Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
BPS - Barometric Pressure Sensor?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Dodge Caliber

(od 2006)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 89
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 66 ocen)
TAK (80%)
NIE (20%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Karoseria
  • 43%
  • Silnik
  • 37%
  • Zawieszenie
  • 20%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 56%
  • Układ hamulcowy
  • 44%
  • Układ elektryczny
  • 28%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Dodge Caliber

Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Jaro
2010-06-03
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auta są bezawaryjne , bardzo dobrze znoszą gaz z sekwencją . Wracając do Calibra, mam go od nowości od 2007 roku, przejechane 74.500 km, zagazowany. Miasto 12,5-13 l gazu , za to w trasie ok.9-10 l przy jeździe do 140km/h . Silnik benzyna 2.0 L , automat. Plastiki w środku nie trzeszczą, świetne w utrzymaniu. Świetne auto dla 2 dorosłych i 2 dzieci do 13 lat. Wyścigówka to to nie jest, ale w automacie jest czym depnąć. Jedyny mankament - po wymianie żarówki w reflektorze trzeba było jechać do serwisu i skasować błąd braku żarówki. Ale z tym już sobie poradziłem i nie jeżdżę na kasowanie błędu żarówki. Wystarczy do kabelków od żarówki wlutować kabelki i podłączyć do nich dwie najmniejsze żaróweczki (do krótkich i długich, każdy reflektor oddzielnie). Komputer wyłącza dopływ prądu, gdy żarówka świateł się przepali,ale wtedy świeci się mała żaróweczka i przerwy nie ma. Komputer nie wyłącza wtedy dopływu prądu. Wymieniamy żarówkę reflektora (światła wyłączone) i OK. Autko wysokie , krawężników się nie boi. Co do klimy - brak klimatronika nie przeszkadza , klima doskonale wychładza całe wnętrze, po przejechaniu kilku tysięcy wiadomo przy jakiej pogodzie jak trzeba nastawić klimę aby nie zamarznąć.
pełna ocena Hatchback, 2.0 i 16V 150 KM, 2007 r., 75000 km
muflon
2010-12-30
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jestem bardzo mile zaskoczony tym samochodem. Po pierwsze, i najważniejsze, auto po prostu wyróżnia się z tłumu- świetnie wygląda, a w dodatku to Dodge. Stawiając go obok europejskiego pojazdu za te same pieniądze zdecydowanie wyróżnia się. Po drugie- do wyrwania za ŚMIESZNE pieniądze. Kupiłem go za cenę 5 lat starszego Golfa, a klasa samochodu (wg mnie oczywiście) zupełnie inna. Po trzecie- prowadzenie. Jeździ się nim o wiele lepiej, niż mogłoby się wydawać. Po czwarte- nie sprawia problemów. Po piąte- ma w sobie to 'coś'. I ostatnie- PROSZĘ, nie popadajmy w monotonię VW, Audi, Fiatów i innych. Dodge, Chrysler, Alfa Romeo, Jaguar, Infinity to naprawdę marki, które urozmaicają nasze nudne, szare, dziurawe drogi. A opisywany tutaj Dodge Caliber to świetna propozycja dla osób szukających auta w segmecie C, lub nawet troszkę większego.
pełna ocena Hatchback, 1.8 VVT 16V 150 KM manualna, 2009 r., 81000 km
PW
2009-08-24
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Po 60 tysiącach z czego duuuużo w trasie swierdzam: Jest to bardzo uniwersalne auto, pojemne, szybkie, wygodne, oszczędne, nie boi się krawężników i dziur, tanie w zakupie i piękne. Owszem jest dość plastikowe w środku ale za około 2500pln można kupić skórzane wykończenie podłokietnika i drzwi niemieckiej firmy vmaxx i po temacie. Do tego tak jak pisałem o za miękkim zawieszeniu, zamienne sprężyny Eibach i dwie podstawowe przywary Calibra odchodzą w niepamięć.
pełna ocena Hatchback, 2.0 CRD 138 KM, 2008 r., 61000 km
grzegorz z lublina
2009-09-25
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
ciekawa stylistyka pojazdy powoduje, że w mniejszych miejscowościach po których czasami się pojawiam, auto jest oglądane z dużą ciekawością. Bardzo dobra widocznośc pozwala bezpiecznie jeździć po drodze, lecz wysoko uniesiona tylna szyba czasmi przeszkadza w parkowaniu w mieście. Nie zawsze pomagają zamontowane czujniki cofania. Dobre skręty, wygodne fotele, dużo wolnego miejsca dla kierowcy i pasażera. Ogólnie pozytywne wrażenie sprawia jazda autem.
pełna ocena Hatchback, 1.8 i 16V 140 KM, 2007 r., 33000 km
andrela
2010-03-01
 (3,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Świeżo w pamięci mam wymianę amortyzatorów i stad taka ocena. Ale, ogólnie na auto zbytnio nie mogę narzekać:) Wcześniej, jeździłem autami... starymi ;), to jest moje pierwsze nowe auto, wiec nie mam porównania. Ocena przeciętna bo mnie nie powaliło na kolana to auto, ooo. Ładnie się prezentuje, dobre osiągi, bagażnik mógłby być ciut większy.
pełna ocena Hatchback, 2.0 CRD 138 KM, 2007 r., 41000 km
Jacek
2007-08-23
 (3,69)
Bardzo wygodne auto. Z charakterem. Ludzie ciągle się oglądają i dopytują co to za cudo. Wygląda rzeczywiscie wspaniale. Jeździ się dobrze (dla statecznych osób, bo odejścia to ono nie ma - pomimo 150 KM). Raczej na dłuższe trasy, choć ma trochę mały bagażnik. Kompas w wyposażeniu standardowym to taki amerykański smaczek.
pełna ocena Hatchback, 1.8 i 16V 140 KM, 2006 r., 2000 km
TM
2010-05-29
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Gdy kupowałem to autko to miałem mieszane uczucia - nie znałem tej marki, a pozatym było ze stanów. Ale nie zawiodłem się. Auto jest warte zainteresowania, sprawia przyjemność z jazdy, jest ekonomiczne i pozatym .... ten wygląd :) Moim zdaniem jest to wulgarnie piękny samochód, który za każdym razem wzbudza emocje.
pełna ocena Hatchback, 2.4 i 16V 170 KM, 2008 r., 49000 km
Miki
2010-04-21
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Wcześniej jeździłem Renault z 2004 r. (wziety nowy z salonu) Przez pierwsze 2 lata było ok. później koszmar - ciągle serwis i jeszcze raz serwis. W końcu sprzedałem i kupiłem Caliberka i to był strzał w dziesiątkę - auto ponad przeciętne, bezusterkowe - jak narazie. Dla mnie rewelacja
pełna ocena Hatchback, 1.8 i 16V 140 KM, 2007 r., 49000 km
awielgos pokaż Email »
2009-10-15
 (3,77) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Wybierałem go wirtualnie niewidząc go ani nawet wcześniej o nim nie słysząc na podstawie zebranych informacji (opisy, testy). Miałem nosa - dobrze wybrałem. Kto mógł przewidzieć zapalniczkę? Myślałem, że będzie więcej palił a na zbiorniku można przejechać 400 mil.
pełna ocena Hatchback, 2.0 i 16V 150 KM, 2007 r., 61000 km
mdzikowski pokaż Email »
2009-08-01
 (4,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
No cóż, jestem zauroczony, zresztą sposób zakupu świadczy, że nie kupowałem ze zdrowego rozsądku. Miałem inne, nowe (od dwóch lat) megan... I poszedłem do galerii kupić spodnie... A Caliber tam stał... I tyle
pełna ocena Hatchback, 1.8 i 16V 140 KM, 2007 r., 31000 km
Wojtek
2008-10-05
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Bardzo udane auto nie wiem dlaczego porownywane jest do golfa czy focusa (te są krótsze i mniejsze) po prostu trzeba nauczyć się nim jeździć a jak ktoś narzeka to sprzedać i kupic jakis samochód ludowy;)
pełna ocena Hatchback, 1.8 i 16V 140 KM, 2008 r., 11000 km

