Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
APS - Absolute Pressure Sensor?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Fiat Doblo I

(od 2000 do 2006)
  • w klasie samochodów:
  • Dostawcze
  • na podstawie liczby ocen:
  • 172
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 56 ocen)
TAK (73%)
NIE (27%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Silnik
  • 64%
  • Karoseria
  • 23%
  • Zawieszenie
  • 9%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Zawieszenie
  • 39%
  • Układ elektryczny
  • 36%
  • Silnik
  • 31%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

Ciekawostki o Fiat Doblo I

• Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Fiat Doblo I

Silniki Fiat Doblo I

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Fiat Doblo I

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Całokształt)
Adrian
2011-12-08
 (3,23) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
nie jestem wogóle zadowolony i żałuję tego zakupu.. auto jest mi potrzebne w firmie do codziennego użytku a jak narazie więcej spędza odkąd go kupiłem u mechanika niż zarabiając na siebie.. dodam że samochód kupiłem za normalną cenę, nie jakoś okazyjnie, na przeglądzie w serwisie fiata nie wykryto żadnych usterek czy ukrytych wad (wiedziałem tylko o potrzebie remontu zawieszenia z tyłu), zero rdzy, i kabina i paka bardzo zadbane, prawie jak nowe, silnik pracuje bardzo cicho, nie kopci na czarno wbrew temu że ubywa olej z silnika, ale ciągłe usterki go dyskwalifikują.. wcześniej jeździłem kangoo i wystarczyło lać i jeździć, potem na chwilę sprinterem (z 97r.) ale fiat zdecydowanie odpada i żałuję tego zakupu
pełna ocena Minivan, 1.9 D 69 KM manualna, 2002 r., 180000 km
TOMEK
2003-08-21
 (3,23)
jako 2 miesięczne auto to porażka może potem będzie lepiej kontrolka otwartych drzwi zapala się przy przyspieszaniu Serwis w Lubinie nie radzi sobie pewnie wLegnicy też nie dadźą rady Cieknący układ chłodniczy - mogłem zniszczyć silnik - auta kupionego z salonu w Lubinie. Panowie twierdzą że sprawdzili i grało. Potem musiałem oddać outo na dwa dni ale o zastępczym już nikt nie chciał rożmawiać /serwis Fiata w Lubinie i Legnicy/ Stuki w silniku przy odpalaniu jak jest zimny, potem mu to przechodzi. Pojawiły się po serwisowaniu w Legnicy /wymiana pompy/ może ktoś czegoś nie dokręcił ale panowie nie wiedzą kto nie dokręcił i co nie dokręcił ????? Gratualcje dla Fiata - szkolcie swoją załogę
pełna ocena Minivan, 1.9 JTD 100 KM, 2003 r., 3000 km
Dejwid
2011-07-08
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Mam Doblo w wersji Malibu, ma wszystko co potrzeba - klima, dobry system audio, ABS, wspomaganie kierownicy, el. lusterka i przednie szyby, pełna regulacja fotela kierowcy, regulacja kierownicy i kilka innych drobnostek. Samochód duży,ekonomiczny, dynamiczny i szybki. Polecam silnik 1,9 JTD - najlepszy silnik diesla jaki znam. Bardzo dobry ABS - sprawdził się parę razy. Myślałem że kupując fiata będę co chwila naprawiał jakieś pierdoły - nic z tych rzeczy, auto w zasadzie niezawodne. Świetnie się zbiera,przyspieszanie i wyprzedzanie to prawdziwa przyjemność - aż miło popatrzeć jak kierowcy w dużo lepszych samochodach nie nadążają za Doblo.
pełna ocena Minivan, 1.9 JTD 100 KM manualna, 2004 r., 190000 km
pelkin pokaż Email »
2008-02-25
