Motosłownik
Nie wiesz
co to jest
Ccp controlled canister purge?
W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!
Wyszukaj słowo- Podsumowanie auta
Fiat Albea II
(od 2004)
- w klasie samochodów:
- Niższa klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 62
- Karoseria
- 36%
- Układ elektryczny
- 26%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Fiat Albea II
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
JAREK 2007-04-08 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
kupiłem to autko z salonu rocznik 2006 z upustem, jeździłem przedtem kilkoma innymi samochodami, ostatni Opel Astra kombi cllasic rocznik 1999, czyli mam co porównywać, szukałem taniego samochodu rodzinnego do 40.000 zł z dobrym wyposażeniem, brałem pod uwagę Dacię Logan, Chevroleta Aveo no i w końcu przypadkowo Fiata Albeę, za te piniądze (36900) mam auto z pełnym wyposażeniem (klima ABS+EBD regulacje fotela, kierownicy, lusterek, wspomaganie, elektryczne szyby etc.), w Oplu podobne wyposażenie ok. 10.000 więcej, autko mało pali na trasie (ok. 6,5L) a mam ciężką nogę i w mieście (ok. 7,5-8,0 l - Bydgoszcz), wykończenie jak we Fiacie trochę tandetne ale lepsze niż w Loganie , a miejsca więcej niż w Aveo, jestem ciekaw jak z niewzawodnoiścią? ale to po rzejevchaniu kilkudziesięciu tyś. km zobaczymy? , póki co za te pieniądze polecam, a do lekkiego bujania na zakretach i troche głośnego silniczka na wysokich obrotach można sie przyzwyczaić trzeba zmienić trochę styl wchodzenia w zakręt,i to wszystko, aha, foteliki trochę małe jestem duży (191cm, 115 kg) ppowtarzam cen do jakośći SUPER - polecam pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 3000 km |
Wojciech N. 2007-08-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Inne, może większe wady i zalety postaram się opisać nieco później, po większej eksploatacji. Każdy pojazd ma swe wady i zalety, takie posiada też i Fiat ALBEA. Dla tych jednak, którzy od pojazdu oczekują by zawiózł ich z punktu „A” do punktu „B” baz zbędnych wyszukanych ceremonii ale wygonie uważam że jest to dobry pojazd. Pojazd dla przeciętnego, skromnego zjadacza chleba. Za takie (jak dla mnie i w obecnej chwili wielkie) pieniądze jest to pojazd OK., choć zawsze chciałoby się więcej i lepiej. pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2007 r., 13000 km |
koVaal 2007-03-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
Samochód jest przestronny, bagażnik, nie licząc Dacii Logan MCV, największy w klasie, spora ładowność, dobre wyposażenie jak na swoją klasę i cenę... wykończenie i materiały niezbyt dobre, ale nie można mieć wszystkiego, zwłaszcza za taką cenę. Trochę denerwują niskie podłokietniki, kiepska widoczność do tyłu, bardzo brzydka czcionka zegarów i ogólnie niezbyt piękny wygląd karoserii, ale zalety auta rekompensują wszystkie minusy. Polecam. :) pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 1000 km |
binkowski pokaż Email » 2006-12-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Auto warte swojej ceny. Wygodne , pojemne, stosunkowo dynamiczne i oszczędne w spalaniu. Wydaje mi się , żei wyglad tez jest niezły. Mogłyby być miekie plastkik... ale sa takie jakie sa. zastanawiałem sie nad AVEO ale o 6000 droższe. Doradzano mi ewentualnie Loganem lub Thalie ale nie podobają mi się i mam złe wrażenia jeśli chodzi jakośc . Oczywisie to kwestia gustu. Odezwe sie za kilka tysiecy i zobaczymy jak będzie dalej. pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 1000 km |
fluda 2008-09-06 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Fajny samochód bez zbędnych bajerów, co codziennej normalnej eksploatacji, o bardzo przywoitych parametrach użytkowych, niezawodny i ekonomiczny. Idealny dla rozsądnego kierowcy wożącego rodzinę do teściowej (nie za często) i za miasto, oraz codziennie dojeżdżającego do pracy. Na wyjazdy wakacyjne też się sprawdzi jak ulał (wiem z autopsji). Nie boi się wertepów i leśnych dróg. Polecam dla wędkarzy i grzybiarzy. pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 15000 km |
Adam 2009-02-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Jak masz rodzine i nie stać cie na wydatki u mechanika to POLECAM naprawde, jestem przecietnym człowiekiem zarabiam ok 3 tyś mam żone i dwójke małych dzieci i nie stać mnie na wydatki w warsztacie. można powiedzieć że za e pieniądze kupiłbym używane auto wyższej klasy i jakości, ale nie chciałem ryzykować. I nie żałuje pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 25000 km |
Wojtek 2009-09-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Auto sympatyczne w użytkowaniu i niezawodne. Nie skłąnia do szaleństwa na drodze i do zadawania szpanu. Ale nie po to go kupowałem. Ma zapewnić codzienny transport w mieście (50 tys. ludności) i zawieźć 4-osobową rodzinę z bagażem na wakacje. I to zadanie wypełnia należycie. pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2007 r., 11000 km |
heniek100 2007-03-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Samochód jest przestronny, ma olbrzymi bagażnik, dobrze się prowadzi. Jak na podstawową wersję za 28500zł jest dobrze wyposażony, ABS z EBD, CZ, wspomaganie kierownicy, regulacja pionowa kierownicy, brakuje mi tylko el. szyb, no ale za takie pieniądze to i tak nie jest źle. pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 2000 km |
marek1970 2010-01-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,23)
to auto to mozna powiedziec tak skarbonka tyle ze bez zwrotu przez te 4 pelne lata wlozylem ok 8tys w niego (po tym co bylo robione po gwarancji) na szczescie sprzedalem to auto. Nikomu nie polecam brat ma tez albee tylkoze 1.2 i w gazie od 3 lat i tez juz ma dosyc pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2005 r., 195000 km |
Mariusz 2006-09-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,62)
Świetny lifting.
