Motosłownik
Honda Accord VI
(od 1998 do 2002)
- w klasie samochodów:
- Klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 371
- Zawieszenie
- 28%
- Silnik
- 24%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

- Zadaj pytanie
Opinie o Honda Accord VI
Nadwozia Honda Accord VI
Silniki Honda Accord VI
- 1.6 16V 115KM, 1998-2002 (6)
- 1.6 i 16V 116KM, 1998-2002 (2)
- 1.8 16V 136KM, 1998-2002 (206)
- 2.0 16V 147KM, 1998-2002 (90)
- 2.0 i 16V 147KM, 1998-2002 (1)
- 2.2 Type-R 212KM, 1999-2002 (11)
- 2.3 16V 137KM, 1998-2001 (1)
- 2.3 16V 160KM, 1998-2001 (2)
- 2.3 16V 154KM, 2001-2002 (8)
- 2.3 i 16V 154KM, 1998-2002 (14)
- 3.0 V6 24V 200KM, 1998-2002 (14)
Lista opinii o Honda Accord VI
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
patryk.dob pokaż Email » 2009-01-22 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
zaczne od tego ze to autko to brytyjczyk. Nie zaden anglik, tylko szkot. Zastanawialem sie takze nad kupnem volvo S60 w tym samym roczniku, diesel D5 ktore bylo troche drozsze ,ale zona postawila na accorda. Wiec szukalem accorda. Auto kupilem dwa tygodnie temu i do razu sie w nim zakochalem! Moj accord to Vtype czyli wszystko co moze byc w accordzie VIgen. tam jest(poza silnikiem z type R :)) bezowa skorka, full electric pack, klimatronik i 4 biegowy automat z sekwencja. Auto kupione od pierwszego wlasciciela(a raczej -ki)za posrednictwem komisu. Pelna ksiazka serwisowa z kompletem pieczatek, rachunki, poprzednie przeglady. nieuzywana zapalniczka(moim zdaniem na 99% palone w srodku nie bylo) tylna kanapa wyglada jak nowa. Po prostu bajka, najlepiej to bym tam zamieszkal. Po przesiadce z 1.4 civica jestem w innym swiecie. tam wogole mocy nie bylo, tu te 154 kuce daja rade. Fura smiga do przodu od razu, a po zalaczeniu VTECa slychac przyjemne ryczenie silnika i dodatkowa moc pod pedalem gazu. Troche sie obawialem automata, szczegolnie ze to 4 biegowy, ale teraz moje obawy odeszly w zapomnienie. skrzynia chodzi plynie, czasami wydaje mi sie ze za dlugo mysli jak wcisne gaz do podlogi, ale chwile pozniej 6 tys. obrotow na blacie powoduje moj usmiech od ucha do ucha. Wczesniej zastanawialem sie nad 2 litrowa wersja, jednak jak zobaczylem tego Vtypa wogole sie nie zastanawialem. I mozecie mi wierzyc...malo kto by nie postapil wlasnie tak jak ja...czyli biorac go na wlasnosc :)))hmm...a raczej to moja zonka go wziela bo to ona byla zakochana w accordzie. pełna ocena Sedan, 2.3 16V 154 KM, 2001 r., 104000 km |
Darek_Nl 2010-12-13 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Hanie posiadam juz 3 lata..kupilem czytajac m.in opinie posiadaczy na autocentrum i mniej wiecej nimi sie sugerowalem dlatego i teraz chcialbym pomoc wystawiajac swoja opinie bo i ona moze sie przydac kiedys komus przy zakupie... nie moge powiedziec zlego zdania o tym aucie..nigdy nie zawiodlo mnie w trasie..zawsze gdy wyjezdzam gdzies moge liczyc na jego solidnosci i bez awaryjnosci:) Posiada fajne wlasciwosci jezdne zwlaszcza przy gumach 16 205 troche szumi w aucie ale auto prowadzi sie znakomicie, na zakretach wrecz jak przyklejone:) 150-160km/h na autobanie ciagle przez 1300 km to nie jest predkosci meczaca to autko a zwlaszcza kierowce:) a przy tym 12l gazu na 100km to chyba nie jest duzo bynajmniej dla mnie.. Na wiosne planuje zmienic hanie chociaz 3 lata bez awaryjnej jazdy z tym autem nauczylo mnie nie dokladania do napraw ani czesci zamiennych..do tego troche mi jej szkoda sprzedac bo boje sie o to zeby nastepne moje auto nie bylo jakas skarbonka bez konica... chce ja sprzedac tylko dla tego ze mam male marzenie od dziecinnyc lat i chcialbym je wkoncu zrealizowac a do tego sprubowac jazdy czyms duzym z silnikiem diesla...nastepne---->BMW X5 3.0d 213km okolo 2004r:):):):) pełna ocena Sedan, 1.8 16V 136 KM, 1999 r., 220000 km |
