Ocena dotyczy

Jeździ tym autem:

niecały rok

Poprzednie auto:

Alfa romeo 147 jtd

Leganza to projekt dla Jaguara i coś w niej z Jaguara jest! Jest to samochód dostojny, wygodny, tani w utrzymaniu, bezproblemowy i godny zaufania! Auto to gdyby miało znaczek jakiejś renomowanej marki kosztowałoby krocie. Ale dzięki temu, że to DAEWOO za rozsądne pieniądze kupimy ekstra wyposażoną limuzynę w miare młodym roku. Polecam wersję CDX de lux z bogatym wyposażeniem pasującym do tego modelu. Auto gwarantuje przyjemną podróż w miłej atmosferze dobrego nagłośnienia, dobrego przyśpieszenia. Auto trochę jak amerykańskie, ale w normie. Bardzo cieszę się, że zdecydowałem się na Leganzę! TO bardzo udana konstrukcja.

(kultura pracy, elastyczność)

Silnik jest udaną konstrukcją, zapewnia komfort podróżowania, jest cichy, elastyczny. kultura pracy na dość wysokim poziomie. Zapewnia sporą dynamikę nawet na V biegu. dam 5-

Skrzynia biegów prawidłowo funkcjonuje. Biegi wchodzą płynnie, bez zgrzytów, skrzynia dobrze współgra z jednostką napędową.

Dla mnie układ jezdny jest na 4+. Zawieszenie zestrojono komfortowo. Auto jest miękkie, dobrze pochłania polskie dziury. Pozwala także na odrobinę dynamiki. Wychyla umiarkowanie na szybkich zkrętach. Plusem jest tania eksploatacja zawieszenia. Nie jest pozbawione wad, lecz jakiś tam kompromis został napewno osiągnięty.

Przeciętna widoczność, a to za sprawą gabarytów i sylwetki, która ta nie pozwala na przeszklenie auta w taki sposób aby widoczność była bdb. Nie widać za dużo przy cofaniu, a i podjeżdzanie przodem może wywołać jakiś problem.

W środku wszystko na swoim miejscu. Auto zaprojektowane we wnętrzu z polotem i z zachowaniem zasad ergonomii, przyciski dobrze poukładane. Czytelny zestaw wskaźników. Dużo schowków, wygodne skórzane fotele. Naprawdę ok
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Jeszcze w żadnym aucie nie spotkałem się z tak wydajną klimatyzacją. Jest ona bowiem w stanie zamrozić wręcz pasażerów. Chwilkę zajmuje nauka odpowiedniej regulacji climatronica, ale później jest na prawdę super. Ogrzewanie ok.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Samochód wielki, wygodny, solidny w środku. Naprawdę limuzyna jak się patrzy. SUPER

Moim zdaniem bdb. Słychać tylko opony, lekkie szumy powietrza i silnik, ale to dopiero na wysokich obrotach. Leganza jest cichutka, przesiadając się do innego auta od razu widać różnicę na korzyść koreańczyka!

Pali jak to benzyniak, bez rewelacji, bez bicia po kieszeni! Dużo zależy od nogi kierowcy. Jeżdzę na LPG więc podaje spalanie gazu

Spalania 2.0 133 KM + LPG

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Za taką cenę nie kupimy po prostu nic lepszego, młodszego i wygodniejszego. Dla Leganzy nie ma alternatywy za taką kasę. To HIT i przebój cenowy na POLSKIM rynku

drobiazgi

Daewoo są niezawodne, ale tylko te produkowane w KOREI. Nie ma żadnych usterek - oby tak dalej

poważne usterki

Z samochodem nie ma problemu!

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Zawieszenie: Wygodne po amerykańsku!

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Daewoo Leganza

129 komentarzy

108 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~kriiis69~kriiis69

kolego Gabon czy twoja lega czasami nie była bita sprawdz to pytam ponieważ mam ten świetny samochód od siedmiu lat wcześniej miałem inne auta które sprawiały mi kłopoty ten samochód jest po prostu świetny i bardzo wdzięczny nigdy nie wystawię złego świadectwa o tym samochodzie gorąco polecam

gabongabon

w bydgoszczy płaciłem około 2.200zł - sekwencja

gabongabon

co z hamulcami w tym samochodzie? w ciągu pół roku pięć razy zmieniałem tarcze z przodu! dlaczego koła przednie nadal biją przy hamowaniu? co jest nie tak? proszę o pomoc.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Daewoo Leganza, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Daewoo Leganza