Ocena dotyczy

Jarek z Łodzi

Dodał: 02.01.2007

Jeździ tym autem:

niecały rok

Bardzo praktyczny pojazd. Komfortowy, dający poczucie bezpieczeństwa. Auto świetnie trzyma się drogi. 150 konny silnik lubi obroty, ale przy spokojnej jeździe praktycznie go nie słychać. Płaska powierzchnia bagażnika umożliwia przewiezienie dużych przedmiotów (wiozłem 180 cm lodówkę).

(kultura pracy, elastyczność)

Silnik ma miły dla uszu "pomruk" przy wyzszych orotach, które zdecydowanie odpowiadają temu pojazdowi. Przy spokojnej jeździe silnika praktycznie nie słychać.

Lekko pracująca skrzynia biegów. Do "wrzucenia" wstecznego trzeba się nieco przyzwyczaić.

Pomimo masy i sporych rozmiarów samochód pewnie tzyma się jezdni, nawet w przypadku dynamicznie pokonywanych zakrętów.

Widoczność do przodu OK, Wyżej poprowadzona linia tylnych okien drzwiowych i tylnej szyby (+ szeroka wycieraczka) ograniczają widoczność do tyłu. Ogrzewane elektrycznie lusterka są OK.

Bardzo dużo miejsca w kabinie. Do nietypowego umiejscowienia przełączników szyb i cięgła hamulca ręcznego mozna się przyzwyczaić. Denerwuje mały zakres odunięcia fotela kierowcy. Czasem kłopot mi sprawia zapiecie przedniego pasa bezpieczeństwa przy złożonym środkowym, przednim fotelu.
Wynajem samochodów w atrakcyjnych cenach!

Bardzo sprawnie działający układ klimy.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Bardzo dużo przestrzeni dla pasażerów. Niewielki zakres odsuniecia fotela kierowcy może być problemem dla naprawdę wysokich kierowców. Pomocny jest w tym wypaku zwiększony zakres regulacji kierownicy.

Bardzo cicho przy spokojnej jeździe. Miłe odgłosy "wkrecania" się silnika na wyższe obroty.

Mój samochód pali średnio ok. 9l/100km. Nie ma rewelacji.

Spalania 2.0 i-VTEC 16V 155 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Samochód kupiłem w promocji za ponad 12tys. taniej niż oficjalna cena modelu

12 komentarzy

10 dyskutujących

Ostatnie komentarze:

~mt~mt

a jak jeśli chodzi o parkowanie w mieście itp.? Parkingi przy marketach etc. Samochód jest dość szeroki, czy to mocno utrudnia poszukiwania miejsc do zaparkowania?

~Pedro~Pedro

Bajkowe auto ... Komfort jazdy doskonały, a jeżdzę 40 tys rocznie. Zuzycie paliwa jakie chcesz, od 6,8 (silnik diesel 2,2) do ... no nie wiem, 9 litrów nie przekroczyłem, ale nie jeżdze szybciej niż 170, autostrada tenpmat 140+. Przegląd co 10 tys., kilkaset zet. Gablota wystarczająco długa, żeby poczuć poślizg, ale nie kilometrowa jak te robale co się na parkingu nie mieszczą. Duży plus ..

slawoslawo

Potwierdzam

Przejdź do dyskusji

Zobacz również

Kierowcy, którzy oglądali Honda FR-V, oglądali także

Opony letnie w najlepszych cenach!

Dowiedz się więcej o Honda FR-V