Motosłownik

Nie wiesz
co to jest
ALT - Alternator?

W naszym Motosłowniku znajdziesz odpowiedź!

Wyszukaj słowo
  • Podsumowanie auta
  • Fiat Sedici

(od 2006)
  • w klasie samochodów:
  • Auta małe
  • na podstawie liczby ocen:
  • 85
Czy oceniający kupiliby ten model jeszcze raz?
(na podstawie 67 ocen)
TAK (88%)
NIE (12%)
Co najbardziej zaskoczyło pozytywnie oceniających?
  • Przeniesienie napędu
  • 35%
  • Zawieszenie
  • 24%
  • Silnik
  • 20%
Uciążliwe usterki zgłaszane przez oceniających:
  • Przeniesienie napędu
  • 40%
  • Karoseria
  • 40%
  • Silnik
  • 30%
Zmieniasz auto?

Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!

• Średnia ocena:
  • Części samochodowe:
  • Zadaj pytanie

Opinie o Fiat Sedici

Silniki Fiat Sedici

Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Lista opinii o Fiat Sedici

Filtrowanie opinii:
Autor/Ocena Samochód/Komentarz (Co pozytywnie zaskoczyło?)
plant
2007-10-30
 (4,77) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: super bryka i ten silnik.... Rok temu w zimie jeżdziłem chwilę Suzuki sx4 i nie zachwycił mnie całkiem zapomniałem o tym aucie. Teraz na wakacjach spróbowałem sedici i razem z żoną zachorowaliśmy na to auto. Teraz niecierpliwie czekamy na zimę żeby go potestować uf bedzie sie działo... A o VW nawet nie chce myśleć, tyle życia zmarnowałem
pełna ocena Hatchback 5d, 1.9 Multijet 120 KM, 2007 r., 7000 km
markuus pokaż Email »
2008-07-20
 (4,23) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Jak się nie ma "ciężkiej" nogi, to bez straty dla właściwości trakcyjnych można osiągnąć naprawdę dośc niskie spalanie. Warunkiem jednak jest tankowanie paliwa o LO 98. Róznica w cenie paliwa jest z nawiązką rekompensowana znacząco mniejszym spalaniem (niż w przypadku LO 95).
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i 16V 107 KM, 2008 r., 2000 km
jerzykorczynski pokaż Email »
2009-07-13
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Ma odejście ! Ma ! Generalnie idelany do tego auta. Na trasie zawsze jeszcze jest rezerwa pod pedałem gazu. W mieście ładnie przyśpiesza. Jest dynamiczny. NO I TEN SYSTEM ANTY DEBILNY z tymi listwami które chronią nas przed osobami które nie potrafią parkować. MIODZIO :)
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i 16V 107 KM, 2009 r., 5000 km
doomin
2008-02-19
 (4,38) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Zapach ropy i pomruk tego silnika = zapach wolności. Teraz to już wszystko zależy od serwisu - jeśli będą się starać to może za trzy lata znów kupię Fiata. Niestety serwis już daje znać o sobie. Są mili ale brak kompetencji.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.9 Multijet 120 KM, 2008 r., 10000 km
info pokaż Email »
2009-06-02
 (4,62) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zawieszenie: tu naprawde bylem zaskoczony - radzi sobie w terenie. testowalem w lesie i to podeszczu. slizko, potezne koleiny - ale dale sobie rade. osobowka zwykla NIE MA SZANS. polecam
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i 16V 107 KM, 2008 r., 20000 km
wieslaw11 pokaż Email »
2007-11-28
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Przeniesienie napędu: 3 mozliwości jazdy, napęd przedni, napęd na 4 koła włączany podczas zerwania przyczepności automatycznie, napęd na 4 koła zblokowany ( do prędkości 60km)
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i 16V 107 KM, 2006 r., 13000 km
Michał S
2008-10-16
 (4,54) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Duża dynamika silnika, dzielność na trasie i w terenie (4x4)oraz ilość miejsca we wnętrzu. Zaskoczenem była też prosta lecz funkcjonalna ergonomia.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.9 Multijet 120 KM, 2007 r., 25000 km
lawender
2010-05-06
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Kultura pracy, spalanie, a nawet... bardzo przyjemny dźwięk, taki... rasowy (-; przy wyższych obrotach.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i 16V 107 KM, 2007 r., 30000 km
Agata
2011-05-19
 (3,69) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Przeniesienie napędu: 4x4 było naprawdę najmocniejszą stroną, przynajmniej w moim modelu. Chwała dla Suzuki za dobrą robotę.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i 16V 107 KM manualna 4x4, 2007 r., 68000 km
Maciejka
2011-07-28
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Bardzo dobra kultura pracy, osiągi no i oczywiście spalanie w które nikt mi nie chce uwierzyć.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16v 120 KM manualna, 2010 r., 10000 km
KazJerzy pokaż Email »
2010-09-23
 (4,15) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Przeniesienie napędu: Możliwości i skuteczność AutoLocka w czasie jazdy po mokrej,śliskiej i pełnej zakrętów drodze.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 16v 120 KM, 2009 r., 21000 km
maniuś
2008-05-21
 (4,00) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Silnik: Niejeden właściciel Focusa czy Octavi zdziwił się oglądając tył sedici na skrzyżowaniu.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i 16V 107 KM, 2007 r., 8000 km
mik ret
2009-03-21
 (4,46) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Zawieszenie: prowadzi sie fantastycznie!nie czuje sie jego wagi,dlugosci-trzyma sie swietnie drogi!
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i 16V 107 KM, 2007 r., 7000 km
gierwoj pokaż Email »
2008-10-14
 (4,00) Autor nie kupiłby tego auta jeszcze raz
Karoseria: ładny kształt, wygodne fotele i sporo miejsca, dobra widoczność, duże lusterka boczne.
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i 16V 107 KM, 2008 r., 3000 km
czesław
2010-11-04
 (4,69) Autor kupiłby to auto jeszcze raz
Przeniesienie napędu: i zawieszenie, samochód zwłaszcza wzimie nie masobie równych na zasnierzonych drogach
pełna ocena Hatchback 5d, 1.6 i 16V 107 KM, 2009 r., 18000 km

