Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
BID - Breakerless Inducive Discharge?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Fiat 126p "Maluch"

(od 1972 do 2001)
  • w klasie samochodów:
  • Auta najmniejsze
  • na podstawie liczby ocen:
  • 1131
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 208 ocen)
TAK (59%)
NIE (41%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 59%
  • Karoseria
  • 23%
  • Układ elektryczny
  • 7%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Karoseria
  • 73%
  • Silnik
  • 47%
  • Przeniesienie napędu
  • 32%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Fiat 126p "Maluch"

Maluch w sporcie

• (3,61)
  • Stosunek jakość/cena:
  • (3,90)
  • Zużycie paliwa
  • Zobacz raporty spalania Fiat 126p "Maluch"
  • Niezawodność
  • Diagnozy usterek:
  • Zobacz listę
  • Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Fiat 126p "Maluch"

Silniki Fiat 126p "Maluch"

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Fiat 126p "Maluch"

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Co pozytywnie zaskoczyło?)
wankel
2011-01-06
 (3,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: A więc zaskoczyło mnie w tym aucie to , że po czterech latach jeżdzenia TOYOTA AVENSIS 2.0 postanowiłem sprowadzić sobie Malucha do Niemiec , jeżdżąc autami po prostu nic się nie dzieje a w MALUCHU zawsze coś , najlepsze jest po nacisnięciu hamulca , wielka nie wiadoma albo w prawo albo w lewo . :-))))) Jednym słowem nie ma takiego drugiego pojazdu , który sprawia tyle frajdy z jazdy , zawsze "coś jest" .Kupiłem Eleganta który praktycznie 14 lat stał w garażu , pojeżdżę trochę , odpicuję i wstawię znowu do garażu , po to by moje dzieci wiedziały jak się należy wozić ! Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do kupna każdego Malucha , obojętne dobry albo trup , wystarczy trochę serca i cierpliwości a ON się odwdzięczy !!!
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM manualna, 1996 r., 34000 km
Selenka84
2009-05-18
 (3,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Jestem kobietą i mam już drugiego "malucha" w życiu. Dla mnie w zupełności wystarcza, nie potrzebuję wiekszego na dojazdy do pracy lub na zakupy. Psuje się rzadko (odpukać!), jest po lekkim tuningu (kupiłam go od pasjonata ;-)) Sama potrafię w nim reperować różne rzeczy, w takim aucie nie jest to nic trudnego. Autem jeździ się wspaniale, jest małe, zwrotne, gdy trzeba cisnę nim 110km/h. Problemu z parkowaniem nie ma żadnego. Nie rozumiem ludzi,którzy krytykują maluszka. To autko ma duszę :-D
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1997 r., 88000 km
ZdanoG6
2012-05-08
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Stare 24KM nie można porównywać np. ze smartem 40-to konnym, ale do 80km/h może zaskoczyć nie jednego kierowcę ze słabym autem(VW Polo 1.0 45KM)-kierowca chyba się nie postarał,ale do końca 3 biegu (85km/h) przodowałem. Przy wrzuceniu 4-ki robią się schody przy przyspieszaniu :D Na pytanie - Czy kupiłbyś to auto jeszcze raz? Odpowiadam tak, i kupię już za niedługo
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM manualna, 1999 r., 45000 km
giernal
2010-07-28
 (2,00) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Karoseria: Największym dla mnie zaskoczeniem in plus jest uchylna, przednia, trójkątna szyba. Co prawda jej rozmiary nie są imponujące, ale sprytne rozwiązanie konstrukcyjne zapewnia przyzwoity dostęp świeżego powietrza, bez jakiegokolwiek przeciągu. Fortel ten przydaje się zwłaszcza podczas zaparowywania szyb lub podróżowania latem w trakcie deszczu.
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1988 r., 51000 km
Peter
2009-11-15
 (3,38) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Silnik: Silniczek jest dość zrywny ale tylko po ostrym rozgrzaniu. Najlepiej wyjechać na jakąś prostą , rozpędzić go do maksymalnej prędkości i trzymać gaz na full przez 5 sekund. Wtedy można sie poczuć jak w pędzacej trumnie ale przynajmniej silniczek będzie dynamiczniejszy ;) (sposób sprawdzony przezemnie ;D)
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1986 r., 77000 km
kamil by wyrzysk
2009-03-24
 (2,85) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Karoseria: To dziwne, ale pomimo 32 lat auta nie zżera korozja jak w tych nowszych modelach. Może dlatego że włosi dawali inną blachę albo antykorozję?? Auto planuję odrestaurować. Kwalifikuje się już na miano "samochodu zabytkowego". Szukam jedynie niklowanych cieńkich zderzaków z gumowymi odbojami.
pełna ocena Hatchback 3d, 0.6 24 KM, 1977 r., 70000 km
Verion
2009-01-05
 (2,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Szajs generalnie ^^ Ale co mi się podoba to niska cena , chociaż z 2 strony teraz to da się kupic Forda Sierre za 600 zł ;] i to całkiem niezłą , albo choćby Opla Corse 1.2 która pali nawet mniej od Kaszłorda , a jest znacznie lepsza .
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1996 r., 82000 km
izabela431 pokaż Email »
2007-08-13
 (3,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: jeżdżę na oleju mobil i nie narzekam na silnk.mam za sobą 13 tys. km jazdy w różnych warunkach i silnik pracuje bez zarzutu , nie mam wycieków oleju.myślę że prędzej mojego malucha zezre rdza niż spotka mnie jakas awaria silnika.
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1997 r., 13000 km
maluch_fan
2008-05-26
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Zaskoczył mnie klimat w nim panujący - no po prostu KOCHAM TEN WÓZ! :D Jest to już któryś z kolei maluch. Od kilku (ok. 10 z 1-2letnią przerwą) lat posiadam to autko jako drugie z sentymentu do tego samochodu.
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1996 r., 70000 km
Piotrek2581
2007-10-12
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: To ze sie nie psuje.Wiem ze trafic dobrego maluszka to jak na loterii. Ale ten jest naprawde super.Wczesniej jezdzil nim moj Ojciec, od poczatku jest z nami, to niemal pamatka rodzinna.Pozdrawiam.
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1984 r., 195000 km
Sebastian Walczak seba19880124 pokaż Email »
2008-12-08
 (3,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Dzięki usprawnieniom konstruktorów w 1995 roku eleganty mają najlepsze w historii silniki, z którymi mogą konkurować pod względem jakości i trwałości tylko legendarne włoskie silniczki 600cm3...
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1998 r., 53000 km
Seweryn/Ciumek
2007-12-27
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Jego bardzo tania eksplatacja i kultowość prawda nie jest bezpieczny przy wypadkach ale ten samochód jest poprostu ma dusze polecam początkującym kierowcom coś sie popsuje to za grosze sie kupi.
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1990 r., 55000 km
Cosmoski007
2008-11-06
 (3,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: po kilku niewielkich poprawkach i dokładnej regulacji jeździ jak CC700 a nawet lepiej, lżejszy prawie 100kg i krótsze przełożenia. A pali mniej. Wiem bo jeżdżę codziennie obydwoma autami.
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1984 r., 150000 km
Artur
2009-02-12
 (3,92) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Mimo przejechanych 95tys i sporego wieku autko sobie radzi na dłuższych trasach. Nie boje się wsiąść i jechać na bardzo długie trasy, ponieważ jestem pewien że zawsze wróce do domu:):)
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1990 r., 95000 km
gregor_bs
2007-05-02
 (3,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne: Bezawaryjność - Nigdy w poważniejszy sposób (uniemożliwiający dojechanie do celu) mi nie nawalił. Elektryczność, pomimo słabych świateł przez 11 lat nei spaliła mi się żadna żarówka.
pełna ocena Hatchback 3d, 0.65 24 KM, 1996 r., 68000 km

