Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
ASF - Audi Space Frame?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Daewoo Tacuma Hatchback 2.0 122KM

(od 2000)
  • w klasie samochodów:
  • Vany
  • na podstawie liczby ocen:
  • 22
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 7 ocen)
TAK (100%)
NIE (0%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 60%
  • Karoseria
  • 20%
  • Zawieszenie
  • 20%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 50%
  • Karoseria
  • 25%
  • Przeniesienie napędu
  • 25%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Daewoo Tacuma Hatchback 2.0 122KM

• Zadaj pytanie

Opinie o Daewoo Tacuma Hatchback 2.0 122KM

Silniki Daewoo Tacuma

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Daewoo Tacuma Hatchback 2.0 122KM

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
mak218
2011-03-14
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Kupiłem go,ponieważ wożę nim osoby starsze,które łatwo obracają się w kierunku drzwi na dość śliskim siedzeniu pokrytym sztuczną tkaniną(bardzo praktyczną przy czyszczeniu) i łatwo wysiadają z wysoko umieszczonego siedziska,szczególnie chodziło mi o wygodne wysiadanie,bo opuścić się na siedzenie niskiej Hondy czy Mercedesa może praktycznie każdy,gorzej z wysiadaniem,myślałem,że fotel pasażera w wersji 2.0 CDX obraca się w kierunku drzwi ale niestety tylko o 180 stopni siedziskiem do wewnątrz auta,do tyłu,gdzie miejsca dla pasażerów jest więcej niż w Mercedesie klasy E. Samochód jest doskonały do miasta z uwagi na niezbyt duże gabaryty,widoczność dookoła oraz silnik,który pozwala żwawo przyspieszać,podobnie w trasie,bo nie odczuwa się zmęczenia dzięki miękkiemu zawieszeniu,które można uznać również za wadę,bo daje uczucie niepewności np.:podczas wyprzedzania na trasie w koleinach ale duży prześwit zaliczam na plus,bo nie przycieram podwoziem wjeżdżając na działkę. Części zamiennych trzeba szukać najpierw w internecie a potem w sklepach specjalizujących się handlem częściami do samochodów koreańskich,japońskich ,sporo części pasuje od Nubiry na której płycie podłogowej samochód jest zrobiony. Znajomy handlarz samochodami mówi,że jest to wynalazek i samochód z którym bierze się ślub czyli jest nie sprzedawalny w Polsce,w środowiskach ludności mieszkającej "daleko od szosy",gdzie jeżdżą Astry i Golfy jest nieznany,nazywam go mini Minivan Voyager chociaż jego przód-dziub jest lanosoidalny
pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM manualna, 2002 r., 225000 km
wrotas pokaż Email »
2007-04-09
 (4,00)
bardzo przyjemny i ergonomiczny samochód; nie spodziewałem się tego po Daewoo; lubię to miękkie "tapczanowe" zawieszenie, pełną elektrykę i klimatronik w pełni lata; firmowy zestaw muzyczny nie jest szczytem marzeń, ale radio z panelem, sterownie w kierownicy 6 głośników i zmieniarka w standardzie jest OK; samochód posiada wiele dodatkowych schowków m.in. na okulary (w suficie), 2 szuflady pod przednimi fotelami, 2 schowki w podłodze pod nogami pasażerów; 2 litrowy silnik jest optymalny, wydaje mi się że wersja z silnikiem 1,8 będzie za słaba; w wersji 2 litrowej przydałoby się mniejsze spalanie - szczególnie w mieście
tytan-r pokaż Email »
2005-01-06
 (4,69)
Gdyby nie gaz poszedłbym z torbami,a tak pali mi ok.10 l gazu przy spokojnej jeździe w trasie(spokojna 120 km/h), w mieście przy radosnym naciskaniu pedału gazu średnio około 15 l.Zawieszenie na razie nie domaga się napraw.To co mi padło po gwaracji to diody w alternatorze.A na gwarancji?To samo,tyle,że w ramach oszczędności wymieniono mi tylko przepalone i to chyba teraz sie zemściło.Ale na pocieszenie powiem,że pasuja tu alternatory oplowskie więc jakby co można go zamienić.Jestem bardzo zadowolony z tego samochodu.Polecam.Myślę też,że Daewoo troszkę za późno wyszło na rynek z tym modelem.
pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2000 r., 11 km
piotrekW
2006-07-19
 (4,23)
Jak dla mnie bomba. Nie miałem wczesniej przekonania do Daewoo ale to na prawdę dobry i bardzo komfortowy samochód (wcześniej jezdziłem BMW 3, Golf, Nissan Sunny, Mercedes 123). Niesamowita wygoda w trasie, Klimatronik + pełna elektryka robią swoje. Do tego wiele funkconalnych rozwiązań (stoliki, 12V gniazda, schowki w podłodze). Silnik 2 litry optymalny, mógłby być mocniejszy, nie polecam wersji 1,8.
pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., 19000 km
Tique smokerski pokaż Email »
2004-01-08
 (4,31)
Mam go 18 miesiecy.Super auto za ktorym ludzie sie ogladaja i nie dowierzaja ze to...DAEWOO!Niech drozyzny typu scenic,zafira czy zwariowany Picasso sie kryja!Brak promocji"zabil"to auto na naszym rynku a szkoda.Na inny bym go nie zamienil zreszta jak i moje drugie autko.......DAEWOO Lanos.To sa naprawde wspaniale auta!
mariusz pokaż Email »
2003-03-27
 (4,92)
samochód dla wymagających komfortu.2000 km na raz to nie problem,plecy nie bolą.fabryczne radio to naprawdę 4X25w daje czadu,oczywiscie sterowane z kierownicy.wolę jechać w trasę TACUMĄ niz mercedesem.ABS rewela-ze 190 do zera,a kierownica nawet nie zadrży.dla mnie odlot.to napradę fajna i szybka bryka.
pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r.,
zbyszek_truszczynski pokaż Email »
2001-12-09
 (4,38)
samochód nieznany, któremu nie zaszkodziła konkurencja tylko Daewoo brakiem promocji. Za te pieniądze nie kupię lepszego samochodu. Porównywalne (Zafira np.) kosztują niemiłosiernie więcej i płaci się właściwie za markę lub quasi-prestiż!!! 3 lata gwarancji biją wszystko na głowę. Gorąco polecam
pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., 10000 km
Jacek
2006-04-29
 (4,92)
160tkm przyjemnej jazdy, niezmienijacy sie komfort, serwisowany co 15tkm w autoryzowanym serwisie, wspaniay samochhd za nieduze pieniadze, Daewoo Tacuma wygodniejszy od Merc klasy A,
pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., 160000 km
cezary pokaż Email »
2003-03-07
 (4,92)
Doskonałe autko bijące na głowę wszystkich konkurentów w tej klasie. Po prostu cymes ! Wystarczy zmienić znaczek na masce i wszyscy mądrale od oceny samochodow piali by z zachwytu .
Kamilos
2005-06-15
 (4,00)
Myśle że całokształt samochodu jest bardzo dobry, jest to chyba jeden z najbardziej udanych samochodów DAEWOO.
pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2001 r., 229000 km
Jacek
2007-06-18
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto super się sprawuje! Jedyny minus to piętno firmy Daewoo...
pełna ocena Hatchback, 2.0 122 KM, 2002 r., 159000 km

~slaw~slaw

czy laczniki stabilizatorow pasuja od audi 80

SvensonSvenson

Zrobiłem Tacuma 87 000 km
Wymieniłem parę rzeczy (łączniki raz, przekładnię kierowniczą, wahacze). Ich koszt był i tak niższy od zakupu nowego auta. To jest przestronne i jeździ na gazie. Kupiłbym je po raz drugi, tyle, że z mocniejszym silnikiem. Nie 1,8.

AldekAldek

zawieszenie
drążki stabilizatora wytrzymuja 15 tys km. można zastosować od Audi 80 i one wytrzymują 100 tys. Samochód przestronny, wygodny i mało awaryjny

Przejdź do dyskusji

Zobacz również