Ocena dotyczy

Przebieg: 25000 km

Średnia ocena

(4,46)

Autor

A. Kopp - ukropp pokaż Email »

Dodał: 24.09.2005

Nie lubie wspolczesnych samochodow uzytkowych i jezdze nimi z rozsadku. Sa brzydkie, plastikowe i nijakie. Niemieckie bez polotu. Wloskie nie budza zaufania (mam jeszcze Alfe - oddam za darmo). Francuskie tak samo jak wloskie a do tego strasznie "wynalzszcze". Amerykanskie nie nadaja sie na europejskie drogi. Japonskie wieja plastikiem i jakims niedorobieniem designerskim choc chyba sa dla mnie w sektorze uzytkowym najlepszym kompromisem. Chodzi oczywiscie o auta ponizej 200 tysiecy. (no to dostane zjebke na maila). A FRV jest wlasnie taki ciut inny. I choc nie ma napedu na 4 kola (lub chociaz na tyl), 200 koni, sekwencyjnego automatu, jest przyciezkawy optycznie i ma mnostwo innych drobnych wad to jestem z niego bardzo zadowolony. Swietnie spelnia zalozenia i jest autem niebanalnym. Daje duzo satysfakcji, choc musialem sie przesiasc z 20 letniej, doskonalej S-Klasy (w126), ktora do tej pory jest dla mnie autem idealnym. Ale sie przestawilem, co do tej pory nie udalo sie w innym aucie niz FRV. To moje dosc osobiste zdanie - tak mi sie udalo.

(kultura pracy, elastyczność)

Swietny silnik. Bardzo elastyczny.

Spodziewalem sie wiekszej precyzji. To moze czepiactwo, ale mazdy maja ciut lepsza. Za to o niebo lepiej niz w np w Reanult.

Przedni naped. Co tu gadac. Zaskakujaco dokladne wyczucie. Bardzo czytelny i przewidywalny samochod. Sportowe auto to nie jest, ale jak na kompromisy uzytkowe, bardzo mile w prowadzeniu.

Byloby cudownie gdyby nie zabudowany tyl. Ladne te szerokie slupki, ale takie malo praktyczne. Polecam asystenta parkowania. Zaoszczedzi nerwow.

Wszystko na miejscu. Proste wykonczenie wnetrza, ale bardzo estetyczne i nie zestarzeje sie szybko.Obsluga - bez tony wynalazkow i uczenia sie auta od nowa.

coz powiedziec... git

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Doskonale aranzowalna przestrzen w srodku, choc ten srodkowy fotelik to tak na wcisk. Rowery, duze paczki etc - zero problemu. To duzy fun jezdzic po imprezkach w 6 osob lub autem pelnym dzieciakow na wycieczke - super zabawa, ale nie w dluga trase. Dla 4 osob i bagazu oraz psa - super. Dostalaby 5 ale fotel kierowcy jest strasznie blisko kierownicy. Mam 185 cm wzrostu i jest tak na krawedzi komfortu. Po miescie spoko, ale w trasie lubie siedziec dalej. Wzorem sa auta niemieckie.

Dobrze. Przy wiekszych predkosciach ( 140 - 160 ) zaczyna byc bardzo "szumne". Auto jest po prostu malo aerodynamiczne. Do 140 bardzo dobrze.

I znowu cztery. W miescie jak na 1,5 tonowy samochod ze 150-cio konnym silnikiem i chodzaca wciaz klima 9L to chyba niewiele. A dosc szybko sie przemieszczam (ten poranny pospiech i korki). Za to przez rzeczona marna aerodynamike przy duzych predkosciach pali kolo 10,5 - to wynik przy juz dobrze dotartym silniku, z wlaczona klima, przy predkosci podroznej 140 na trasie gdanskiej, przy ciaglym wyprzedzaniu. Na poczatku auto palilo prawie litr wiecej - wiadomo - docieramy. (Czasami na roznych forach widze, ze pali powyzej 12 ale tak mi sie spalilo jak cisnalem 170 A4 z wiatrem prosto "w pysk")

Zawsze jest za drogo :))

drobiazgi

pare razy zapalila mi sie lampeczka od VSA poza tym 25 tys bez cienia klopotu)

poważne usterki

Pies mi porysowal maske - polowal na kota. :)
Zgłoś sugestię usunięcia

qcwgfbhdqcwgfbhd

uyjy
fdrgt

MATEUSZMATEUSZ

Nie mam żadnych problemów z tym autem, a maiłem ich kilka. jak narazie niezawodne i dobre, oraz wygodne

Przejdź do dyskusji

Zobacz również