Ocena dotyczy

ex1

Dodał: 04.09.2007

Jeździ tym autem:

niecały rok

mysle ze jest to swietne auto. spełniło w pełni moje oczekiwania , jest szybkie , oszczedne, duze i w pelni rodzinne, dodatkowo moje - czarne, xenonki oraz felgi 18´ w stylu lambo swienie wygladają. auto nie jest z pewnoscia nudnym vanem, ale bardzo mocno zwraca na siebie uwagę. jest super zadowolny. jedyna jego wada to kiepskei plastiki

(kultura pracy, elastyczność)

silnik bardzo dobry, dynamiczny i dosyć oszczedny, to jestw końcu bardzo duze auto, a silniczek radzi sobie z nim bardzo dobrze, takze 6 bieg nei jest tylo nadbiegiem ale pozwala takze na spokojne wyprzedzanie

bardzo dobra 6 biegowa skrzynia

auto prowadzi sie jak po sznurku, świetnei sie prowadzi, bardzo precyzyjny układ kierowniczy

duzo szyb, nie mam czujnika cofania, nie mam tez problemów z parkowaniem

moim zdaniem wszytko jest na swoim miejscu, pzresiadłem sie z innego auta i nei mialem zadnego problemu z przystosowaniem do tego
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

klimka chodzi super, wentylacja tylnej kanapy, duza wydajność.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

prawdziwy van, auto zakupiłem z racji i ż mam bliźniaki i wiekszosc aut byla poprostu za waska aby z tyłu posadzic 2 foteliki wraz z osobą, s-max ma 3 osobne fotele, jest bardzo pzrestronny i szeroki a wersja 7 osoba zalatwia mi potrzebe pzrewiezenima wiekszej liczby osob

myśle ze wyciszenie jest bardzo dobre, fajna tez funkcja jest zgłasnianaie sie radia wraz ze wzrostem halasu w aucie

mimo iż spodziewlem sie nieco niższego spalania, ale i tak mysle ze ok 8 l po miescie i ok 7 na trasie to bardzo dobry wynik jak na auto ktore wazy ok 1800 kg

Spalania 2.0 TDCi 140 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

mysle ze auto jest warte swojej ceny sadze ze jest najładniejszym vanem w swojej klasie, najlepiej tez ocenionym pzrez top Gear

drobiazgi

jak narazie bardzo dobrze. pzrejechałem 18 tys km w pzreciagu 2 miesiecy i nic mnei nei zawidło. ale jak to ford sa drobiazgi, cos mi zaczyna skrzpiec w okolicach tylnych lewych drzwi kupujac nowe auto z saonu maiłem zle ustawione xenonki za wysoko i musoalem je pzrestawiac , po 20,000 km znow byly za wysoko, dziwne...., podłokietnik juz nie otwiera si e tak jak powinien

poważne usterki

zadnych ustelek

Zgłoszone usterki tego auta

• Inne: kiepskiej jakosc plastiki - skrzypia i szybko sie rysują

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Inne: kiepskie plastiki

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Ford S-Max

18 komentarzy

16 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Bialy~Bialy

Kupiłem 1,5 roku temu 3-letniego S-Maxa 1.8 TDCI 125KM z przebiegiem 85K. Teraz mam 125K. Technicznie nie mam nic do zarzucenia nie miałem żadnych awarii. Wkurzaja mnie duperele - brzeczące zapiecia pasów z tyłu, niedopracowane moim zdaniem i mało funkcjonalne schowki + szasami jak jest wilgotno zawiesza mi się wyświetlacz. Ale ilość miejsca z przodu i z tyłu (żona i 2ch synków z tyłu maja komfort siedzenia)-S-Max rządzi. Silnik daje radę a zdarza mi się jeździć agresywnie. I spalanie - mieszkam pod miastem wiec mam 50/50 miasto/trasa i średnio 6 ltr/100km.

~Tom80916~Tom80916

Do ~ford gów...o wart: Ja takie same doswiadczenie mam z vw passatem. Moglbym napisac ksiazke o tym ile problemow mialem z tym zlomem na kolkach.A teraz mam s -maxa i jezdzi super i jest bezawaryjny. Fordy to swietne samochody a u nas w polsce panuje taki mit ze ford h... wart a fiat jego brat a pasasaty i audice sie nie psuja. To nieaktualna bzdura. Moze bylo tak 15 lat temu.

~marekhipek~marekhipek

ja bym wolał BMW X6,tylko mnie nie stać

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Ford S-Max, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Ford S-Max