czubkinen 2010-07-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,00)
ogólnie poleciłbym to autko każdemu!miałem w życiu kilka samochodów i wiem że honda to naprawde dobry samochód. mam jeszcze prelude z 1986 ale no inna historia w 100%zrobiona w japoni. ale to wlasnie ona mnie przekonala do tej marki. na poczatku byłem troche zawiedziony bo okazał sie że łożysko na sprzęgle do wymiany ale teraz wiem że warto było zainwestować. super trakcja, silnik, hamulce ogólnie to co ważne. po wymianie oleju w skrzyni przy okazji wyciagniecia sprzęgła chodzi jak nowiutka a ma 11lat. 1.8 troche zamulony na niskich ale jak ktoś chce z.........ć to niech poszuka type-r:)(jezdzilem fajnie)imprezka zaczyna sie tak przy 4500obr i fajnie ciagnie to 6000ale wyeliminowanie Vteca w jeździe(krecenie do 4500) jest to zrekompensowane dosyć malym zużyciem paliwa jak na 1.8. wady to słaba wentylacja i dosyć głosno w środku. naprawde polecam to autko wszyskim!!!miłem golfa 4 też 1999 i szczerze...hondzinka jest poprostu w całokształcie lepszym samochodem. pełna ocena Sedan, 1.8 16V 136 KM, 1999 r., 140000 km |
Łukasz 2012-01-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Myślałem ze miłość od pierwszego wejrzenia jest niemożliwa.. A jednak!!!
po zobaczeniu samochodu na żywo wiedzialem ze będzie mój a gdy zasiadłem przed kierownicą nie chciałem wychodzić.
Najpiękniejsze z najpiękniejszych
zielony butelkowy metalik i jasny beżowy środek.
Silnik sprawuje się fantastycznie, jeździ cały czas na syntetyku castrol 5w40 bez brania kropli oleju. zawieszenie nie za miękkie nie za twarde, pozwala pewnie i szybko pokonywać zakręty.
A naprawy z ostatnich 5 lat z dokumentów poprzedniego właściciela to 600zł rocznie,
także rewelacja.
Mała historyjka:
Siedząc w pracy po przyjeździe do niej pierwszy raz hondą woła mnie szef i mówi "Łukasz, zobacz co za honda pierwszy raz taką widzę i wiesz co? Gdyby nie żona chciałbym taką mieć"
Panie Czesławie, proszę to są kluczyki może się Pan przejechać.
Miał radość w ochach, a jeździ na co dzień nową Acocrd.
Gratuluje wszystkim właścicielom tych samochodów!
Pozdrawiam! Łukasz pełna ocena Coupe, 2.3 i 16V 154 KM, 1999 r., 217000 km |
AiRnEssT 2003-04-03 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
auto ok mozna polcecic wszytskim - bezawaryjne komfortowe i dopracowane - co do dynamiki to nie oferuje nic nadzwyczjnego- standart w tej klasie cos kolo 10 sek do 100 km/h jezeli chodzi o vtec to dakt dziala i tylko dzieki niemu osiagi sa takie jakie sa bo do 4300 obr.- czyli to zmiany fazy rozrzadu auto jest dosc mulowate - ale po prostu 1.8 to zbyt maly silnik do tego auta aby bylo cos ponad przecietan - jest to juz moj 5 accord od 1992 roku i to co moge powiedziec to to ze narzekam jedynie na spalanie - kazda nastpena honda przy tej samej pojemnosci pali coraz wiecej -przy poodbnym stylu jazdy - aktulanie ok 8-9.5 litra na trasie oraz 10.5 do 12 po miescie i miedzy bajki mozna wsadzic tekty w stylu 7 na trasie i 9 po miescie z modelu 99-2002 to juz moj drugi i spalania sa identyczne a nie mozna powiedziec ze zyluje auto . Gdy raz sprobowalem go trzymac przez odcinek 100km powyzej 4300 obr. to splanie wyszlo ok 15 pełna ocena Sedan, 1.8 16V 136 KM, 2002 r., 9000 km |
