Ocena dotyczy

(3,62)

Autor

draxo pokaż Email »

Dodał: 03.08.2007

Biorąc pod uwagę rodowód konstrukcji i obwarowania materiałowe w czasie produkcji , samochodzik wypada naprawdę dobrze. Projektowany był jako pojazd przemieszczania się do pracy i zpowrotem, miejskie 2+2 (dwoje dorosłych i dwoje dzieci + zakupy ).Dziś taką konstrukcje ma ford ka. Ze swojej strony musze dodać że jeżeli się o maluszka dba to samochodzik nienastręcza żadnych kłopotów i spokojnie pełni swoją funkcje przemieszczania się z punktu A do B, jest ekonomiczny 5,5l/100km i nie zabija właściciela kosztami naprawy . W dodatku można dużo napraw wykonać samemu ze względu na prostą budowę i dostępność fachowej literatury i części zamiennych. Polecam jako pierwszy samochud po zdaniu prawajazdy.

(kultura pracy, elastyczność)

Trwały do 160 tyś km, mój tyle wytrzymał.Później kupiłem następny.

Brak synchronizacji 1 biegu

Fotele nie trzymają na boki, wysoki człowiek raczej niech nie zasiada.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

W zimie praktyczny brak ogrzewania.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Nie wiadomo gdzie schować kolana.

Bardzo żle wiciszona komora bagażnika i silnika , stuki bagażu słychać w kabinie

Biorąc pod uwagę koszty przeglądów i napraw to ekonomiczność doskonała

Ile za niego zapłacisz tyle dostaniesz a może nawet więcej. Nie czarujmy się ja swojego kupiłem za 900zł a zrobiłem nim już 60000km i jeszcze jeździ.

drobiazgi

gdy się regularnie wymienia elementy podlegające zużyciu względem przebiegu np (szczęki, przeguby zabieraki gałki)..
Fiat 126p "Maluch" - szukasz części?

poważne usterki

jak się dba to wszystko gra
Zgłoś sugestię usunięcia

Fiat 126p "Maluch"

284 komentarze

230 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Jurek~Jurek

Czesc. Posiadam Fiacika 126 z 1983 r w Kanadzie (Toronto). Emigracja Polska jak jade ulica to robia zdiecia. Jestem jego wlascicielem od 3 lat i przejechalem nim 55 tys km. Trzymam go w oryginalnym stanie technicznym robie rocznie 8 tys kilometrow.
Nawet Gazety polskie zainteresowaly sie moim fiatem. Jezdze na rajdy samochodow antycznych. W czesci zaopatruje sie na stronie internetowej ale na ogol sie nie psuje.

~specjalT~specjalT

miałem Malucha z ... 1975r. Gdyby mnie 18 lat temu było stać na dwa samochody [tj. na samochód i Malucha], w życiu bym go nie sprzedał. Żadnych awarii [prócz eksploatacyjnych] - bo nie miało się co psuć. Jeździł chyba do 120km/h [linka do prędkościomierza padła, więc mogę tylko sądzić po czasie przejazdu ]. Zasnąć za kierownicą nie można było [bo trzeba było kontrować każdy napotkany kamyk]- powyżej 100km/h adrenalina jak na dobrym horrorze ale 'czułem' go jakby był uzupełnieniem mojego ciała [w innych czuję, że ja to ja, a auto to auto]. Dziś stałby sobie na działce, bo jest super w terenie [nawet jeśli by się zakopał, to wystarczyło wysiąść i go przenieść; ale i tak tylko raz mi się zakopał i to w śniegu a nie w piachu].

~SlAyEr 1906~SlAyEr 1906

Mówcie co chcecie, piszcie co chcecie, MALACZ krótko mówiąc podbił motoryzację, jest dużo sławniejszy niz kultowy Golf 3 generacji, który podbił serca wielu ludzi ale maluch podbił serca ogromu ludzi Polski fiat ludzie bądzmy dumni z naszego predatora .. Pozdrawiam Maluch w chuj wspomnień, szkoda że już nie wrócą.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat 126p "Maluch", oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Fiat 126p "Maluch"