Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
Ccp controlled canister purge?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Fiat Albea II

(od 2004)
  • w klasie samochodów:
  • Niższa klasa średnia
  • na podstawie liczby ocen:
  • 62
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 37 ocen)
TAK (83%)
NIE (17%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 80%
  • Karoseria
  • 11%
  • Zawieszenie
  • 5%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 38%
  • Karoseria
  • 36%
  • Układ elektryczny
  • 26%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Fiat Albea II

• Zadaj pytanie

Opinie o Fiat Albea II

Silniki Fiat Albea II

Silniki Diesla
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Fiat Albea II

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
JAREK
2007-04-08
 (4,15)
kupiłem to autko z salonu rocznik 2006 z upustem, jeździłem przedtem kilkoma innymi samochodami, ostatni Opel Astra kombi cllasic rocznik 1999, czyli mam co porównywać, szukałem taniego samochodu rodzinnego do 40.000 zł z dobrym wyposażeniem, brałem pod uwagę Dacię Logan, Chevroleta Aveo no i w końcu przypadkowo Fiata Albeę, za te piniądze (36900) mam auto z pełnym wyposażeniem (klima ABS+EBD regulacje fotela, kierownicy, lusterek, wspomaganie, elektryczne szyby etc.), w Oplu podobne wyposażenie ok. 10.000 więcej, autko mało pali na trasie (ok. 6,5L) a mam ciężką nogę i w mieście (ok. 7,5-8,0 l - Bydgoszcz), wykończenie jak we Fiacie trochę tandetne ale lepsze niż w Loganie , a miejsca więcej niż w Aveo, jestem ciekaw jak z niewzawodnoiścią? ale to po rzejevchaniu kilkudziesięciu tyś. km zobaczymy? , póki co za te pieniądze polecam, a do lekkiego bujania na zakretach i troche głośnego silniczka na wysokich obrotach można sie przyzwyczaić trzeba zmienić trochę styl wchodzenia w zakręt,i to wszystko, aha, foteliki trochę małe jestem duży (191cm, 115 kg) ppowtarzam cen do jakośći SUPER - polecam
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 3000 km
Wojciech N.
2007-08-29
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Inne, może większe wady i zalety postaram się opisać nieco później, po większej eksploatacji. Każdy pojazd ma swe wady i zalety, takie posiada też i Fiat ALBEA. Dla tych jednak, którzy od pojazdu oczekują by zawiózł ich z punktu „A” do punktu „B” baz zbędnych wyszukanych ceremonii ale wygonie uważam że jest to dobry pojazd. Pojazd dla przeciętnego, skromnego zjadacza chleba. Za takie (jak dla mnie i w obecnej chwili wielkie) pieniądze jest to pojazd OK., choć zawsze chciałoby się więcej i lepiej.
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2007 r., 13000 km
koVaal
2007-03-07
 (4,00)
Samochód jest przestronny, bagażnik, nie licząc Dacii Logan MCV, największy w klasie, spora ładowność, dobre wyposażenie jak na swoją klasę i cenę... wykończenie i materiały niezbyt dobre, ale nie można mieć wszystkiego, zwłaszcza za taką cenę. Trochę denerwują niskie podłokietniki, kiepska widoczność do tyłu, bardzo brzydka czcionka zegarów i ogólnie niezbyt piękny wygląd karoserii, ale zalety auta rekompensują wszystkie minusy. Polecam. :)
binkowski pokaż Email »
2006-12-03
 (4,62)
Auto warte swojej ceny. Wygodne , pojemne, stosunkowo dynamiczne i oszczędne w spalaniu. Wydaje mi się , żei wyglad tez jest niezły. Mogłyby być miekie plastkik... ale sa takie jakie sa. zastanawiałem sie nad AVEO ale o 6000 droższe. Doradzano mi ewentualnie Loganem lub Thalie ale nie podobają mi się i mam złe wrażenia jeśli chodzi jakośc . Oczywisie to kwestia gustu. Odezwe sie za kilka tysiecy i zobaczymy jak będzie dalej.
fluda
2008-09-06
 (4,62)
Fajny samochód bez zbędnych bajerów, co codziennej normalnej eksploatacji, o bardzo przywoitych parametrach użytkowych, niezawodny i ekonomiczny. Idealny dla rozsądnego kierowcy wożącego rodzinę do teściowej (nie za często) i za miasto, oraz codziennie dojeżdżającego do pracy. Na wyjazdy wakacyjne też się sprawdzi jak ulał (wiem z autopsji). Nie boi się wertepów i leśnych dróg. Polecam dla wędkarzy i grzybiarzy.
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 15000 km
Adam
2009-02-26
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jak masz rodzine i nie stać cie na wydatki u mechanika to POLECAM naprawde, jestem przecietnym człowiekiem zarabiam ok 3 tyś mam żone i dwójke małych dzieci i nie stać mnie na wydatki w warsztacie. można powiedzieć że za e pieniądze kupiłbym używane auto wyższej klasy i jakości, ale nie chciałem ryzykować. I nie żałuje
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 25000 km
Wojtek
2009-09-23
 (3,85) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Auto sympatyczne w użytkowaniu i niezawodne. Nie skłąnia do szaleństwa na drodze i do zadawania szpanu. Ale nie po to go kupowałem. Ma zapewnić codzienny transport w mieście (50 tys. ludności) i zawieźć 4-osobową rodzinę z bagażem na wakacje. I to zadanie wypełnia należycie.
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2007 r., 11000 km
heniek100
2007-03-24
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Samochód jest przestronny, ma olbrzymi bagażnik, dobrze się prowadzi. Jak na podstawową wersję za 28500zł jest dobrze wyposażony, ABS z EBD, CZ, wspomaganie kierownicy, regulacja pionowa kierownicy, brakuje mi tylko el. szyb, no ale za takie pieniądze to i tak nie jest źle.
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 2000 km
marek1970
2010-01-25
 (2,23) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
to auto to mozna powiedziec tak skarbonka tyle ze bez zwrotu przez te 4 pelne lata wlozylem ok 8tys w niego (po tym co bylo robione po gwarancji) na szczescie sprzedalem to auto. Nikomu nie polecam brat ma tez albee tylkoze 1.2 i w gazie od 3 lat i tez juz ma dosyc
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2005 r., 195000 km
Mariusz
2006-09-22
 (4,62)
Świetny lifting. Duża poprawa w porównaniu do porzedniej wersji głównie za sprawą silnika 1,4 77KM. Ciszej, dynamiczniej i ekonomiczniej. W środku świetna deska i konsola. Widoczność jest najsłabszą stroną tego auta ale tylko dla osób nienormalnie dużych.
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 2000 km
Autor: bryan Adres: bryan0 pokaż Email »
2006-11-15
 (4,92)
Dla kierowców ceniących bezpieczną jazdę, bez skłonności pirata drogowego i bez niepotrzebnego PRZEPLACANIA to przysłowiowo nic dodać nic ująć oraz należy przede wszystkim pamiętać, że minęły już czasy kiedy FIAT miał opinię samochodów delikatnych...
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 800 km
Michał
2007-12-09
 (4,08) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Jak za tę cenę to dobry samochód. albea nie udaję że jest super samochodem po prostu służy do wygodnego jezdzenia i jak koś szuka takiego właśnie samochodu to polecam.Spieszcie się bo słyszałem że mają wycofać go z oferty fiata w polsce
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2007 r., 17000 km
Piotrek
2007-02-27
 (4,31)
Duże pakowne auto dla rodzin na dorobku. Volvo to to nie jest i jakieś tam wady ma ale jest tanie w utrzymaniu jak na razie i sprawdza się na polskich drogach, bo ma arcywysokie zawieszenie!!! Polecam takim sredniakom jak ja!
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 7000 km
Jarek
2007-02-17
 (4,38)
myslę że biorąć wyposażenie (wersja Dynamic ) do ceny - rocznik 2006 z salonu az upistem to autko lepsze od Daci Logan czy Chevroleta Aveo (przy moich parametrach i założeniach auta rodzinnego z bagażnikiem 515 litrów!
gabibytom pokaż Email »
2008-04-04
 (3,85)
Kupiliśmy to autko w 2006 r i jestśmy bardzo zadowoleni. Komfort jazdy znakomity. Pojechalismy nim na wczasy. była to nasza pierwsza dalsza podróż. Byliśmy naprawde zdumieni komfortem jazdy i zużyciem paliwa. Polecam
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 10000 km

217 komentarzy

145 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~miro45~miro45

gdzie znalesc oznaczenie koloru fiata albea

~lol~lol

Oh, zapomnialem o jednym. W myjni urwali mi antene i moje oryginalne radio moge sobie wsadzic. Obawiam sie, zeby po naprawie nie cieklo mi na glowe. Niby drobiazg, ale wazny, zawsze weselej przy muzyce!

~lol~lol

Jezdze tym autem 6 rok, rocznik 2006, taki jak na zdjeciu.(1.4) Wybita koncowka drazka kierowniczego prawa, wiec wymnienie obie! Poza tym bez zarzutu. Takie tam skrzypienia drzwi to sie smaruje. Ale przyszla zima i zostawilem na noc, bo musialem, -24C, komputer zwariowal, tryb awaryjny, gaz nie dziala, obroty faluja do zdechniecia! Blad silnika! Diagnoza:pokazuje przeplywomierz powietrza, ktorego ten model nie ma. Reset komputera, przejscie przez wszystkie zakresy obrotow. Nauczyl sie i teraz ok! Gorzej ze te koncowki drazkow moge chyba dostac tylko w autoryzowanej stacji, bedzie drogo! Pozdrawiam!

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat Albea, oglądali także

Dowiedz się więcej o Fiat Albea

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także