Ocena dotyczy

Maciej Poznań

Dodał: 26.10.2011

Jeździ tym autem:

niecały rok

Według mnie auto prawie klasy premium. Komfort jazdy, wyciszenie, skrzynia biegów, prowadzenie, ilość miejsca...auto bardzo bardzo dobre. Dodatkowo super się prezentuje. Prowadzenie jak auto sportowe, a siedzimy wysoko - rewelacyjne połączenie. Według mnie lepiej może być tylko w aucie marek Audi, Mercedes czy BMW ale za cenę grubo powyżej 200 tys.

(kultura pracy, elastyczność)

Silnik bardzo cichy o wysokiej kulturze pracy, ,elastyczność bardzo dobra, mógłby być trochę mocniejszy (wyższy moment) ale chip tu załatwi sprawę.

Jak dla mnie perfekcyjna. Lepsza niż DSG.

Prowadzenie auta rewelacja. Koła 255/55 17.

Siedzisz o "głowę" wyżej niż w normalnym aucie.

Nie można się do niczego przyczepić.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Auto bardzo szybko się nagrzewa przez grzałkę w misce olejowej. Klimatyzacja wydajna.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Jeśli ktoś miałby tu zastrzeżenia to coś z nim nie tak. OGROM miejsca!!!!!

Wersja Titanium/Platinium jest dużo lepiej wyciszone niż Trend. Uważam że w tym punkcie auto w zasadzie jest ekskluzywne.

Nie wyobrażam sobie aby tak duży samochód mógł palić mniej. Średnia na trasie oscyluje wokół 6 litrów. Na autostradzie jadąc 160-170 wychodzi około 8,5.

Spalania 2.0 Duratorq TDCi DPF 140 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Za te pieniądze nie dostaniesz na rynku tak dobrego pod każdym względem auta. Dodatkowo auto w zasadze bez konkurencji bo żaden producent nie produkuje takiego usportowionego VANa. Choć tani nie był....

drobiazgi

Nic się nie zepsuło...to chyba dobrze...

poważne usterki

Tu również nic.

Co najbardziej Cię zaskoczyło pozytywnie w tym aucie ?

Inne: Wyciszenie kabiny.

Czy autor kupiłby to auto jeszcze raz?

Zgłoś sugestię usunięcia

Ford S-Max

18 komentarzy

16 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~Bialy~Bialy

Kupiłem 1,5 roku temu 3-letniego S-Maxa 1.8 TDCI 125KM z przebiegiem 85K. Teraz mam 125K. Technicznie nie mam nic do zarzucenia nie miałem żadnych awarii. Wkurzaja mnie duperele - brzeczące zapiecia pasów z tyłu, niedopracowane moim zdaniem i mało funkcjonalne schowki + szasami jak jest wilgotno zawiesza mi się wyświetlacz. Ale ilość miejsca z przodu i z tyłu (żona i 2ch synków z tyłu maja komfort siedzenia)-S-Max rządzi. Silnik daje radę a zdarza mi się jeździć agresywnie. I spalanie - mieszkam pod miastem wiec mam 50/50 miasto/trasa i średnio 6 ltr/100km.

~Tom80916~Tom80916

Do ~ford gów...o wart: Ja takie same doswiadczenie mam z vw passatem. Moglbym napisac ksiazke o tym ile problemow mialem z tym zlomem na kolkach.A teraz mam s -maxa i jezdzi super i jest bezawaryjny. Fordy to swietne samochody a u nas w polsce panuje taki mit ze ford h... wart a fiat jego brat a pasasaty i audice sie nie psuja. To nieaktualna bzdura. Moze bylo tak 15 lat temu.

~marekhipek~marekhipek

ja bym wolał BMW X6,tylko mnie nie stać

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Ford S-Max, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Ford S-Max