5 komentarzy

5 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~omniadd@onet.pl~omniadd@onet.pl

Odechciewa mi się jak czytam uwagi kogoś tak zorientowanego w temacie, ceny jak na ASO w fiacie należą do najbardziej przystępnych. Za równowartość Fiata nie kupiłaby Pani nawet drzwi do Bentleya. Dla Pani wiadomości jeden element nadwozia np nadkole to ok kilkunastu tysięcy złotych. Trzeba potrafić wyrwać w serwisie to co się należy użytkownikowi w ramach gwarancji. Jak ktoś jest p to płaci jak za zborze i jest to jego problem. Jedyne co wartościowe w wypowiedzi to informacja o korozji. A klocki hamulcowe czy sprzęgło... Kobieta i wszystko jasne!

~gregor79~gregor79

Jeżdże 1.6 16V 4X4 od pół roku. Auto w klasie mały SUV spisuje się bardzo dobrze, szczegółnie w terenie górzystym. Dostałem go za 60 tysięcy, a teraz jest promocja za 54 tysiące w salonach Fiata. Szkoda, że nie poczekałem. Spala średnio 6 litrów na 100 km. Auto warte polecenia!

misiomisio

Ile kosztuje 1 -wszy przgląd fiacika 1.6 pb 2wd(przy 15000km)

Przejdź do dyskusji

Fiat Sedici na firmę

Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT

Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją

Sprawdź raty leasingu/kredytu

Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Fiat Sedici, oglądali także

Dowiedz się więcej o Fiat Sedici

Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także

Dzielny osiołek - Fiat Sedici Dzielny osiołek - Fiat Sedici

Fiat Sedici z napędem na wszystkie koła i mocnym dieslem pod maską, to niezwykle uniwersalny samochód. Świetnie spisuje się w mieście i w lekkim terenie. Ten mały Fiat daje poczucie pewności i swobody charakterystyczne dla dużych SUV-ów.