Gr3gorius 2011-10-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Podsumowanie krótkie - jeździłem starszym Accordem, jeżdżę tym i już wiem, jaki samochód będzie następny - oczywiście ACCORD VII (brat ma w Dieslu i spisuje się fenomenalnie), tylko jedna jedyna przestroga. Honda może mieć legendarną niezawodność dawać sporo frajdy i być samochodem na lata. Ale czasem poszukajcie dłużej i jeśli trzeba dopłaćcie te 1000-2000zł na egzemplarz, w którym sprawdzicie i potwierdzicie co tylko się da. Miałem Hondę Civic 2001 (pierwszy model z VII generacji) i cóż z tego że przebieg 120.000km (chyba w snach raczej 220.000km), był chyba bity z każdej strony, spalanie oleju 1l na 2000km! I ciągle błędy - sonda lambda, cewki, czujniki ABSu, katalizator + instalacja gazowa no suma sumarum co miesiąc u mechanika i podłączenia notebooka do kasowania błędów, po prostu męczarnia. Teraz się śmieję mimo, że zapłaciłem 14.000zł za 10 letnie autko (ale za to z postojowym ogrzewaniem wodnym Eberspaecher) pełna ocena Sedan, 1.8 16V 136 KM manualna, 2001 r., 185000 km |
vmj pokaż Email » 2009-09-29 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Całokształt rewelacyjny, historia modelu, to, co auto oferuje na ulicy/na torze, to, jak się NIE psuje, jak względnie tanie jest w utrzymaniu, i inne superlatywy.
Można do całokształtu podejść na wiele sposobów. Ciekawą tezę wysnuł chyba Bogusław Kaczyński - samochód musi sprawiać przyjemność właścicielowi już wtedy, kiedy po prostu stoi na parkingu pod domem. Podążając tym tropem sformułowałem swoją opinię: Jeśli ktoś poszukuje samochodu, który rozpala ogień w sercu właściciela NAWET kiedy stoi w nocy oświetlony blaskiem ulicznego, żółtego światła latarni, który seryjnie przywołuje myśli krążące wokół terminów drapieżnik i piękno, który stojąc szepcze do ucha diaboliczne "jedźmy", a sama ta myśl wywołuje uczucie ekstazy, to powinien bez wahania nakierować swój umysł na planetę Accord Type R, bo przecież ... Co będzie podczas jazdy? ... No właśnie... pełna ocena Sedan, 2.2 Type-R 212 KM, 2000 r., 225000 km |
tel.603933085 2007-01-21 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,92)
Bardzo fajne auto z silnikiem z piekla rodem, ktory uwielbia obrotny i daje duzo frajny z ich uzywania. Cudowne idealnie pasujace do tego zawiesznie, sportowe akcepty(znakomite siedzenia recaro, kierownica momo, galka alu, karbon itd). Niestety do normlanego uzytkowania na codzien sa lepsze wozy, lepsze ze wzgledu na wieksza przyjaznosc dla prowadzacego, niej ekstremalne. Accord cieszy , ale tu nie odpoczneisz, tylko mozesz sie wyladować. Tyle ze ile mozna szalec. Tu jest dosc twardo, dosc glosno, zona mowi ze ciezko kreci sie kolem kierownicy i ciezko wykreca i trudno jest spokojnie ruszyc bez krecenia kół, ostro zestopniowana skrzyni. To auto dla ludzi ktorzy cenia bardziej sportowe wrazenia niz komfort, ale czasem chcą tez doń zapakować rodzine. Jesli tego oczekujesz to auto jest idelane (ja wlasnie mialem takie oczekiwania). pełna ocena Sedan, 2.2 Type-R 212 KM, 2000 r., 60000 km |
Michał Łódź 2011-01-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,77)
Miałem Passata B5 i gdyby mi nie przyłożyli w tył pewnie dalej śmigałbym nim. Ale cóż... Kolega ma Accorda i tak mnie namawiał,że mnie przekonał. Przyznam szczerze żałuję. Passacik nie był ideałem ale był trwalszy, nieco mniej awaryjny i co ważne TAŃSZY W EKSPLOATACJI. Za Accorda zapłaciłem 19000zł mówili,że przepłaciłem ale chciałem kupić po prostu w lepszym stanie. I jeśli to co mam to jest to "lepsze" to nawet nie chcę sobie wyobrażać co sprzedają po 13.000zł... Nie jest zły ale cuda to też nie są. Ot kolejny zwykły tyłkowóz na co dzień ale pali więcej niż passat i nie dorównuje mu trwałością, niezawodnością i komfortem jazdy. Na pewno nie kupię Accorda po raz drugi a i tego szybko sprzedam i pomyślę znów nad Passatem albo Avensisem. pełna ocena Sedan, 1.8 16V 136 KM manualna, 2000 r., 182000 km |
tq 2008-08-18 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
To jest cywilny samochód sportowy!