284 komentarze

230 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Jurek~Jurek

Czesc. Posiadam Fiacika 126 z 1983 r w Kanadzie (Toronto). Emigracja Polska jak jade ulica to robia zdiecia. Jestem jego wlascicielem od 3 lat i przejechalem nim 55 tys km. Trzymam go w oryginalnym stanie technicznym robie rocznie 8 tys kilometrow.
Nawet Gazety polskie zainteresowaly sie moim fiatem. Jezdze na rajdy samochodow antycznych. W czesci zaopatruje sie na stronie internetowej ale na ogol sie nie psuje.

~specjalT~specjalT

miałem Malucha z ... 1975r. Gdyby mnie 18 lat temu było stać na dwa samochody [tj. na samochód i Malucha], w życiu bym go nie sprzedał. Żadnych awarii [prócz eksploatacyjnych] - bo nie miało się co psuć. Jeździł chyba do 120km/h [linka do prędkościomierza padła, więc mogę tylko sądzić po czasie przejazdu ]. Zasnąć za kierownicą nie można było [bo trzeba było kontrować każdy napotkany kamyk]- powyżej 100km/h adrenalina jak na dobrym horrorze ale 'czułem' go jakby był uzupełnieniem mojego ciała [w innych czuję, że ja to ja, a auto to auto]. Dziś stałby sobie na działce, bo jest super w terenie [nawet jeśli by się zakopał, to wystarczyło wysiąść i go przenieść; ale i tak tylko raz mi się zakopał i to w śniegu a nie w piachu].

~SlAyEr 1906~SlAyEr 1906

Mówcie co chcecie, piszcie co chcecie, MALACZ krótko mówiąc podbił motoryzację, jest dużo sławniejszy niz kultowy Golf 3 generacji, który podbił serca wielu ludzi ale maluch podbił serca ogromu ludzi Polski fiat ludzie bądzmy dumni z naszego predatora .. Pozdrawiam Maluch w chuj wspomnień, szkoda że już nie wrócą.

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat 126p "Maluch", oglądali także

Dowiedz się więcej o Fiat 126p "Maluch"