Ocena dotyczy

1 rok

Poprzednie auto:

Daewoo Lanos

(kultura pracy, elastyczność)

Bardzo elastyczny cichy silnik. Dobra dynamika. Spalanie w miście 12l, a w trasie 7-8.

Bez najmniejszych UWAG. Wzorowo.

Za miękki do dynamicznej jazdy, ale dzięki temu komfort fantastyczny. Właściwości jezdne poprawne i bezpieczne, trzeba się jednak przyzwyczaić.

Wzorowa, może jedynie do przodu wymaga orientacji. Liusterka wielkie.

Ideał!!!! Wszystko pod ręką, schowki, stoliki, szulfaldy, podłokietniki, czy coś można więcej...
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

wentylacja i ogrzewnie na 4. Widziałem lepsze ale nie można oczywiście specjalnie narzekać.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Za dużo miejsca w kabinie. Przydałby się w zamian większy bagaznik, lub w całości przesuwana tylna kanapa zamiast jednego środkowego fotela.

poprawie, szczególnie zaskoczyło mnie wyciszenie na tle innych modeli daewoo

to zawsze była bolączka daewoo. w trasie pali 7,5litra a w mieście 11,5-12,5 Jedyne rozwiązanie to GAZ

Spalania 2.0 122 KM + LPG

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

drobiazgi

poważne usterki

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Inne: GENIALNY samochód, chyba najlepszy ze wszystkich daewoo. Auto ma prawie 100tys i żandj usterki. Gumy stabilizatora i gyma wachacza + klocki, oleje i filtry - to wszystko co wymieniłem. Auto fantastycznie funkcjonalne, przestronne, jeżeli jest na GAZIE to całkiem oszczędne. Ceny Tacumy są niższe od awarynych sceników, zafir, picasso co czyni jeszcze atrakcyjnejszym to auto. Goroąco poleca.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

~slaw~slaw

czy laczniki stabilizatorow pasuja od audi 80

SvensonSvenson

Zrobiłem Tacuma 87 000 km
Wymieniłem parę rzeczy (łączniki raz, przekładnię kierowniczą, wahacze). Ich koszt był i tak niższy od zakupu nowego auta. To jest przestronne i jeździ na gazie. Kupiłbym je po raz drugi, tyle, że z mocniejszym silnikiem. Nie 1,8.

AldekAldek

zawieszenie
drążki stabilizatora wytrzymuja 15 tys km. można zastosować od Audi 80 i one wytrzymują 100 tys. Samochód przestronny, wygodny i mało awaryjny

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Daewoo Tacuma, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Daewoo Tacuma