Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
ASF - Audi Space Frame?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Daewoo Tacuma Hatchback 2.0 122KM
(od 2000)
- w klasie samochodów:
- Vany
- na podstawie liczby ocen:
- 22
- Karoseria
- 25%
- Przeniesienie napędu
- 25%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
Dodaj pierwszą ciekawostkę o Daewoo Tacuma Hatchback 2.0 122KM

- Części samochodowe:
- Zadaj pytanie
Opinie o Daewoo Tacuma Hatchback 2.0 122KM
Silniki Daewoo Tacuma
- 1.6 105KM, 2000-2012 (2)
- 1.8 98KM, 2000-2012 (11)
- 2.0 122KM, 2000-2012 (22)
Lista opinii o Daewoo Tacuma Hatchback 2.0 122KM
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
mak218 2011-03-14 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Kupiłem go,ponieważ wożę nim osoby starsze,które łatwo obracają się w kierunku drzwi na dość śliskim siedzeniu pokrytym sztuczną tkaniną(bardzo praktyczną przy czyszczeniu) i łatwo wysiadają z wysoko umieszczonego siedziska,szczególnie chodziło mi o wygodne wysiadanie,bo opuścić się na siedzenie niskiej Hondy czy Mercedesa może praktycznie każdy,gorzej z wysiadaniem,myślałem,że fotel pasażera w wersji 2.0 CDX obraca się w kierunku drzwi ale niestety tylko o 180 stopni siedziskiem do wewnątrz auta,do tyłu,gdzie miejsca dla pasażerów jest więcej niż w Mercedesie klasy E.
Samochód jest doskonały do miasta z uwagi na niezbyt duże gabaryty,widoczność dookoła oraz silnik,który pozwala żwawo przyspieszać,podobnie w trasie,bo nie odczuwa się zmęczenia dzięki miękkiemu zawieszeniu,które można uznać również za wadę,bo daje uczucie niepewności np.:podczas wyprzedzania na trasie w koleinach ale duży prześwit zaliczam na plus,bo nie przycieram podwoziem wjeżdżając na działkę.
Części zamiennych trzeba szukać najpierw w internecie a potem w sklepach specjalizujących się handlem częściami do samochodów koreańskich,japońskich ,sporo części pasuje od Nubiry na której płycie podłogowej samochód jest zrobiony.
Znajomy handlarz samochodami mówi,że jest to wynalazek i samochód z którym bierze się ślub czyli jest nie sprzedawalny w Polsce,w środowiskach ludności mieszkającej "daleko od szosy",gdzie jeżdżą Astry i Golfy jest nieznany,nazywam go mini Minivan Voyager chociaż jego przód-dziub jest lanosoidalny pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM manualna, 2002 r., 225000 km |
wrotas pokaż Email » 2007-04-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
bardzo przyjemny i ergonomiczny samochód; nie spodziewałem się tego po Daewoo; lubię to miękkie "tapczanowe" zawieszenie, pełną elektrykę i klimatronik w pełni lata; firmowy zestaw muzyczny nie jest szczytem marzeń, ale radio z panelem, sterownie w kierownicy 6 głośników i zmieniarka w standardzie jest OK; samochód posiada wiele dodatkowych schowków m.in. na okulary (w suficie), 2 szuflady pod przednimi fotelami, 2 schowki w podłodze pod nogami pasażerów; 2 litrowy silnik jest optymalny, wydaje mi się że wersja z silnikiem 1,8 będzie za słaba; w wersji 2 litrowej przydałoby się mniejsze spalanie - szczególnie w mieście pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., |
tytan-r pokaż Email » 2005-01-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
Gdyby nie gaz poszedłbym z torbami,a tak pali mi ok.10 l gazu przy spokojnej jeździe w trasie(spokojna 120 km/h), w mieście przy radosnym naciskaniu pedału gazu średnio około 15 l.Zawieszenie na razie nie domaga się napraw.To co mi padło po gwaracji to diody w alternatorze.A na gwarancji?To samo,tyle,że w ramach oszczędności wymieniono mi tylko przepalone i to chyba teraz sie zemściło.Ale na pocieszenie powiem,że pasuja tu alternatory oplowskie więc jakby co można go zamienić.Jestem bardzo zadowolony z tego samochodu.Polecam.Myślę też,że Daewoo troszkę za późno wyszło na rynek z tym modelem. pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2000 r., 11 km |
piotrekW 2006-07-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,23)
Jak dla mnie bomba. Nie miałem wczesniej przekonania do Daewoo ale to na prawdę dobry i bardzo komfortowy samochód (wcześniej jezdziłem BMW 3, Golf, Nissan Sunny, Mercedes 123).
Niesamowita wygoda w trasie, Klimatronik + pełna elektryka robią swoje. Do tego wiele funkconalnych rozwiązań (stoliki, 12V gniazda, schowki w podłodze). Silnik 2 litry optymalny, mógłby być mocniejszy, nie polecam wersji 1,8. pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., 19000 km |
Tique smokerski pokaż Email » 2004-01-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Mam go 18 miesiecy.Super auto za ktorym ludzie sie ogladaja i nie dowierzaja ze to...DAEWOO!Niech drozyzny typu scenic,zafira czy zwariowany Picasso sie kryja!Brak promocji"zabil"to auto na naszym rynku a szkoda.Na inny bym go nie zamienil zreszta jak i moje drugie autko.......DAEWOO Lanos.To sa naprawde wspaniale auta! pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., |
mariusz pokaż Email » 2003-03-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
samochód dla wymagających komfortu.2000 km na raz to nie problem,plecy nie bolą.fabryczne radio to naprawdę 4X25w daje czadu,oczywiscie sterowane z kierownicy.wolę jechać w trasę TACUMĄ niz mercedesem.ABS rewela-ze 190 do zera,a kierownica nawet nie zadrży.dla mnie odlot.to napradę fajna i szybka bryka. pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., |
zbyszek_truszczynski pokaż Email » 2001-12-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
samochód nieznany, któremu nie zaszkodziła konkurencja tylko Daewoo brakiem promocji. Za te pieniądze nie kupię lepszego samochodu. Porównywalne (Zafira np.) kosztują niemiłosiernie więcej i płaci się właściwie za markę lub quasi-prestiż!!!
3 lata gwarancji biją wszystko na głowę. Gorąco polecam pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., 10000 km |
Jacek 2006-04-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
160tkm przyjemnej jazdy, niezmienijacy sie komfort, serwisowany co 15tkm w autoryzowanym serwisie, wspaniay samochhd za nieduze pieniadze, Daewoo Tacuma wygodniejszy od Merc klasy A, pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., 160000 km |
cezary pokaż Email » 2003-03-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Doskonałe autko bijące na głowę wszystkich konkurentów w tej klasie.
Po prostu cymes ! Wystarczy zmienić znaczek na masce i wszyscy mądrale od oceny samochodow piali by z zachwytu . pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., |
Kamilos 2005-06-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Myśle że całokształt samochodu jest bardzo dobry, jest to chyba jeden z najbardziej udanych samochodów DAEWOO. pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., 229000 km |
Jacek 2007-06-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Auto super się sprawuje! Jedyny minus to piętno firmy Daewoo... pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2002 r., 159000 km |
ujazd pokaż Email » 2003-03-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Jeździ się dobrze. Przerobiłem na gaz. Spala mi 10l/100 gazu pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2000 r., |
ATK 2003-04-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
GŁOŚNY SILNIK POWYŻEJ 4000 OBR pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., |
Wszechrad 2011-08-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
will 2010-10-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Super okazje u dealerów

10 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
czy laczniki stabilizatorow pasuja od audi 80
Zrobiłem Tacuma 87 000 km
Wymieniłem parę rzeczy (łączniki raz, przekładnię kierowniczą, wahacze). Ich koszt był i tak niższy od zakupu nowego auta. To jest przestronne i jeździ na gazie. Kupiłbym je po raz drugi, tyle, że z mocniejszym silnikiem. Nie 1,8.
zawieszenie
drążki stabilizatora wytrzymuja 15 tys km. można zastosować od Audi 80 i one wytrzymują 100 tys. Samochód przestronny, wygodny i mało awaryjny
Zobacz również
Kierowcy, którzy oglądali Daewoo Tacuma, oglądali także
Dowiedz się więcej o Daewoo Tacuma
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...