2009-03-20
 (3,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jestem zadowolony, auto ma charakter, jest nietypowe i nie psuje się !( jak narazie ). Wygląd i wyposażenie ( ma pełno różnych bajerów )to same plusy. Fajnie się prowadzi i jest wygodne.
pełna ocena Hatchback, 2.4 i 16V 170 KM, 2008 r., 8000 km
viking
2009-05-16
 (4,31) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
za taka mala kase to autko warte polecenia jego wyglad zewnetrzny jest super to nie samochod dla MAS (dodam ze mialem ok 20 samochodow ale golfa nie mialem i bym nie kupil)
pełna ocena Hatchback, 2.0 CRD 138 KM, 2007 r., 60000 km
Dodge
2010-04-06
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jest to naprawdę super auto za rozsądne pieniadze. Gabarytowo wzasadzie identyczne jak Nissan qashgai przy czym tańsze o ok. 15 tys. zł. porównując te same roczniki.
pełna ocena Hatchback, 1.8 i 16V 140 KM, 2007 r., 37000 km
aliiiiii
2010-04-14
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Za każdym razem się uśmiecham jak do niego wsiadam. Daje radość fakt, że mogę nie spotkać drugiego cały dzień, a cały czas mam pod maską Volkswagena tak naprawdę.
pełna ocena Hatchback, 2.0 CRD 138 KM, 2009 r., 75000 km

Dodge Caliber

Ostatnie komentarze:

~Krzysiek~Krzysiek

dlaczego podczas załączonej instalacji gazowej podczas jazdy schodzi mi paliwo ? proszę o pomoc

kkkk

srodek
piszczące plastiki doprowadzaja do szału-szmelc i nic wiecej-strasznie sie zawiodłem.

caliberpuzonacaliberpuzona

witam,
mam wrazenie, że opony są wyjątkowo śliskie na mokrej nawierzchni. Jak wasze odczucia?

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Dodge Caliber, oglądali także

Dowiedz się więcej o Dodge Caliber

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Caliber - ambasador Dodge'a? Caliber - ambasador Dodge'a?

Cóż - rodacy, którzy nie interesują się specjalnie motoryzacją zwykle nie znają samochodów, które pochodzą z krajów odciętych od Polski czymkolwiek, czego nie można pokonać autem. Lub pieszo. Dlatego amerykańska motoryzacja to jedna wielka zagadka. Nie mówiąc o motoryzacji australijskiej - tam to już w ogóle smoki latają. Jednak ci, którzy choć trochę liznęli temat szerzej pojętej motoryzacji mają już do tego inne podejście.