Każdy kto rozważa zakup takiego auta musi wziąć to pod uwagę. I nie chodzi tu o koszta, ale raczej o komfort jazdy. Ja kocham szybkie auta, ale nie stać mnie na H.Legend lub BMW 5/7. Więc mam Acorda T-R.
Ale muszę godzić się na twarde zawieszenie. Jak jeździ sie po dobrych drogach to jest ok.
Poza tym wygląd - ciemno granatowy, prawie czarny lakier + ładne alusy + chromowane wydechy + delikatne detale - np. światła soczewki i efekt jest powalający. Nie powiem - ma on w sobie magnes na płeć piękną :)))
To auto dla tych co naprawde wiedzą co chcą i jeszcze mają doświadczenie w prowadzeniu szybkiego auta. Bo to jest potwór - brak wyobraźni może być bardzo niebezpieczny. pełna ocena Sedan, 2.2 Type-R 212 KM, 2000 r., 207000 km |
andre 2008-11-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Nie jest to auto dla zwykłych ludzi.
To jest samochód sportowy ubrany w cywilny strój.
Owszem, nie jest twardy jak bolid, ale nie ma też miękkości auta rodzinnego - o limuzynie nie wspomnę.
Zdecydowanie nie jest to samochód dla:
-gówniarzy
-zwykłych statecznych rodzin
-niedoświadczonych kierowców
-dusigroszy ;P
Auto budzi podziw (i o to chodzi).
Już wiele razy widziałem zdziwienie na twarzy golfistów, bmw-maniaków i innych fanów niemieckiej myśli technicznej. Owszem są i szybsze auta, także niemieckie, ale honda type r jest naprawdę szybka. A poza tym jak już opadnie kurz to mogę nią bez wstydu podjechać pod teatr, kino czy dyskotekę, czego golfem bym nie zrobił :)
Wada: brak rozkładanej klapy. pełna ocena Sedan, 2.2 Type-R 212 KM, 2001 r., 153000 km |
Lepiej Toyotę 2011-02-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,38)
Nie tego się spodziewałem po kolejnym japońcu. Avensis był na prawdę spoko. Honda jest za wolna chyba,że ją ciśniesz na naprawdę wysokich obrotach ale wtedy pali po 14-15 litrów. Plastiki skrzypią ale to chyba naturalne w Azji bo w toyocie też skrzypiały. Czasem podczas jazdy ni stąd ni zowąd wyskakuje błąd hamulców i zapala się kontrolka abs-u, który nie działa.Klimatyzacja w tym aucie też kicha. W lato nie daje zupełnie rady a zimą rozgrzewa się pół godziny. Co z plusów? Wygląd ma fajny. Osobiście odradzam, na rzecz Toyoty czy Volkswagena z tymi markami nie miałem nigdy większych problemów a już na pewno nie pojawiały się po naprawie te same problemy jak w tej pieprzonej Hondzie. pełna ocena Sedan, 2.0 16V 147 KM manualna, 2000 r., 193000 km |
Krzysztof 2009-09-07 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
DAJĘ 5-. Ocena nie jest taka wysoka dlatego, że jestem fanem hondy. Wcale nie jestem. Nie mam ulubionej marki (no może mam ale mnie nie stać). Jestem fanem motoryzacji i zawsze wybieram samochód bardzo długo po wnikliwej analizie za i przeciw. Accord wybrałem po selekcji wszystkich marek i modeli jakie mi się podobały. Z każdym dniem jestem coraz bardziej zadowolony z zakupu. Czy polecam innym - tylko jeżeli Ci się podoba. Jestem tego zdania, że jak kupisz samochód, to każdego ranka gdy do niego wsiadasz, masz mieć uśmiech na twarzy a na ustach i w sercu słowa - super, że kupiłem właśnie to auto :)))). Tego wszystkim życzę, bo sam tego doświadczam. pełna ocena Sedan, 1.8 16V 136 KM, 1999 r., 145000 km |
Julek 2011-06-26 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Accorda polecam zdecydowanie, jeśli auto nie miało wypadku to nie ma prawa się psuć.Ja kupiłem 10letnią hondę z orginalnym przebiegiem 70tys - dziś ma przejechane 110tys km i 12 lat. Po zakupie zainstalowałem sekwencyjną instalację gazową berg za 2100zł i nie mam naprawdę rzadnych problemów. Moja siostra zainstalowała w Warszawie doswojego Accorda instalację za 2600zł specjalna dla silników VVti tam nie czuć zupełnie spadku mocy przy jeździe na gazie. Auto wygląda dość delikatnie w porównanie z np. audi, ale to tylko pozory. Prowadzenie i niezawodność to najważniejsze atuty. pełna ocena Sedan, 1.8 16V 136 KM manualna, 1999 r., 109000 km |
Przemek 2012-05-25 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,85)
Auto świetne, bezawaryjne. Prowadzi się fajnie, nie sprawia kłopotów.... ASO nie najdroższe, ale i nie najtańsze :) Nie odczuwam tak jak podobno większość posiadaczy zmiennych faz rozrządu. Fakt- mocny na obrotach >4000, ale nie czuję jakiegoś momentu załączenia VTEC... Wady: korozja przewodów hamulcowych i paliwowych w beznadziejnym korytku pod całą podłogą, korozja podwozia. Pozatym drobne, bardzo niedrogie ustereczki raz na rok ... Zrobiłem nim ok 80.000km. Ma też uciążliwe rzeczy konstrukcyjne, o których można się przekonać np wymieniając filtr kabinowy, czy radio (!) pełna ocena Hatchback, 1.8 i 136 KM manualna, 2001 r., 182000 km |
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Honda Accord

345 komentarzy
272 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
honda accord 1.8 1999 nie działa mi nawiew na pierwszym biegu
Do ~thx: pieprze głupoty, sprawdziłem co oznacza silnik bezkolizyjny
więc tego akurat nie wiem...
Do ~thx: miałem dokładnie taką samą. Najpierw właścicielem był brat, kupno przy stanie licznika 115.000km z LPG. Nie był to jednak raczej oryginalny przebieg (stoczony pewnie o 100.000km) wnioskując później po eksploatacyjnym zużyciu różnych innych części w podwozu itd. W każdym razie wracając do silnika, instalacja LPG była starego typu (ciśnieniowa? - przerabiana z Holandii) więc nie było odcięcia zapłonu i na własne oczy widziałem jak brat na 2-gim biegu jechał 140km/h!!!! obrotów skali brakło, mocno go piłował... Przy przebiegu 220.000km kupiłem go ja - z podejrzeniami o potrzebie wymianie uszczelki pod głowicą, no i cała głowica w końcu była do zrobienia (ok. 1000zł wyszło bez robocizny!), potem zrobiłem nią 60.000km i wymieniłem tylko dlatego, że tata mnie wspomógł i wymieniłem na Civicę z 2001r. Pomijając głowicę silnik chodził jak z nut, praktycznie nie brał oleju, a miał/ma przebieg konkretny licząc teraz to realnie prawie 400.000km. Głowica była wiadoma - przy jeździe na czerwonych obszarach obrotomierza, gdzie normalnie odcięłoby zapłon i to jeszcze na LPG (większa temp. spalania, szybsze zużywanie gniazd zaworów itd.) nie ma szans, żeby to skończyło się dobrze. 100.000km takiej jazdy z wcześniejszym przebiegiem i tak uważam za sukces i niebywałą wręcz jego wytrzymałość. Złych opinii raczej o nim nie słyszałem, kopa ma choć nie jest to v-tec, ale spokojnie wystarcza na dynamiczną jazdę...
![]()
Honda Accord na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Dowiedz się więcej o Honda Accord
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Honda Accord Type-S - mącicielka spokoju
Tu, gdzie jestem, piękna pogoda zdarza się równie często, co zgoda i jednomyślność w ławach poselskich przy ulicy Wiejskiej. Przejrzyste niebo to widok równie rzadki, jak płetwa delfina wyskakującego ze spienionego porywistym wiatrem oceanu... Jednak pochmurne niebo i niemal codzienny lżejszy bądź też cięższy deszcz wynagradza mi cisza. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Honda Accord
najaktywniejsiKierowcy - Honda Accord
najnowszeDzienniki pokładowe
Witam Całą Wiarę :) Przyszło mi na myśl zeby Się spotkać 21 kwietnia czyli w dz...
Od dziś autko należy do mnie ... w poniedziałek planowana rejestracja ... jak na...

Ocena: