Motosłownik
Honda Accord VII
(od 2002 do 2008)
- w klasie samochodów:
- Klasa średnia
- na podstawie liczby ocen:
- 456
- Zawieszenie
- 28%
- Silnik
- 24%
Kontroluj spalanie i wydatki z naszym Dziennikiem kosztów!
- Średnia ocena:

Lista opinii o Honda Accord VII
| Filtrowanie opinii: | |
| Autor/Ocena | Samochód/Komentarz (Całokształt) |
|---|---|
Maxiiiii 2012-02-01 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,92)
Wygląda pięknie, prowadzi się wspaniale, niewiele spala i się nie psuje. Nie pasują mi tylko oryginalne koła które są za wąskie lub zbyt głęboko osadzone w nadkolach a to sprawia że nie wygląda to ładnie, ale za to nie chlapie błotem :)
Wersja executive jest dosyć droga w porównaniu do konkurencji np. niemieckiej ale są to dobrze wydane pieniądze i nikt nie będzie żałować swojego wyboru. Ja planuję kupno kolejnego accorda tym razem w wersji europejskiej bo anglika sprzedałem po powrocie do Polski i raczej będzie to też sedan
ale z silnikiem 2.4 bo 2.0 już mi trochę za mało a 2.4 będzie w sam raz. Samochód naprawdę świetny i nikogo nie powinien zawieść jeśli będzie na czas go serwisował nie koniecznie w ASO no chyba że macie do tej pory FULL książkę serwisową i zależy wam na jakości serwisu Hondy który jest o wiele lepszej jakości niż serwis Audi w którym także bywałem ze swoją A6 i już nigdy nie chciałbym mieć styczności z takim serwisem. Dodam że serwis w Anglii jest jednak lepszy niż w Polsce bo podczas każdego serwisu zarówno małego jak i dużego wymieniają wszystko co nakazuje książka serwisowa a w Polsce wymieniają to tylko to co według nich nadaje się już do wymiany np. olej w skrzyni biegów który w Anglii wymieniają co dwa lata lub ileś tam kilometrów a u nas najpierw sprawdzają czy jest już wystarczająco zużyty. Podobno warto serwisować auta w Niemczech, akurat mam blisko do granicy to spróbuję kiedyś.
Jeżeli chodzi o sam samochód to nigdy mnie nie zawiódł, nie licząc tego że padł akumulator jak zostawiłem włączone światła na noc :)
Kupujcie Hondy a już nigdy nie będziecie narzekać na swój samochód a i sąsiedzi będą wam zazdrościć autka. Ja jedynie żałuję że nie zrobili wersji z napędem na cztery koła, w zimie na pewno by pomogło, także w górach.
pełna ocena Sedan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM manualna, 2004 r., 135000 km |
trampen pokaż Email » 2010-01-17 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Jeśli podoba Ci się sylwetka tego autka to warto je kupić. pełna ocena Sedan, 2.0 i-VTEC 16V Sport 155 KM, 2004 r., 70000 kmJego obsługa jest praktycznie bezkosztowa. Wymieniasz tylko elementy eksploatacyjne i jeździsz. Niezawodny silnik to zdecydowany atut tego auta. Gdy trzeba, to ma niezłego "kopa". Dynamiczny podczas wyprzedzania. Biegi zmienia się bardzo płynnie. Auto bardzo dobrze radzi sobie z nierównościami dróg. Można to zauważyć jadąc np. polną drogą. Na trasach szybkiego ruchu, przy dużych szybkościach, dobrze trzyma się zakrętów. Wnętrze auta bardzo przestrzenne. Każdy czuje się komfortowo podczas jazdy. Z przodu i z tyłu podłokietniki. Ze względu na to, iż pokonuję miesięcznie ok. 2500-3000km postanowiłem założyć instalację LPG. Dzięki niej płacę średnio 2 razy mniej za paliwo. Do założenia instalacji byłem przekonany w 100%, mając bardzo dobre doświadczenia z poprzedniego Accorda (przejechałem 150 tys. km na gazie). Oczywiście sam typ instalacji LPG jest nieprzypadkowy, więcej opisałem tutaj: http://www.honda.gda.pl/smf/index.php/topic,31213.msg1645430 7.html#msg16454307 (trzeba się wcześniej zarejestrować). Umieściłem tam wykresy z hamowni porównujące przebiegi zmiany mocy i momentu w funkcji obrotów dla benzyny i gazu. W aucie występują dwie wady fabryczne, które kwalifikują elementy do bezpłatnej wymiany w ASO (nawet jeśli autko nie jest już na gwarancji): 1) parujące od wewnątrz reflektory przednie (np. po deszczowej pogodzie) 2) wiązka przewodów doprowadzająca zasilanie do świateł w tylnej klapie (po pewnym czasie użytkowania mogą pękać w niej przewody, wiec lepiej wymienić). Przed zakupem spodziewałem się, że autko będzie maksymalnie dopracowane, mając na uwadze poprzednie generacje Accorda i to się potwierdziło. |
at1312 pokaż Email » 2011-05-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Honda Accord jest spełnieniem mojego marzenia o samochodzie dającym przyjemność z jazdy w pełnym tego słowa znaczeniu - wygoda sposób prowadzenia i co najważniejsze bezawaryjność -- śmieszą mnie opinie ludzi którzy nie mieli nic wspólnego z tym samochodem a wypowiadają się na jego temat generalnie jeśli miałbym coś zmienić to jedynie na model 2.4 lecz nie ze względu na moc lecz na skrzynię - 6-ścio biegową.
Jeśli ktoś się zastanawia a moja opinia będzie mu w jakiś sposób w stanie pomóc to polecam założenie instalacji LPG spadek mocy jest zauważalny jedynie gdy auto jest konkretnie załadowane i jest włączona klima a w normalnej eksploatacji tego nie zauważa się wcale - ja zainwestowałem w BRC - nie jest to może najtańsza instalacja lecz co znaczy 400 czy 500 złotych wobec oszczędności rzędu tysięcy złotych a dostaje się wszystko w jednym pudełku i jedynie zbiornik się wybiera a nie tak jak w przypadku innych instalacji gdzie jedno od jednego coś innego od drugiego producenta - jedyne co to ja mam założony lubryfikator jedni mówią że nie trzeba inni że należy a ja wychodzę z założenia że gdy nie ma pewności czy potrzeba czy nie to lepiej mieć niż nie mieć pełna ocena Sedan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM manualna, 2005 r., 130000 km |
pw 2008-04-23 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,62)
Dobrze solidnie wykonano auto, co meczy w tej klasie to hałas pochodzący od podwozia i niszczenie opon (według dealerów i ekspertów od michelina wszystko jest w porzadku a autem na niemieckiej autostradzie podróżujac z wiekszą wieksza predkoscia odechciewa sie jezdzic hałas i wibrajce bardzo niemiłe i męczące kierowcę) Wielokrotne wyważanie i przekładanie opon niewiele pomaga. Żenada w nowym aucie klasy średniej za tyle pieniedzy. Zmieniłem opony na bridegestone poki co jest ciszej jesli chodzi o hałas samych opon pytanie czy znowu opony zostana poząbkowane po przebiegu ok 15-18tys. km? Co sezon nowe opony? Problem jest znany i dotyczy Accordów.
Kierując się wyborem auta sugerowałem sie jakoscia wykonania auta w japonii, nowoczesnymi dopracowanymi technologiami i jakością obsługi posprzedażnej.
Honda zawieszeniowo i precyzja prowadzenia zostaje w tyle za passatem czy mondeo, jest też gorzej wyciszona i mniej pojemna posiadajac najmniejszy rozstaw osi.
Jakośc obsługi posprzedażnej pozostawia sporo do życzenia co uchybia marce tak myśle. pełna ocena Sedan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2006 r., 33000 km |
jmicka pokaż Email » 2004-04-04 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,69)
Zawieszenie daje o sobie znać na polskich drogach w sposób baaaardzo dosadny. Jazda po nierównościach poprzecznych to prawdziwa męka, pomimo opon 195/65/15. Jest to najmniej komfortowy samochód tej klasy jakim jeździłem. Stuki z zawieszenia, a co za tym idzie różne poskrzypywania we wnętrzu na porządku dziennym. Przyjemność jazdy tym samochodem to droga idealna których w Polsce jest niewielki procent. Obecnie trochę żałuje zakupu a niewątpliwą zaletą jest sportowy wygląd i niezły silnik. Reasumując mam dość duskomfortu jacy tym autem (w końcu to nie sam. spotrowy -dlaczego taki twardy). Jexdziłem 2.4l, 190KM. Pomimo tego że jest przecież bardziej "sportowy" ze względu na silnik, zawieszenie jest bardziej komfortowo zestrojone, a opony były o niższym profilu 205/55/16. To baaardzo dziwne. Jeśl ktoś chce jeżdzić bardziej komfortowo niech kupi równie piękny sam. MAZDA 6, LUB nieco mniej atrakcyjne (pojęcie względne oczywiście) lecz o niebo bardziej komfortowe na dziurawych drogach - AVENSIS, PASSAT, MONDEO, LAGUNA. pełna ocena Kombi, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2003 r., |
irekgaz pokaż Email » 2008-11-09 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,54)
Wszystko zależy od tego czego się oczekuje od auta - ja cenię nade wszystko komfort, ciszę, wygodę,hałas mnie męczy - pod tym względem Honda Accord VII rozczaruje was,skromne i oszczędne wyciszenia, szumy od podwozia,stuki zawieszenia , zbyt twarde, poprzednie modele miały miększe zawieszenie i wydaje mi się że wersje japońskie starszych modeli były dużo lepiej wyciszone, Cenię dynamikę , nie mam 18lat i nie jeżdżę sportowo ale chcę bezpiecznie wyprzedzać, tutaj nie można narzekać, ma zacięcie sportowe, Poważny minus to skromne wyposażenie wersji podstawowej, konkurencja np mazda czy toyota oferuje dużo więcej, Bezawaryjność to chyba największy pozytyw który decyduje o zakupie tego auta chociaż wydaje mi się że trochę się płaci za znaczek "H", inne marki które niegdyś uchodziły za bezawaryjne już dawno poszły na oszczędności i koszty i często można przeczytać od użytkowników o awariach które nie powinny mieć miejsca (np w toyotach i mercedesach ) pełna ocena Kombi, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2005 r., 66000 km |
jalesz23 pokaż Email » 2005-02-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (3,23)
JEZDZE AMERYKANSKA WERSJA CZYLI ACURA TSX I JESTEM BARDZO ZDZIWIONY PROBLEMAMI KTORYCH DOSWIADCZYLEM. SAMOCHODEM JEZDZE JUZ 1 ROK I 5 MIESIECY I TO SA MOJE NAPRAWY:
1.WYMIANA AKUMULATORA
2.NIEROWNE TARCZE HAMULCOWE( SPOWODOWANE PRZEZ ZLE KLOCKI HAMULCOWE)
3.WYMIENIONO MI DO TEJ PORY 3 RADIA I NIE WIADOMO CO JEST PRZYCZYNA USTERKI (BRAK OSWIETLENIA NA WSZYSTKICH PRZELACZNIKACH ZNAJDUJACYCH SIE NA PANELU)
4.ZLE ZAMOCOWANY FOTEL KIEROWCY (DUZE LUZY OKOLO 3 CM.TYPOWE W TYM MODELU)
5.WGIECIE W DACHU OD STRONY PASAZERA (USZKODZENIE KTORE POJAWI SIE PO CZESTYM UZYWANIU SZYBERDACHU I SPOWODOWANE JEST ZLYM ZAMONTOWANIEM ZAWIASU W FABRYCE)I MYSLE ZE TO USZKODZENIE BEDZIE W TYM MODELU BO WIDZIALEM TO W JUZ KILKUNASTU SAMOCHODACH
6. WYMIANA WEWNETRZNEGO LUSTERKA (NIE SCIEMNIALO SIE AUTOMATYCZNIE)
ZBYT DUZO USTEREK JAK NA JAPONSKI SAMOCHOD
pełna ocena Sedan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2004 r., 35 km |
Artur L. 2007-09-19 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,15)
Mam bezpośrednie porówanie z Toyotą Avensis, z której przesiadłem sięna Hondę.
Na niekorzyść Hondy mogę odnotować;
- wyciszenie
- szywność zawieszenia
Ale jest to zrozumiałe ze względu na bardziej sportowy charakter auta i jak się jest na to przygotowanym, to jest o.k.
Minusem jest w mojej ocenie jakosć sprzętu audio. Pomimo 8 głośników dżwięk jest płaski i nijaki (wcześniej miałem 4 głośniki, ale jakość była o wiele lepsza). Założyć zatem należy, że Honda nie wydaje dużo kasy na sprzet audio, który jest mocno średniej jakości.
Mam nadzieję, że niezawodność aut będzie porównywalnie świetna.
Na korzyść Hondy przemawia przede wszystkim układ napędowy i jest nieporównywalnie bardziej dynamiczny.
Zakupu, jak na razie nie żałuje i obym nie musiał prostować tej opinii ;-) pełna ocena Sedan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2007 r., 1000 km |
Zdzisiu 83 2010-04-11 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,46)
Moi drodzy ja osobiscie polecam ten samochod wszystkim ktorzy potrzebuja przestronego a zarowno rodzinego kombi jak roniez auta o sportowym wygladzie i zcieciu .ACCORD ma DUSZE i nik mi nie powie ze jakies vw ,ford ,mazda,toyota avensis,sab skody i tego rodzaju auta sa LEPSZE bo tak nie jest .Nie ma nic co by moglo przebic Honde pod zadnym wzgledem .Jezeli szukacie samochodu niezawodnego ACCORD wlascie takim jest po za wersja z navigacja nie jest naszprycowana elektronika jak francuska konkurecja przez co nie ma sie co poosuc .Ma wszytko to co jrs nizbedne jeszcze raz polecam .Jezeli jednak ni szukacie kombi a macie miszane uczuce co do Accord to polecam S80 z manualna skrzynia auto naprawde rownie doskonale POZDRAWIAM WSZYSTKICH UZYTKOWNIKOW pełna ocena Kombi, 2.2 TDi 140 KM, 2004 r., 145000 km |
były fan bmw 3 2004-04-05 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,54)
Nieco zbyt twarde zawieszenie (na polskich drogach, szczególnie w mieście - studzienki, poprzeczne nierówności dają o sobie znać). Natomiast trzymanie w zakrętach baaardzo dobre (jedyny konkurent pod tym względem to mazda 6 i bmw 3). Jeśli chodzi o silnik 2,0 litrowy, moim zdaniem najlepszy w klasie, szczególnie powyżej 4500 tys. obrotów. W zimie (poniżej 0 stopni) momentami słychać było pewne dźwięki z okolic deski rozdz. oraz okien bocznych przednich. Obecnie, gdy temp. wzrosła dźwięki ustały. Niezaprzeczalnym plusem jest oczywiście wygląd (bardzo sportowy charakter klina, szczególnie po założeniu kompletu oryginalnych spojlerów mój niebieski ACCORD robi duże wrażenie nie tylko na mnie). Polecam młodym ciałem lub/i jedynie duchem tygrysom. pełna ocena Sedan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2003 r., |
gabigab 2011-10-20 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,85)
Jak dla mnie naprawdę fajne i uniwersalne auto, te 155 KM które na pierwszy rzut oka wydaje się mało, naprawdę daje radę. Chyba japońskie konie są jakieś inne ;) Do dużego wnętrza z dużym bagażnikiem, dostajemy spory komfort i bardzo dobre prowadzenie po zakrętach. Ciężko wyprowadzić to auto z równowagi. W połączeniu z dobrymi oponami prowadzi się jak przyklejone. Układ kierowniczy precyzyjny, wręcz jak w sportowym aucie, hamulce również dają pewność w każdej sytuacji. W aucie jest zamontowany gaz, który wbrew pozorom spisuje się póki co doskonale. Raz tylko złapał check engine, ale wystarczyła jedna korekta komputerem i wszystko śmiga doskonale. Jeżdżę nim już rok, ale dalej za każdym razem wsiadam do tego auta z dużą przyjemnością! pełna ocena Kombi, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM manualna, 2003 r., 118000 km |
tomslowik 2010-03-30 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,77)
Bardzo dobre auto. Sportowa, masywna sylwetka, groznie wygladajacy przod i dynamiczna linia. Srodek bardzo dobrze wykonczony, nie ma sie do czego przyczepic. Moim zdaniem nawet lepiej wykonany i przemyslany niz konkurencja. Auto z klasa ale nie rzucajace sie w oczy. Bardzo dynamiczne, dla kogos kto potrzebuje solidnej limuzyny z klasa, ale nie zatracil jeszcze woli do zycia i czasami lubi sobie poszalec. Mialem juz sporo samochodow (passata b4, dwa avensisy, poprzedniego accorda, mazde 6, zawsze podobnej klasy) i musze przyznac ze jest to super autko, ktore laczy w sobie wiele cech, i jednoczesnie oferuje doskonala jakosc i niezawodnosc.Boli jedynie brak wiekszego bagaznika, a kombi niestety wyglada jak karawan. pełna ocena Sedan, 2.0 i-VTEC 16V 155 KM, 2006 r., 143000 km |
jakubk21 2012-02-24 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,31)
Samochód rewelacyjny. Kultura pracy jak w samochodzie z silnikiem benzynowym. Zbiera się z najniższych obrotów. Fajnie wyposażony, praktycznie bezawaryjny. Mankamentem są niepodświetlane przyciski na kole kierownicy co w samochodzie tej klasy powinno być normą i brak komputera pokładowego, brak automatycznego domykania szyb po zamknięciu z kluczyka, brak siłowników do podnoszenia maski. Mankamentem jest także pół skóra. Przy przebiegu 120000 fotel kierowcy dostał strasznych zmarszczek. Wcześniej jeździłem VW Passat 99 1,9TDI. Honda bije go na głowę. Przepiękna bryła nadwozia i bardzo komfortowe wnętrze (szczególnie fotele). Podobno dużo lepsze wykonanie mają modele produkowane w Japonii. pełna ocena Sedan, 2.2 TDi 140 KM manualna, 2004 r., 140000 km |
yaak pokaż Email » 2008-03-10 ![]() ![]() ![]() ![]() (4,69)
zaczne moze od rzeczy ktorych mi brakuje: brak komputera pokladowego ze spalaniem, brak automatycznego domykania szyb po zamknieciu z kluczyka, brak silownikow do podnoszenia maski tylko ten glupi drut jak w polonezie, brak podswietlenia przyciskow na kierownicy (rozwiazane w 2005r), wiem ze moze to glupoty ale uwazam ze w samochodzie za taka kase powinny byc takie rzeczy zwlaszcza ze w niemieckich samochodach duzo nizszej klasy maja, tak czy inaczej nie dyskwalifikuje to hondy accord bo oferuje naprawde komfortowa jazde i gdy kupowalem zastanawialem sie pomiedzy honda a audi A6 i wogole nie zaluje wyboru hondy, pełna ocena Sedan, 2.2 TDi 140 KM, 2004 r., 130000 km |
biuro pokaż Email » 2009-12-27 ![]() ![]() ![]() ![]() (2,69)
Niezły samochód do jazdy - znakomity w prowadzeniu, dynamiczny, cichy i w sumie wygodny. Zasługiwałby na najwyższą ocenę gdyby nie awaryjność. To jest mój piąty i najnowszy japoński samochód w tym pierwsza Honda i porażka!!! Awarie które miały miejsce nie powinny się zdarzać w samochodzie który kosztował 150 tys zł. Zrywający się łańcuch rozrządu (nie jestem odosobnionym przypadkiem) dyskwalifikuje markę z kolejnego zakupu. Moim zdaniem w czteroletnim samochodzie z przebiegiem poniżej 200 tys km nie powinny występować awarie których naprawa w serwisie kosztuje tyle ile samochód z tego rocznika na giełdzie. pełna ocena Kombi, 2.2 TDi 140 KM, 2005 r., 159000 km |
Super okazje u dealerów
806 samochodów w ofercie
Rabaty do 109 200 pln!
Honda Accord

345 komentarzy
272 dyskutujących
Ostatnie komentarze:
honda accord 1.8 1999 nie działa mi nawiew na pierwszym biegu
Do ~thx: pieprze głupoty, sprawdziłem co oznacza silnik bezkolizyjny
więc tego akurat nie wiem...
Do ~thx: miałem dokładnie taką samą. Najpierw właścicielem był brat, kupno przy stanie licznika 115.000km z LPG. Nie był to jednak raczej oryginalny przebieg (stoczony pewnie o 100.000km) wnioskując później po eksploatacyjnym zużyciu różnych innych części w podwozu itd. W każdym razie wracając do silnika, instalacja LPG była starego typu (ciśnieniowa? - przerabiana z Holandii) więc nie było odcięcia zapłonu i na własne oczy widziałem jak brat na 2-gim biegu jechał 140km/h!!!! obrotów skali brakło, mocno go piłował... Przy przebiegu 220.000km kupiłem go ja - z podejrzeniami o potrzebie wymianie uszczelki pod głowicą, no i cała głowica w końcu była do zrobienia (ok. 1000zł wyszło bez robocizny!), potem zrobiłem nią 60.000km i wymieniłem tylko dlatego, że tata mnie wspomógł i wymieniłem na Civicę z 2001r. Pomijając głowicę silnik chodził jak z nut, praktycznie nie brał oleju, a miał/ma przebieg konkretny licząc teraz to realnie prawie 400.000km. Głowica była wiadoma - przy jeździe na czerwonych obszarach obrotomierza, gdzie normalnie odcięłoby zapłon i to jeszcze na LPG (większa temp. spalania, szybsze zużywanie gniazd zaworów itd.) nie ma szans, żeby to skończyło się dobrze. 100.000km takiej jazdy z wcześniejszym przebiegiem i tak uważam za sukces i niebywałą wręcz jego wytrzymałość. Złych opinii raczej o nim nie słyszałem, kopa ma choć nie jest to v-tec, ale spokojnie wystarcza na dynamiczną jazdę...
![]()
Honda Accord na firmę
Sprawdź, ile możesz odliczyć podatku VAT
Porównaj liczbę punktów serwisowych z konkurencją
Sprawdź raty leasingu/kredytu
Policz, od jakiego przebiegu warto dopłacić do diesla
![]()
Zobacz również
Dowiedz się więcej o Honda Accord
Kierowcy zainteresowani tym modelem, odwiedzili także
Honda Accord Type-S - mącicielka spokoju
Tu, gdzie jestem, piękna pogoda zdarza się równie często, co zgoda i jednomyślność w ławach poselskich przy ulicy Wiejskiej. Przejrzyste niebo to widok równie rzadki, jak płetwa delfina wyskakującego ze spienionego porywistym wiatrem oceanu... Jednak pochmurne niebo i niemal codzienny lżejszy bądź też cięższy deszcz wynagradza mi cisza. |
Nowa ocena

Rankingi
Porównywarka

Polecamy!
Kilka dni testu redakcyjnego najnowszej generacji Porsche 911 przeleciały szybko, jak 4,3 sekundy, w...
Tani, ale z charakterem - Chevrolet CruzePróby nadania zadziornego charakteru tanim samochodom niemal nigdy nie kończą się dobrze. Zazwyczaj bowiem...
Ekologiczne uzupełnienie oferty - Peugeot 3008 HYbrid4Peugeot 3008 stanowi pomost między kompaktowymi kombi i crossoverami. W przeciwieństwie do miejskich...
Galerie
Seat Ibiza Cupra ConceptAuto w Firmie
Najczęściej oceniane auta firmowe
autoWcentrum
najwyższe oktanyAuta - Honda Accord
najaktywniejsiKierowcy - Honda Accord
najnowszeDzienniki pokładowe
Witam Całą Wiarę :) Przyszło mi na myśl zeby Się spotkać 21 kwietnia czyli w dz...
Od dziś autko należy do mnie ... w poniedziałek planowana rejestracja ... jak na...

Ocena: