie nie jedno auto by się powstydziło 11 sek do setki osiągi dobre 190 km/h na gazie to już coś przy 95 konikach i 4.62 długości auta .niezawodny zawsze dojedzie do celu i bezpieczny jak na auto bez abs i poduszek . pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1999 r., 146000 km |
KAMIL POLSKA POŁUDNIOWA 2003-06-12 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Polecam Espero i nie tylko, samochody Daewoo to po prostu rewelacja kupujcie je bez obawy.Nie słuchajcie opini laików którzy zamiast wiedzy motoryzacyjnej mają siano,a najlepszym samochodem na temat którego mogą porozmawiać to Fiat 126 p.Z pełnym szacunkiem do maluszka.Daewoo to bezawaryjność,niskie koszty serwisu,dostępność serwisu.Części wbrew pozorom tańsze niż się wydaje.Ogólnie 5+ pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1997 r., 80000 km |
TomekM 2003-02-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Generalnie autko jest naprawde fajne...nie sprawia poważnych kłopotów......mogą psuć się pierdułki w stylu - siłowników centralnego zamka, guzików elektrycznych szyb, itp....Koszty napraw są nie duże. Wszystko pasuje od OPLA....choć o dziwo części Daewoo są tańsze......i identyczne jakościowo. Generalnie duży OPEL .....który dzięki znaczkowi z kapustą ......jest za MAŁE pieniądze pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1995 r., 130000 km |
jfz 2003-03-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Ciągle zbyt dobry i wygodny aby przy obecnej cenie wymienić go na nowy, znacznie droższy i niekoniecznie lepszy w perspektywie 2-3 lat nie warto. Owszem, podoba mi się Jaguar S, ale na taki szpan jestem trochę za cienki. Pośrednie rozwiązania mnie nie interesują dopóki z Espero nie mam problemów. No, może wolałbym twardsze sprężyny tylnego zawieszenia. pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1996 r., 150000 km |
retsman pokaż Email » 2005-10-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Jak na tę cenę to samochód wprost rewelacyjny. Niedoceniamy chyba jego walorów. Jedni mówią - "bo to koreańczyk", ale ja wolę takiego koreańczyka, niż przesadzone VW, Audi czy inne niemieckie marki. Tam się płaci za markę, a w Espero płaci się małe pieniądze za komfort jazdy, ciszę, ergonomię i pakoooowność dla całej, nawet 5-osobowej rodzinki. pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1996 r., |
Kloda 2005-12-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Ludzie!!! Jeżdze teraz audi a4 i mam porownanie! Jesli chodzi o Daewoo Espero to jest bardzo dobre auto! Nie sluchajcie tych gląbow co pier... ze Espero to Daewoo i dlatego jest do du... Jest bardzo dobrym autem pod warunkiem ze ma gaz! Wsiadasz i jedziesz a jak nawet cos sie zwali to naprawa kosztuje grosze!!! pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1997 r., 11 km |
Przeciętny użytkownik narzędzia pracy. 2003-01-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Wielkie, niezawodne, komfortowe auto za śmiszne pieniądze. Objechałem turystycznie trochę Europy z przyczepami, rowerami na dachu itp. - nie zawiódł. Serducho rwie się np. do nowego Mondeo czy Lagunki, ale główka i kieszonka stawia na Esperala. Życzę mu długiego zdrówka i dotychczasowej kondycji. pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1997 r., 110000 km |
djeremi 2009-10-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Bardzo marzyłem o tym samochodzie i gdy go już kupiłem to nie żałuję do tej pory. Auto jest znośne i wygląda po dziesięciu latach nawet nieźle. Miewa problemy z korozją ale takie już jest Daewoo Espero(mój model pochodzi z Pupyong,Korea Płd.). Bardzo lubię nim jeździć i oby się nie zepsuł. pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1999 r., 205000 km |
kcmarion 2005-06-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Super auto rodzinne za bardzo niewielkie pieniądze. Mam wrażenie że roczniki zprzed 96 kiedy zaczęto produkować samochody w Polsce mają zdecydowanie lepsze zabezpieczenie antykorozyjne. Bardzo wygodny samochód, bardzo dużo miejsca w środku. Jazda jest przyjemna i komfortowa. pełna ocena Sedan, 1.8 i 95 KM, 1995 r., 91000 km |
Super okazje u dealerów
688 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Daewoo Espero

164 komentarze
145 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
Do dick: u mnie było to samo i okazało się ze miałem zalepiony brudami filtr paliwa co znajduje się na pompie paliwa w baku i był zalepiony regulator ciśnienia paliwa na listwie wtrysku brudami ,wymieniłem pompę i regulator paliwa i chodzi jak rakieta
Do ~ja: jest tam obudowa do immobilizera pewnie źle ją założyłeś ,niedokładnie i dlatego ci nie odpala ,a jak nie pomoże sprawdź stacyjkę czy przełącza elektrycznie omomierzem
Witam.
Mam taki problem, gdy odpalam auto na zimnym silniku to pracuje normalnie, po ok. 5min. gdy temp. dochodzi do 2 kreski obroty zaczynają skakać i szarpie autem, po chwili zapala się kontrolka silnika i auto gaśnie. Po jakiś 2-3 min odpali. ale jak auto juz się nagrzeje czyli wskazówka jest w połowie to auto śmiga bez usterek. Śilnik krokowy, przewody, filtry wymienione, dwa razy był u elektromechanika i na komputerze jest wszystko ok.( możliwe że u elektromechanika nie było tych objawów, bo albo auto było juz nagrzane albo dopiero je odpalali a więc nie zdąrzył nagrzać się do tej drugiej kreski)
espero 1.8 benzyna 97r.
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Daewoo Espero, oglądali także
Dowiedz się więcej o Daewoo Espero
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Daewoo Espero
najaktywniejsiKierowcy - Daewoo Espero
najnowszeDzienniki pokładowe
Zostało wykonane przegląd podwozia który bardzo ładnie wygląda bez żadnych ognis...
Stary Watson nie nadawał się dla mnie jako radio, tak samo fabryczne głośniki Da...