 (3,23) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Poczatkowo chcialem kupic Forda Transit Connect, ale 10.000€ to za duzo, wiec troche z obawa zdecydowalem sie na fiata i jak na razie nie zaluje. Jak na fiata to dobrze, nastepny bedzie T5(wieksza ladownosc), male usterki moga denerwowac. Alternator? nie maja tam jakiegos kontrolera? Natezenie swiatla mijania zalezy od obrotow silnika, najlepiej to widac jak sie stoi na czerwonym, to jasniej to ciemniej. Komputer pokazuje spalanie w granicy 15-16L, w rzeczywistosci jest troche ponad 7L :) Za te pieniadze to ogolnie dobrze. W fordzie Escort nie wymienialem niczego (oprocz filtrow i oleju) wiec moze jestem zbyt krytyczny.
pełna ocena Minivan, 1.9 D 69 KM, 2002 r., 103000 km
whojda pokaż Email »
2004-05-27
 (4,54)
Autko świetnie zaprojektowane, ergonomiczne, w miarę przyzwoite plastiki, świetne nawiewy. Dużo miejsca. Lepiej jeździ, niż wydawało by się po pierwszym kontakcie z nim. Im dłużej go mam, tym bardziej go lubię. A nie byłem do końca przekonany przy zakupie. Miał być topornym dostawczakiem a okazuje się być wygodnym autem rodzinnym. Może tylko siedzenia troszkę za twarde (w porównaniu z Picasso czy Mazdą). Przypominają mi czasy Poloneza, ale są jednak bardzo wygodne. Bardziej, niż wydają się na pierwszy rzut oka. Kilka minusów jest, ale biorąc pod uwagę cenę i przeznaczenie, to da się wybaczyć.
pełna ocena Minivan, 1.2 65 KM, 2004 r., 1000 km
parkietart pokaż Email »
2006-07-15
 (4,23)
Miałem prtnera od peugeota, ten fiat to zupełnie inne auto, nie widać śladów zużycia, niezawodne, dobrze się mierzy z innymi nawt srebrnymi furami, które myślą, że są najszybsze na świecie. Żadnych usterek, tarcze, amory, wahacze - wszystko oryginalne. Trochę głośny wewnątrz ale to nie problem kiedy - tankuję zawsze jestem USAtysfakcjonowany! Nasepny będzie 7-osobowy, przedłużany (no muszą takie wypuścić bo czym będę jeździć?)
pełna ocena Minivan, 1.9 JTD 100 KM, 2003 r., 155000 km
Tomasz
2005-06-23
 (3,69)
Niestety ocena nie jest wysoka. Wymiana mechanizmu wycieraczek, po całej serii mniej lub bardziej kosztownych napraw, przesądziła o opinii. Nie kupię już FIAT-a!!! Gdyby nie te usterki, Doblo Malibu naprawdę byłby super samochodem. Przede wszystkim bardzo praktycznym, szczególnie gdy się wykorzystuje go prywatnie do wszelkiego rodzaju aktywności - turystyki. Ale naprawdę są granice naprawiania drobiazgów:-(
pełna ocena Minivan, 1.9 JTD 100 KM, 2003 r., 108000 km
przepychacz 2001 pokaż Email »
2007-01-28
 (4,15)
wożę dużo ciężkich narzędzi i sprzętu. model 4 osobowy. dołożyłem dodatkowe pióro na resor i jest ok. z przyczepką jeżdżę i tez w porządku, założony jest LPG Silnik jest dla mnie za słaby ,ale nie jest to wóz do ścigania tylko do spokojnej jazdy i pracy. Osłabia mnie trochę elektryka. I nie wyobrażam sobie tego auta bez lewych przesuwanych drzwi Po za tym to fajne autko mam go 3 sezon.
pełna ocena Minivan, 1.2 65 KM, 2001 r., 84000 km
Andrzej amhmobil pokaż Email »
2003-07-04
 (2,69)
Kto jest "napalony" na to auto, to proszę zabaczyć jakie są ceny giełdowe rocznego DOBLO - 50% wartości nowego samochodu / to chyba coś mówi/ Jedynymi atutami są: silnik i dobrze trzyma się drogi i na zakrętach - pod warunkiem że się gwałtownie nie hamuje. To jest moje czwarte auto z marki FIAT. Ten samochód tyle kosztuje mnie nerwów że jetem "wyleczony z FIATA " i nigdy więcej FIATA.
pełna ocena Minivan, 1.6 CNG 92 KM, 2002 r.,
xyz
2005-01-05
 (3,23)
Pomysł na samochód był świetny, wykonanie nieco gorsze. W środku bardzo przestronnie i wygodnie, kupa miejsca na pierdoły. Przy szybkiej jeździe za głośno. Zła widoczność do tyłu - za samochód, zewnętrzne lusterka są super, ale z wnętrza nic nie widać - powiększyć okna w tylnych drzwiach! Brak ochrony wentylatora przed wpadającymi liśćmi i igłami z drzew.
pełna ocena Minivan, 1.2 65 KM, 2002 r., 60000 km
kogut
2005-01-19
 (4,08)
Auto spełnia swoje zadanie i dobrze sprawdza się w pracy jak i jako auto rodzinne.Troszkę zbyt twarde tylne zawieszenie ale po załadowaniu bagażnika jest ok.Jest non stop używane (100000 w 16miesięcy) i jak na tą intensywność jest mało usterkowe.Jednak chłodnica nie powinna się tak szybko zepsuć - mam nadzieję że nie będzie więcej nieprzyjemnych niespodzianek.
pełna ocena Minivan, 1.9 JTD 100 KM, 2003 r., 100000 km
mulak:)
2009-05-04
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
wiem,że doblas jest najszybszy z małych dostawczaków. dieselek radzi sobie naprawde dobrze. pali mało gdy tego oczekujemy i jeżdzi całkiem szybko,gdy tego chce. do 180km/h rozpędza się płynnie. osiągnięcie 200km/h możliwe jest na równej drodze,lub oczywiście z górki:) naprawde kupę miejsca w środku i mocno praktycznie. polecam.
pełna ocena Minivan, 1.9 JTD 100 KM, 2002 r., 108000 km
walekzdalek pokaż Email »
2004-04-11
 (4,23)
Wyjalem tylne siedzenia i zamontowalem spanie 2 osobowe 40cm nad podloga bagaznika. Pod spaniem pelne wyposazenie campingowe z lodowka i kuchenka (dostep po otwarciu tylnej klapy bagaznika. W ten sposob Doblo stal sie najmniejszym autem campingowym na swiecie. Na koniec lata wstawiam tylne siedzenia i mam osobowke na zime.
pełna ocena Minivan, 1.9 JTD 100 KM, 2003 r., 10000 km
D.
2006-05-20
 (4,00)
Jeżdżę wersja Malibu i naprawdę nie moge powiedziec złego słowa o tym samochodzie. Wcześniej jeździłem tego typu autami produkowanymi we Francji czyli Partnerem i Berlingo i powiem tylko tyle że nawet do pięt mu nie dorastaja. Dla mnie rewela! Ostatnio wracając z łodzi do Warszawy wg komputera spalanie 4.1 chyba nieźle???
pełna ocena Minivan, 1.9 JTD 100 KM, 2005 r., 9000 km
lejdija
2007-10-02
 (4,31)
Tutaj powinna byc jeszcze ocena bardzo dobrze... bo jest więcej niż dobrze a mniej niż doskonale. Autko bardzo pakowne, zrywne, nawet w całym obciążeniu (7osób) lub z zapakowanym bagażnikiem. I polecam tylko silnik 1,9 , słabsze, zwłaszcza przy załadowanym aucie, są nieporozumieniem. Super w długich trasach - nie męczy.
pełna ocena Minivan, 1.9 JTD 100 KM, 2006 r., 21 km

46 komentarzy

41 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Iniemamocny~Iniemamocny

Ile "poleci" nowe doblo 1.4 95KM , mi 130max z pedałem w podłodze.
Nie chodzi mi oczywiście o wyścigi tym pudełkiem tylko czy wszystko jest z tym silniczkiem ok , ponieważ fabryka pisze 160km/h max , optymalna jazda według mnie to 80/90.

pozdrawiam

~eri~eri

ile wytrzyma Dwumasa w doblo 1.9 JTD ??

~maveric~maveric

Do ~adam/Opole: Witam.A te 8 zaworowe bez filtra cząstek stałych w jakich latach można dostać?I jak je poznać?
Pozdro

Przejdź do dyskusji

Fiat Doblo na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat Doblo, oglądali także

Dowiedz się więcej o Fiat Doblo

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Fiat Doblo Cargo - Praktyczność utytułowana Fiat Doblo Cargo - Praktyczność utytułowana

Na rynku jest już obecnie druga generacja tego samochodu, która niedawno uzyskała tytuł International Van of the Year. Grono jurorów, dziennikarzy motoryzacyjnych z 24 krajów Europy chwaliło zwłaszcza różnorodność wariantów płyty podłogowej i nadwozia.