Duża poprawa w porównaniu do porzedniej wersji głównie za sprawą silnika 1,4 77KM. Ciszej, dynamiczniej i ekonomiczniej.
W środku świetna deska i konsola.
Widoczność jest najsłabszą stroną tego auta ale tylko dla osób nienormalnie dużych.
pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 2000 km |
Autor: bryan Adres: bryan0 pokaż Email » 2006-11-15 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Dla kierowców ceniących bezpieczną jazdę, bez skłonności pirata drogowego i bez niepotrzebnego PRZEPLACANIA to przysłowiowo nic dodać nic ująć oraz należy przede wszystkim pamiętać, że minęły już czasy kiedy FIAT miał opinię samochodów delikatnych... pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 800 km |
Michał 2007-12-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,08)
Jak za tę cenę to dobry samochód. albea nie udaję że jest super samochodem po prostu służy do wygodnego jezdzenia i jak koś szuka takiego właśnie samochodu to polecam.Spieszcie się bo słyszałem że mają wycofać go z oferty fiata w polsce pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2007 r., 17000 km |
Piotrek 2007-02-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Duże pakowne auto dla rodzin na dorobku. Volvo to to nie jest i jakieś tam wady ma ale jest tanie w utrzymaniu jak na razie i sprawdza się na polskich drogach, bo ma arcywysokie zawieszenie!!! Polecam takim sredniakom jak ja! pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 7000 km |
Jarek 2007-02-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,38)
myslę że biorąć wyposażenie (wersja Dynamic ) do ceny - rocznik 2006 z salonu az upistem to autko lepsze od Daci Logan czy Chevroleta Aveo (przy moich parametrach i założeniach auta rodzinnego z bagażnikiem 515 litrów! pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 1000 km |
gabibytom pokaż Email » 2008-04-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Kupiliśmy to autko w 2006 r i jestśmy bardzo zadowoleni. Komfort jazdy znakomity. Pojechalismy nim na wczasy. była to nasza pierwsza dalsza podróż. Byliśmy naprawde zdumieni komfortem jazdy i zużyciem paliwa. Polecam pełna ocena Sedan, 1.4 i 8V 77 KM, 2006 r., 10000 km |
Super okazje u dealerów
Fiat - 72 samochody w ofercie
Rabaty do 36 753 pln!
Fiat Albea

217 komentarzy
145 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
gdzie znalesc oznaczenie koloru fiata albea
Oh, zapomnialem o jednym. W myjni urwali mi antene i moje oryginalne radio moge sobie wsadzic. Obawiam sie, zeby po naprawie nie cieklo mi na glowe. Niby drobiazg, ale wazny, zawsze weselej przy muzyce!
Jezdze tym autem 6 rok, rocznik 2006, taki jak na zdjeciu.(1.4) Wybita koncowka drazka kierowniczego prawa, wiec wymnienie obie! Poza tym bez zarzutu. Takie tam skrzypienia drzwi to sie smaruje. Ale przyszla zima i zostawilem na noc, bo musialem, -24C, komputer zwariowal, tryb awaryjny, gaz nie dziala, obroty faluja do zdechniecia! Blad silnika! Diagnoza:pokazuje przeplywomierz powietrza, ktorego ten model nie ma. Reset komputera, przejscie przez wszystkie zakresy obrotow. Nauczyl sie i teraz ok! Gorzej ze te koncowki drazkow moge chyba dostac tylko w autoryzowanej stacji, bedzie drogo! Pozdrawiam!
Zobacz również
Dowiedz się więcej o Fiat Albea
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Porsche 911 Carrera S Cabrio - auto z zasadamiKilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Galerie
Range Rover Evoque Victoria BeckhamAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Fiat Albea
najaktywniejsiKierowcy - Fiat Albea
najnowszeDzienniki pokładowe
Dziś Albinka pojechała do ASO Fiat Maredi na wymianę rozrządu, pompy wody i filt...

Ocena: