Ocena dotyczy

(4,38)

Autor

Krzysztof Kuznia

Dodał: 18.07.2006

Jestem bardzo zadowolony z wyboru. FR-V spelnilo prawie wszystkie moje chore kryteria. Jest oryginalna (zwraca uwage w drodze), spokojnie miesci 4 osobowa rodzine + babcia i chomik (razem 6), spokojnie moge sie poscigac i zostawic naiwniakow dalko w tyle (mysla, ze van nie potrafi jezdzic), i wystarczy, ze powiem Honda - wystarczy. Naprawde balem sie tego ukladu 3x2 - teraz jestem naprawde zadowolony i rodzina tez.

(kultura pracy, elastyczność)

Super sprawa, Honda lubi wysokie obroty i to rewelacja przy wozie zaliczanym do wanow. Sportowe zaciecie to wspaniale dla mlodych ojcow - moga poszalec, ale i rodzine nawet spora zabiora na poklad. Natomiast fajniejsze odczucia mialem z diselka 2.2 rewelacyjnie wtlaczal w fotele juz przy niskich obrotach. Ale 20k drozej to troche za duzo.

Mala, poreczna, prezyzyjna i w dogodnym miejscu. Naprawde nie wiem po co w innych wozach robia ja w podlodze.

Trzyma sie drogi jak przyklejona. Tak naprawde to szum wiatru od 140 km/h daje znac, ze poruszamy sie tak szybko. Zawieszenie dobrze dopasowane do sportowego charakteru by nie uspic kierowcy.

Duzy potezny woz wiec wiadomo nie jest latwo parkowac :-) Ale mimo to daje sie swietnie wyczuc. Jak uzbieram grosza to czujniki kupie dla zony - bo czasem ma chec pojezdzic.

Duze auto a nie wyglada... nikt mi nie wierzy, ze to 6 osobowa kolumbruna. Wszystko jest na swoim miejscu i wygodne w eksploatacji.

Fajnie - ale rozczarowalem sie, ze mimo podania w ofercie informacji o dwustrefowej klimatyzacji jest jedno. Radzi sobie dobrze, ale by i na tylnych kanapach bylo przyjemnie chlodno mocno dmuch z przodu.

Przestrzeń

kierowcy i pasażerów

Przesiadlem sie z VW polo wiec nie odczuwam brakow miejsca a jako 186 cm facet do malych sie nie zaliczam - na oko oczywiscie widac, ze te miejsca wygospodarowana np. kosztem grubosci drzwi. Srodkowe przednie miejsce rewelacja - dla dziecka, notebooka czy innych rzeczy. Dodatkowo mam dla dzieciakow przenosne DVD - zamontowane na zaglowku tego fotela pozwolilo uniknac walki dzieci o wladze. Zaladowac na poklad mozna prawie wszystko i w dowolnym ukladzie wnetrza.

do 140 km/h jest super. Pozniej szumi dmuchajacy wiatr. Ale kto jedzie 140 na naszych drogach z rodzina na pokladzie....

No tu oczywiscie serce na stacji benzynowej sie kraje, ale duze auto musi palic.

Spalania 2.0 i-VTEC 16V 155 KM

oszczędny zrównoważony dynamiczny
Koszt miesięczny [zł]:

5255075100
15 tysięcy km rocznie
Koszty są obliczane na podstawie aktualnych cen paliw z serwisu Paliwa.

Powiem tak drogo (normalnie dalbym 2 lub 1) ale z drugiej strony warto - zreszta inne tej klasy auta tez slono kosztuja. Moze maja tylko przewage w oferowanych golych opcjach. Honda jest juz doposazona.

drobiazgi

qcwgfbhdqcwgfbhd

uyjy
fdrgt

MATEUSZMATEUSZ

Nie mam żadnych problemów z tym autem, a maiłem ich kilka. jak narazie niezawodne i dobre, oraz wygodne

Przejdź do dyskusji

Zobacz również